belki ilginizi çeker
  1. · cips kola
  2. · kola
  3. · 0 8 yaş arası çocuk küfürleri
gündem
  1. · prison brake
  2. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  3. · zongul ducks
  4. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  5. · beşiktaş
  6. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  7. · fotoğraf makinası olmayan japon
  8. · the nightmare before christmas
  9. · haberin yok ölüyorum

özel cips kola  

1. (-11) ( çocuk izleyici)

*yasal uyarı*: az sonra vereceğim bilgiler, ne olup bittiği hakkında hiçbir fikri olmayan okurlar üzerinde kalıcı ruhsal ve fiziksel hasara yol açabilir. medyum memiş kontrolünde okuyun.

bir çocuk oyunudur. bu kısmı for dummies* başlığı altında hiç bilmeyenler için yazıyorum:

nasıl bir oyun? şimdi şu tesadüflerle dolu hayatımızda yine tesadüf eseri* -önemli bir kitlece paranormal, mistik, psişik, sikişik, yarak kürek falan olarak da açıklanabiliyor- aynı ortamdaki insanların ağzından aynı anda aynı kelime(ler) aynı hızda çıkıveriyor bazen. biz yetişkin insanlar olarak gülümseyerek durumu geçiştirirken çocuk denilen yarı salak arızalı fenomen bu olayı çok ciddiye alıyor ve napıyor? evet götünden oyun uyduruyor*. uydurma sonrasında oyunun evrensel ve homojen kurallarını belirlemek için vakt-i zamanında uluslararası çocuk konseyi toplanmış ve kuralları şöyle belirlemiştir.

1-) eğer ki, iki çocuk aynı anda aynı kelimeyi söylerse bu iki çocuk durumu bir an önce farkedip ivedi yoldan "özel cips kola" diye bağırır, bağırmayan oyun bozandır, muhallebi çocuğudur.

2-) kelimeyi söylemekte geç kalan çocuk ebe sıfatıyla zorunlu sessizlik süresince sessizliğe mahkum olur.

3-) zorunlu sessizlik süresi, biri ebenin adını söyleyene kadar geçen süredir. eğer birisi ebenin adını söylerse ebe artık ebe olmaz, ebenin amı olur. azad olur, ay olur güneşe inat.

4-) bu kelime öbeğini önce söylen oyuncu çocuğun kazancı zorunlu sessizlik süresince o veya bu şekilde konuşma gafletinde bulunan ebe çocuğun kendisine zorunlu ısmarlayacağı cips ve koladır. daha fazlası bekleyen şişko nuri tıynetlidir.

5-)oyun ancak ebe konuşursa veya biri onun adını söylerse biter. deprem olsa da, tsunami gelse de ve hatta akşam ezanı okunmuş olsa da o oyun devam etmelidir.

6) birkaç mili saniyelik atiklik dışında bir bok yapmadan kolay yoldan kazanılan bu gıda mamüllerini ebenin helal etmesi gerekir. helal etmiycek oyuna girişmesin, oyun bozan olsundur.

7-) cips ve kolanın ebadı kazanan oyuncunun kilosuyla orantılı olmalıdır. markası "zombikola, çintuk, piçirikkola, petitoto" gibi antin kuntin şeyler olamaz. özetle götüne ve harçlığına güvenen oynasın.

8-) günün birinde " neden 'özel' cips kola denmiş mk ya?" diye bir soru sorulursa "çünkü karadeniz bölgesinde dağlar denize paralel uzanır" diye cevap verilmelidir. zira bunun bir sebebi yoktur, canımız öyle istedi. çocuğuz işte mk size ne?.*

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

bu durumu kötüye kullanan göt veletler vardı. şimdi görsem çüklerinden tavana asar, sünüp yere inene kadar başlarında beklerim.

-topu atsana amca!!
    +topu atsana amca!!
    -özel cips kola!
    +.....
    -ehehehe..nası yakaladım..
    +........
    -lan salak! naber??!
    -(mmmmmm)!!!??!
    +ehehee..siktir lan yiyosa küfret cipsini alırım amcık!!
    -(mmmmmmmmm) !!??!**
    +göt ibenesi! *
    *çaat
    +ahhh ne vuruyon lan!
    -e yeter be puşt!

bir canlının böyle bir şeyle uğraşması için kesin çocuk olması gerek evet. bunu oynayan, kazanınca sağ el avuç içiyle sol elin yumruğuna "nasıl kodum" diyerek şaklatan 60 yaşında emekli amcalar, seda sayan teyzeler düşünemiyorum. aslında o teyzeleri biraz düşünüyorum. ben de oynadım, ama bir kere bile olsun birine cips kola aldığımı veya birinin bana aldığını da hatırlamıyorum. almıyorduk madem cips mips niye onuyorduk onu da bilmiyorum. mk sinirlendim bak çok salak aslında söylenecek bir şey yok. ama neden "özel" denmiş mk neden ya?

anne bitti!!
    (jugis nomen, 08.02.2007 19:45 ~ 19:47)
  2. (jugis nomen, 08.02.2007 19:58)
  3. cips kola kilitinin özel olan bu sürümündeki özellik şudur:

bu kilidi sadece kitleyen şahıs açabilir,
    kitlenirken özel denmediğinde ise herkes açabiliyordu.

yalnız kilit nasıl açılıyordu onu unuttum. şimdi sıçtık işte.
    akşam akşam yaptığımız rezilliğe bak ya rabbim.
    (venom, 08.02.2007 20:36)
  4. (zaknafein, 10.02.2007 01:37 ~ 01:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil