gündem
  1. · beşiktaş
  2. · domuz gribi
  3. · öğretmenler günü
  4. · kar yağarken hissedilen duygular
  5. · darwin i bitiren balık
  6. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  7. · aşk ı memnu
  8. · how i met your mother
  9. · türk mucit

özelini sözlüğe aktaran yumuşakça  

1. özel nedir? oradan başlıyalım:

* yalnız bir kişiye, bir şeye ait veya ilişkin olan.
    * bir kişiyi ilgilendiren, hususi, zatî. *

şimdi de sözlükte beliren kimi yumuşakça ifadelerine örnekler verelim:

başlık: çokiyiyazar
    23. (bkz: aşkitom)

başlık: prenses
    11. sevişmek isteğim ender yazarlardan. acaba bana verir mi? ne dersin ya sözlük?

vs.

durumu azıcık da olsa bir tanımlayalım. "nedir? ne değildir? ne yapılmalıdır? " bilelim öğrenelim. insan var olduğundan beri duygularını, sahip olduklarını, her şeyini ifade gereksinimi duyar. otokontrolden yoksunluk maalesef ilerleyen bölümlerlerde insanın kırılmasına, üzülmesine, yaralamasına neden olur. ağzı büzülemeyen bir varlık olduğundan dolayı her sarfedilen hemtürler tarafından yoruma açık hale geliyor maalesef. söyledikleri, yaptıkları hakkında başkalarından duyduğu yorumlara üzülebilecek donanımla donanan insan, daha sonra bu üzüntünü, kederin verdiği acıyla saldırganlaşmaya meyil edebiliyor. tam tersini seçip bunu yapanları yaptıkalrının kötü bir şey olduğuna ikna etme yolunu seçenlerin ise hiç şansı yok. çünkü ayıp böyle bir devirde yatakta bile olmuyor, olamıyor. bu yüzden yerin dibine batasıca yumuşakçaya şöyle bir tavsiyede bulunulabilir:

"top secret'ını kendine sakla"
    (chixculub, 19.09.2008 11:55)
  2. hepimiz özelimizi sözlüğe aktarıyoruz ama yumuşakça olanlarımızın şöyle bir farkı var; bundan çekiniyorlar. yani hem çekinip, hem çekinmiyorlar. şöyle ki; normal omurgaya sahip vatandaşın, bir şekilde sözlüğe aktardığı bu kişisel verileri, data mining usullerince* işlenip önüne konulduğunda veya geyik malzemesi olduğunda kelebenk etkisiyle omurgalımız önce bu "açık" pozisyonunu değiştirip kapalılığa, ardından kemik ergimesi gerçeklelip yumuşakçalığa demote oluyor. eskiden "açığım ben, yazarım ne olacak?" diyerek mangalda kül bırakmayan karakteri, "sen nasıl benim laflarımla dalga geçersin" savunmasına geçiyor. savunmacı karakterler genelde "özelim benim" diyerek veryansın ederken, bizzat özgür iradeleri ile genele mal ettikleri özelleri üzerinde eğreti haklar ifade ediyorlar. yumuşakçaları sevmiyorum benjamin, vurdun mu ses gelmiyor.
    (azureel, 19.09.2008 22:59)
  3. (bkz: slm)

hey allam yea.
    (kaamos, 19.09.2008 23:01)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil