belki ilginizi çeker
  1. · bana çok orospu çocuğu adamlar lazım
  2. · iş yeri diyalogları
  3. · bürokrasi
  4. · mesai bitimi
  5. · nepotizm
  6. · özel sektör
  7. · cumartesi çalışmak
  8. · türkiye deki devlet yapısı
  9. · karma ekonomi
  10. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · yaran diyaloglar
  3. · colin kazım richards
  4. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  5. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  6. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  7. · yeşim salkım
  8. · gözlerin yanması
  9. · markalaşmak

özel sektör  

1. her zaman çalışanların korkulu rüyası olmuş sektör. gelecek kaygısı, ekonomik kriz insanı bnalımlara sürükler, aylık 2 milyar fazla para bile insanın gözüne gelmez olur gider kamu sektörünü seçer..
    (hansvoralberg, 23.11.2006 23:45)
  2. kamu'ya ait olmayan işletmelere verilen genel isim.

en büyük özelliği özel sektörün "mesai" kavramının devlette olduğu gibi iki belirli saat arasında olmaması(8-5 gibi), işin bitmesine bağlı olarak mesai kavramının da belirlenmesidir, şöyle ki özel sektörde şu işi ne zaman yapacaksın sorusunun cevabı dün yaptım şeklinde olmadıktan sonra insanlar memnun da edilemez, işveren hiç işiniz olmasa bile orada geçirmeniz gereken saati doldurmak için başka işler de verir ayrı konu.
    şu anda aldığım eğitim disiplini (mesleki olarak) konusunda türkiye'nin ve hatta dünya'nın en önde gelen ve en büyük işletmelerinden birinde çalışıyor olmama, ve benim mesleğimde birinin yapabileceği en bilimsel ve self-oriented koşullarda çalışıyor olsam da, hala akşam yemeği yememiş olmak, hala işyerinde ve çalışıyor olmak, kıçımın bu akşam tek koltuk gördüğü zamanı ise içimde şu anda patlamaya hazır olan bu düşünceleri burada haykırıyor olmak canımı sıkmıyor değil.

sonuç olarak , her ikisinde de istisnaların olduğunu göz önünde bulundurarak, özel sektörde aldığın parayı haketmen için daha çok çalışman gerektiği şeklinde bir tez sunulabilir ortaya diye düşünmekteyim. öyle değil mi benjamin. evet.
    (frayedendsofsanity, 19.11.2007 21:37 ~ 21.11.2007 20:25)
  3. ülkemizde adam gibi çalışma yasaları ve sosyal güvenlik sistemi olmadığı (tabii işsizlik de ayrı bir mesele) için resmen köle düzeninde adam çalıştıran sektördür.
    (whentheclockstrikesmidniteimontheprowloflove, 19.11.2007 22:05)
  4. (bkz: bad sector)
    (selenikom, 15.06.2008 16:22)
  5. verdiği her kuruşu sizden fazlasıyla çıkaran iş organisazyonlarının genel adıdır. adı gibi özel koşullarıyla kamunun sunduğu -az emek harca az ücret al-politikasına alternatif olarak -çok emek harca biraz fazla ücret al anlayışı egemendir. iş garantisi olmadığından işveren mutlak ve tartışılmasız tek otoritedir. halihazırda pek uygulanmayan iş kanunlarıyla bir şey talep edemeyeceğiniz için ya herşeye rağmen çalışırsınız ya da yeni ufuklara yelken açarsınız. ne de olsa kapitalist dünyada her zaman masa kazanır.
    (yagmuradam, 15.06.2008 16:38)
  6. (bkz: kapitalizm)
    (uykusuz damacana, 15.06.2008 16:43)
  7. bu sektörde çalışan kişiler arasında inanılmaz bir rant kavgası vardır ki bu çalışanlar daha kalifiye olduklarını göstermek ,daha iyi bir departmanda olmak adına ayak kaydırma,kuyu kazma tarzı girişimlerle enteresan bir psiklojik savaş içerisindedirler
    (naznaz, 16.06.2008 00:12)
  8. birçok yeni mezunun dahil olmak için çeşitli sınav ve uygulamalardan geçerek günler hatta aylarca umutla telefon beklediği istihdam alanı.
    (deonisra, 16.06.2008 00:23)
  9. her daim eli götte tutma sebebidir. eli götte tutalımki giren çıkan kontrollü olsun der özel sektör kurbanı. bu sebepten paranoya hastalığına tutulma riski yaşar, eli de çekemez götten. attığı kazıklarla kule yaptırmaca sonra da üzerine oturtmaca oynatır adama özel. nöbet tutturur insana gözünü para hırsı bürümüş insanlardan korunabilmek için. sektör git ulan hayatımdan, uyuyacam biraz, günlerdir kapamadım gözlerimi.
    (ameliepoulain, 07.10.2008 00:23 ~ 00:25)
  10. kulis denen şeyin ne olduğunu, insanların para ve statü uğruna neler yapabileceğini gözler önüne seren, etik, ahlaki değerler gibi kavramlarla uzaktan yakından ilgisi olmayan, güzel bacaklı, cilveli hatunların ne kadar salak olurlarsa olsun bir adım önde ve yapılan iş ile kazanılan paranın ters orantılı olduğu, leş ortam.
    (fade out, 11.08.2009 01:36 ~ 13.08.2009 16:26)
  11. geçen aydan maaş alacağı olan ve daha bu ayın maaşı için parmağını kıpırdatmayan kişilerin sahibi olduğu, çalışanın işe gelmek için ailesinden yol ve yemek parası aldığı, hatta şirket içi günlük giderlerin şirket çalışanlarınca karşılandığı işyerlerinin içinde var olduğu kamusal olmayan sektördür. kriz zamanları patronların babanız olduğunu sanmanıza sebebiyet verir bu sektör.

(bkz: babasının hayrına çalışmak)
    (bkz: adı lazım değil baş harfi ben)
    (ordinaryüs profesör, 11.08.2009 11:09 ~ 11:10)
  12. patron ile çalışanların yer değiştirmiş olmasının da bir şeyi değiştirmeyeceği sektör.

acımasız rekabet ortamı ve sonu gelmez mücadele.

al sana modern dünya!

welcome to the real world
    (anka, 11.08.2009 11:19 ~ 11:21)
  13. işini zamanında aksatmadan özveriyle çalışanın, verilen her görevi yapanın değil de işten kaçan kırım kırım kırıtan dedikodu yapmakla meşgul üstlerine her daim yalakalık yapanların terfi edildiği sektördür.*
    (ya herşeyim ya hiçim, 11.08.2009 12:09 ~ 12:11)
  14. dahili olduğum çalışma hayatıdır. önceleri özel sektör her türlü kamu ya koyarken şimdilerde kamu her türlü koymaktadır. nasıl mı?
    efenim şimdi 2-3 senedir hükümetimiz enflasyonu gerçek oranlarında göstermediği için * özel sektörde o yıl sonu enflasyon ne geliyorsa ancak o kadar ücret artışı yapmaktadır. ama şimdilerde kamu çalışanları öyle midir? değildir. normal zamlarını alırlar bir de üstüne enflasyon farklarını alırlar. tüm bayramlarda full tatil yaparlarken, biz idari tatil saçmalığı yüzünden çalışmak zorunda kalırız. artı, kamuda mesai kaldığınızda çatır çatır bunun ücretini alırken özel sektörde bu tamamen patronun insiyatifine kalmıştır ki bu insiyatifi gösteren patron çok azalmıştır.
    hal böyle olunca, hem eşşek kadar çalışıp hemde yıl sonu zammını alamadığın için özel sektörün bir artısı yoktur. aksine bir sürü eksisi vardır.
    misal bu sene %0 zam. nasıl ama?
    *
    (goxel, 11.08.2009 13:06 ~ 13:06)
  15. özellikle kurumsal olmayanlarında hayat işkence gibidir. misal;

sabah her yer en erken işe 8-8.30'da başlarken siz sabah 7'de başlarsınız. akşam işten çıkış saatiniz ise görünürde saat 5'tir. lakin hep bir şeyler adına bu saat esnedikçe esner. önceleri işler geride, raporların yetişmesi babında saat 6.30'da çıkalım denir. sonra işler az az yetişir 5.30'a çekilir saat. işler tamamen yetiştiğinde ise sizi şirkette tutmak için başka bir bahaneleri vardır artık; ay sonunda fazla mesai yapmamak için bu hafta 6.30'da çıkalım denir, denmez de mail atılır, sözde sizi düşünmektedirler. bu durumda;

bire a. koduuum, ay başından beri ilk hafta 6.30, ikinci hafta 5.30'da çıktık. bu hafta da diyorsun ki ay sonunda fazla mesai yapmamak için 6.30'da çıkalım. lan daha ne fazla mesaisi bizim iş çıkış saatimiz saat 5 değil mi? 6.30 fazla fazla mesai değil mi ? daha ne fazlasını a. s.tiğim diyesiniz gelir lakin zaten iş arayıp da bulamadığınızdan girmişsinizdir bu işe ve paraya da ihtiyacınız vardır bu dönemde, sessizce içinizden sövmeye devam edersiniz.
    (dadundan yinmazz, 18.08.2009 09:00)
  16. (aglaures, 18.08.2009 09:20)
  17. çağrı merkezinde çalıştığım zamanlardı. çağrının sonlarına yaklaşırken, gözümün yanıyla, 2 yanımda oturan arkadaşımın yere doğru düştüğünü gördüm. zannettim ki, sandalyeyi denk getiremediği için düştü. gülmeye başlarken o yöne doğru baktım ki, kız yerde bir titreme içerisinde, elleri yumruk olmuş şekilde yatıyor.

çağrıdaki müşteriyi hızlı bir konuşmayla yolladım, kulaklığı fırlattım ve kızın yanına koştum. ilk yardım konusunda çok deneyimli olduğum söylenemez. ama, önce kızı yan çevirdim, sonra avuçlarını açmaya çalıştım. nasıl bir kuvvetse, yok, açılmadı. su getirdiler, yüzüne çarptım birkaç kez.

100 kişinin üzerinde çalışanı olan bir şirkette, bir tane doktor yok. yakasını falan açtık, 10 dakika civarındaki titremeler, bir püskürtmeyle son buldu. kalkabilirse karşı tarafa götürelim, biraz hava alsın dediler. takım liderinin gülüşmelerini de duyuyorum bu sırada. kucakladım ve karşı odaya götürdüm.

biraz daha açıldı. oradakilere bıraktım ve hatta geri döndüm. yanımdaki arkadaşım, hattımı molaya alıvermiş. moladan çıkıp kulaklığımı takarken, az önce gülücükler saçan takım lideri yanıma geldi ve;

+ dka, lütfen hattını molaya almadan telefondan çıkma. bu seferlik sadece sözlü uyarıyorum.

ben, diğerlerine göre daha yeni bir elemandım. o kızın sara hastası olduğundan haberim yoktu. takım lideri biliyormuş, o yüzden bu kadar rahatmış. sonrasında ambulans geldi.

tanım : sara hastasını, çağrı merkezinde işe alan, 100 kişinin üzerinde işçi çalıştırıp, tek bir sağlık çalışanı bulundurmayan, çalışanı yerde yatarken gülebilen, söz konusu insan hayatı da olsa işini terketmemek gerektiğini bildiren kişi ve kurumlara özel sektör denir.
    (dünyayı kurcalayan adam, 14.09.2009 16:01)
  18. insan eti yiyerek beslenir.
    (bourka, 14.09.2009 16:26)
  19. para veremedeği zaman statü veren sektör.
    (dadundan yinmazz, 16.10.2009 07:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil