mike tyson ın yumruğundan daha kötü olan durum.
yalnızca sizinle yaşandığını sandığınız duyguların başkalarıyla da yaşanmış olduğunu öğrenmenizle yaşanılan şok hali..
daha kötüsü yaşananların aynı zaman dilimine rast gelmesidir (bkz:
aldatılmak)
(bkz:
nirvana)
(bkz:
fena)
çektiğin baş ağrısının derin düşünmekten kaynaklı değil yediğin rüzgar kaynaklı olduğunu öğrendiğin andır...
radiohead creep adlı güzide eserinde bu konuyu şöyle güzel yorumlamış:
i wish i was special
u're so fucking special
but i'm a creep, i'm a weirdo
what the hell am i doing here,
i don' belong here...
yanıldığını anlamaktan bir önceki adımdır.
"başkası sizi özel yapmaz, siz kendinizi özel yaparsınız" şeklinde düşünüldüğünde yanlış olan önerme.
özel olduğunu sanmakla aynı şeydir.hayal kırıklığı yaşanır,dünya başa yıkılır.oysa ne hayaller kurulmuştur.özelsindir,hiç olmadığın kadar.ve gün gelir bir yerlerde onu bir başkasıyla seninle yaptığı şeyleri yaparken,sana baktığı gibi ona bakarken görürsün.damarlarındaki tüm kanın çekildiği andır o an.o an özel olmadığını anladığın gibi onun da tüm özelliğini yitirdiğini düşünmekten başka yapacak bişey yoktur.
- iyi günler.
+ buyrun.
- ben üniversitenizin bursunu kazanmıştım da. kayıt yaptırmaya geldim.
+ ama biz burs vermiyoruz burası devlet üniversitesi.
- hadi ya?
ben şizofren miydim diye düşündüren olay
özel olup olmadığını anlayamadığın zamandan daha iyi olan durum
en azından özel olmadığın zaman onun için nerede olduğunu biliyorsun
üç nokta dili ve edebiyatına başlamak için süper bir an. sadece
loreal ürünleri kullanıp, "çünkü ben buna değerim" demekle olmuyor arkadaşım, indir o eli. kozmik kozmik tetiklensen de faydası olmaz. ışık ve sevgiyle, evet.
1 haftadır beklenen telefonun gelmemesi,ama ama ben seni bekledim diye dolu dolu gözlerinle bakarken gayet umursamaz bir şekilde aa unutmuşum demesi. en fenası o "unutuş" yüzünden onu gitmeden son defa göremeyecek olman, onunsa bunların hiç birinin farkında olmaması.onun bir anının senin ömrün olması, ve onun sana o bir anı bile yaşatmaması..
özel olmadığını anlamak aslında özel olmadığını sanmaktır. değer verdiğiniz kişi size aynı değeri vermez, siz de kendinizi onun verdiği değer üzerinden değerlendiriseniz özel olmadığınız yargısına varırsınız. yoksa herkes özeldir.
(bombe, 29.01.2007 03:41)
bir devlet üniversitesi olan
galatasaray üniversitesi'nin, ilk açıldığı sırada özel
* olduğunu sanıp, sonradan gerçeği öğrenmek.
i wish i was special
you are so fucking special
but i am a creep
i am a weirdo
radio head
her insanın mutlaka başına gelecek olan, zaten gelmeside gereken bir durumdur...böylece özel olmadığını anlayan kişi özel olmak için daha çok çaba sarfedecektir.
üniversiteden mezun olup ilk işe başlayan gencin aklı varsa bir ay içinde kafasına dank edecek önerme.
çok büyük bir hayal kırıklığına neden olabilir,insanı hiç olmadığı kadar kötü yapabilir.özellikle bunu başka birinden duymak insanı adeta yıkar,derin düşüncelere sokar adamı.çok kötü bir durumdur...
sadece size özel olduğunu sandığınız şakalaşmalarının ve takılmalarının aslında öyle olmadığını, onun davranış biçiminin bu olduğunu farketmek.
bu durum için tek tavsiye kalabalık arkadaş gruplarında nasıl davrandığını izlemektir.
eğer her karşı cinsle böyle ise bu onun davranış biçimidir ya da ayaküstü flörtçüdür.
eğer değilse kendinize paye çıkartabilirsiniz.
tabi bazen aklınız bunu kabul etse de onun çapkın mizacından etkilenmenizi engelleyemez, içten içe üzülerek büyüsüne kapılmaya devam edersiniz.
(felis, 06.02.2007 19:38)