belki ilginizi çeker
  1. · ergenekon operasyonu
  2. · sürekli aydınlık için bir dakika karanlık
  3. · satılmış aydınlar tsk ile uğraşıyor
  4. · alparslan türkeş
  5. · kemal yamak
  6. · kontrgerilla
  7. · özel harekat dairesi başkanlığı
  8. · susurluk ve kontrgerilla gerçeği
gündem
  1. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  2. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  3. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  4. · 2012
  5. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  6. · colin kazım richards
  7. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  8. · terbiyeli küfür
  9. · eskiler alırım

özel harp dairesi  

1. yıllardır milletin bu örgütü amerikan komplosu olarak söylemesinden ağzından tüy bitti, o zaman bazıları bunu inkar etti. olmaz dedi. bunlar dedi, süper vatanseverler dedi. nereden aldılar paraları diye sordu insanlar, belli değildi. şimdi kemal yamak paşa açıkladı parayıda. her sene 1 milyon dolar alıyorlarmış amerika'dan. yani 1 milyon dolarlık amerikan parasıymış vatanseverliğin maliyeti. kendi devletlerinden gizlice seviyorlamış vatanı ve amerikan parasını. yüzlerce sivil eğitmişler o amerikan paralarıyla, vatansever yapmışlar insanları amerikan paralarıyla. amerikan paralarıyla eğitilen o sivillerin neler yaptıkları ise belli değil.

şu gün çevreme bakıyorum, kendimi değerlendiriyorum. bulunduğum konuma göre kendimi milliyetçi, ulusalcı, devletçi olarak tanımlayabiliyorum. ama şu gördüklerimi bunlardan hiçbirine sığdıramıyorum. amerikan parasıyla vatansever olanların, bu ülkenin çocuklarına neler yaptığını tahmin etmek tüylerimi ürpertiyor. işte bu yüzden bu insanlara karşı daha fazla milliyetçi, daha fazla ulusalcı ve devletine daha fazla bağlı olunması gerektiğini öğreniyorum. bu ülkenin vatanseverlerini yokederseniz, işte böyle amerikan parasıyla vatanseverler çıkıverir hemde nato standartında.
    (afjeo, 02.03.2007 20:59)
  2. bülent ecevit 'in anılarında ilginç bir detay geçiyor bu konuda.
    "1974’teki başbakanlığım sırasında, zamanın genelkurmay başkanı rahmetli orgeneral semih sancar başbakanlığın örtülü ödeneğinden acil bir ihtiyaç için birkaç milyon istedi. benden istenen miktar örtülü ödenekteki paranın tümüne yakındı... genelkurmay’dan bu paranın ne amaçla istendiğini sormak zorunda kaldım. ‘özel harp dairesi için istiyoruz’ yanıtı geldi.
    öyle bir resmi dairenin o zamana kadar adını bile duymamıştım... ‘şimdiye kadar bu dairenin giderleri nereden karşılanıyordu’ diye sordum. o zamana kadar dairenin tüm giderlerini bir gizli ödenekle abd’nin karşıladığı; ancak artık abd’nin bu parasal katkıyı kestiği, o nedenle başbakanlık’ın örtülü ödeneğinden para istemek zorunda kalındığı bana bildirildi."
    (dünya koca bir yalandı gördüm, 13.07.2008 22:27 ~ 22:27)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil