|
|
- 1986 yılında kemal ılıcak tarafından kurulan,benimde o yıl hemen yazdırıldığım (ilkokul 4.sınıfta okul değiştirmek ilginçti) 3 boyutlu bir t şeklini andıran muhteşem okul.ilk gün okulda kayboldum.orta 2.sınıfta 91-92 yıllarında okul tozkoparan'a taşındığında,hala göremediğim yerleri olduğunu biliyorum.o kadar ilginç bir mimarisi vardı ki,bizler için keşfetmesi çok eğlenceliydi.4000-5000 kişi okuyordu o zamanlar.yani neredeyse bir köy barındırıyordu içinde.sınıflar a-z aralığında olmaktan çıkmış,aa-ab lere geçmişti.diğer okullar bize ''yürüyen boklar ''diyordu üniformamızdan dolayı.bina değişti,üniforma da değişti böylece.ama ben o kahverengi üniformaları çok severdim,yeşile hiç ısınamamıştım.lakabımızda değişti.artık ''yürüyen otlar'' diyorlardı.eğitim mükemmel,öğretmen kalitesi gerçekten yüksekti.86'da ingilizce eğitim veren çok az okul vardı.tercüman onlardan biriydi.ön tarafında bulunan atatürk salonu,bütün öğrencileri alabilecek kapasitedeydi.2 adet spor salonu,soyunma odaları,2 adet yemekhane ki yemekler özenle yapılıyordu,devasa bahçeleri vardı.tozkoparan'a taşınınca bütün büyüsü gitti.bu arada o güzel binadayken,yan taraftaki araziye tercüman mahallesi yapılmaya başlanmıştı,bahçemiz küçüldüğü için üzülmüştük,o da banker kastelli sayesinde sanırım baya geç bitti.alt katlar ilkokul,üst katlar orta ve liseye aitti.hep 4.katta yani asma katta okuma hayalleri kuruyordum.çünkü küçük t harfinin enden t'yi oluşturan kısmı,sürekli sallanıyordu ve o zamanlar bu çok eğlenceliydi.e-5 yolu üzerinde okumak güzel olmayabilirdi,ama o binada okumak büyük keyifti.okuldan kaçıp galleria,regatta'ya giderdik.anlatılacak çok şey var bu okul hakkında ama buralar yetmez ki...o binadan taşınalı 16 sene oldu okul biteli 12,hala rüyalarımda okulda kaybolduğumu görürüm.herkes bir kaç kez mutlaka kaybolmuştur. ve ben tercüman ailesinin ilk nesil öğrencilerinden biri olarak,ilk,orta ve lise hayatımı orada tamamlamanın gururunu taşıyorum.çekirdek mezun dendi bize.gurur verici.benden sonra nasıl oldu bilemiyorum tabi.
|