belki ilginizi çeker
  1. · özel üniversitelerdeki kız tripleri
  2. · eşofman giyen kızlar
  3. · siyah sarı çizgili adidas eşofman
  4. · yeditepe üniversitesi
  5. · eşofman altına bot giyen tipler
  6. · bahçeşehir üniversitesi
  7. · dünya sikime minare götüme
  8. · koç üniversitesi
  9. · cream de la cream
  10. · bu genelleme dahil bütün genellemeler yanlıştır
gündem
  1. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  2. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  3. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  4. · öğretmenler günü
  5. · günün tek kelimelik özeti
  6. · yasaklanması gereken şeyler
  7. · her yerinden öpüyorum rüştü
  8. · sınav esnasında sigara içmek
  9. · tespite bak çay demle

özel üniversitelerdeki kız tipleri  

sayfa  / 3
  1. özel üniversitede okuyan ve bu bünye içinde var olan kızların tipleridir.

-çanta omuzda değil babane modeli dirsekte taşınması,

-hemen hemen hepsinin ağızının yarısını kiraya vermiş gibi konuşması, (ama ingiliz gibi olacak başka türlü kurtarmaz)

-ful makyaj,

-konuşulacak her konunun boş olması misal " ayy geçen gün yarmagülü gördüm erkek arkadasına tişört almış abercrombie hemde çok güsel sade gri bi tişört bayıldım bende hebedebüdüye alacağım.

-hoca mısın nesin bana bağırmaya hakkın yok! burda benim verdiğim parayla ekmek yiyiyorsun sen tamam mı?? (kız uzaklaştırma alır)

***not: tabiki hepsi böle değil gayette doğru dürüst insan modelleri de var ama bu tipler göze batıyor kurunun yanında yaş da yanıyor...
    (absltlfe, 13.02.2009 10:41 ~ 11:11)
  2. lisede grup halinde kolkola ve ağızlarında lolipopla dolaşmış olma ihtimalleri yüksek olan tayfa.
    (benim meskenim dağlardır, 13.02.2009 10:56)
  3. -ay kıız, o gün bi' ders geçmişeeeaaam...
    (gurugafa, 13.02.2009 11:00 ~ 11:00)
  4. konuşmaları çok farklıdır.
    toplu halde gezerler.
    birbirlerinin arkalarından atıp tutarlar.
    saçları benzerdir.
    bi tokaları vardır köpek şeklinde.
    parıl parıl dikkat çeken kıyafetler seçilir.
    ayakkabıları geçen yıl beyaz converseti revaçta.
    bakalım 2. döneme nasıl gircekler.
    merakla pazartesiyi bekliyorum.

edit: hepsi böyle değil.
    (aglayankek, 13.02.2009 11:06 ~ 16.02.2009 15:15)
  5. (cherrylips, 13.02.2009 11:08)
  6. özel üniversite dedikleri, şu bizim bildiğimiz vakıf üniversitesiyse sanılanın aksine farklı kız tipleri bünyesinde barındırır.
    tiki tabirine cuk oturanından, mutluluğu bıyık, bitişik kaş kombinasyonunda bulan tiplere kadar. müşahede ettiğim kadarıyla, bu tipler de fakültesine göre değişmekte. tasarım fakültesi katlarındaki ağır parfüm kokusundan burnunuzun direği kesilirken, mühendislik fakültesindeki kızlar erkeklerin içinde fark edilmez bile çoğu zaman.
    maddi olanaklardaki çeşitliliğe zaten değinmiyorum. anlayacağınız, kazın ayağı hiç de öyle değil.
    (tayyizemane, 13.02.2009 11:35 ~ 11:41)
  7. kitaplarını ellerinde tutup böyle göğüs kısmına doğru bastırıp sıkı sıkı tutarlar. (güzelim o amerikan high-school filmlerinde olur) ellerinde her zaman bir torba vardır, vakkodan, zaradan vs. o torbaların içinde ya giysi vardır ya da çantası!?
    (bkz: istisnalar kaideyi bozmaz)
    (montana, 13.02.2009 11:39)
  8. burslu okuyan tipleri de vardır
    (girişyıkımtelaş, 13.02.2009 12:02)
  9. sevilesi tiplerdir. öncelikle bol paralıdır bunlar. cafeye geldiklerinde hem yiyor hem içiyorlar. (devlet üniversitesi olsa ya içerler ya yerler) arkadaşlarıda çok oluyor bunların. hepsi concon. onlarda çok para harcıyor. bazen para üstü bile almıyorlar o kadar yani... beni de şımartıyorlar sağolsunlar. "sen bu diyarın en yakışıklı abisisin" diyorlar. içimden "abi deme bana yavrucuğum" diyorum ama dışa vuramıyorum bunu,olmaz ayıp. ulan ne pis adamım ya. şimdi kendi yazdıklarımı okuyunca nefret ettim kendimden. bi de "öncelikle bol paralıdır bunlar" demişim. sonralıkla diyecek bişeyim yok ki,başka bişey bilmiyorum çünkü. napolyon palamut deyuverun bundan sonra bana.
    (bkz: mühim olan insanlık)
    (kutsal palamut, 13.02.2009 12:40 ~ 12:41)
  10. neyse ki bunların hepsi tiki değildir hatta bazıları vardır ki onlar da tikilerden nefret ederler:
    - ayy bizimm okul da tikiylee dooldu vallaaaa!!!
    - biziimm girdığımııız doneam boyle diiildıı!!!
    - hadii alışverişe gidelımm o zamaaaan
    (sonra yürür giderler...arka fonda kafa siken topuklu ayakkabı sesleri duyulur)
    (stajyer, 13.02.2009 12:48)
  11. %80'ni sarışın ve saçları fönlü, %90'nı makyajlıdır. %50'sinin mini cooperı, %95'nin louis vuitton çantası, %99'nun yeşil adidas eşofmanı, %60'nın boşanmış anne babası, %99'nun kredi kartı vardır. birbirinin benzeri tiplerdir yani çoğu.
    (nikimikedi7, 13.02.2009 13:08 ~ 13:22)
  12. genelde tiki diye tabir edilen kız tipi gelir akla ilk. türkçe konuşmayı bilmezler,şımarıktırlar,paralıdırlar. "yaa resmen format attııııımm beynimeaa" diyenini gördüm.ama gerçek anlamda format atmayı bilmezler. ayrıca en tipik özellikleri arkadan baktığında hepsinin birbirine benzemesidir. hepsi böyle midir değildir.
    (kahrıbela, 13.02.2009 13:48)
  13. kendine babadan burslu diyenini gördüm, önce güldüm, sonra nefret ettim.
    (leeloo, 13.02.2009 14:42)
  14. devlet üniversitelerindeki kız tiplerinden pek de farkı olmayan kız tipidir. özel üniversitelerde görebileceğiniz tipleri devlet üniversitelerinde, liselerde hatta üniversite okumayıp da çalışan kızlarda bile görebilirsiniz. normal insanlardır onlarda illa bir farklılığı olacak diye bir şeyde yoktur. modellemenin bokunu çıkarmamak lazım bazen.
    (bana bir nick bulun, 13.02.2009 20:20)
  15. önceki girilerden anlaşıldığı kadarıyla herkesin hemen aynı şekilde karakterize ettiği, ama o herkesin genellemekten korktuğu kızlardır. genelleme korkusunun altında, bilinç altında, orada bir yerlerde eksi yeme korkusu mu vardır acaba? eğer öyleyse bu kızlardan yazar olanı çoktur aramızda. kızların genelde birbirini kıskandıkları (genelledim mi, genellemedim mi, ben de anlayamadım) düşünülürse, bu kategoriye girmeyen kızlar, bu kategorideki kızların eksi verdikleri girilere artı vereceklerdir. buna rağmen yazarlarımız bu konudaki girilerinin sevilmeyen giriler arasına girmesinden korkup genelleyemiyorlarsa, bu yazarlara göre sözlükte bu kategorideki kızların sayısı diğerlerinden çoktur. bu durum da şunu doğurur...
    (bkz: biri şunun sonunu getirsin)
    (fikrettin abi, 13.02.2009 20:30 ~ 20:36)
  16. genellikle bakımlı, giyimlerine-kuşamlarına dikkat eden, erkekleri iyi tanıyan, rahat tiplerdir. fiziksel olarak tipleri o dönemin modası neyse, ona uyma eğilimindedir. ancak, dışardan birbirlerine benzeselerde, beyin olarak aralarında gelişmiş olanlarda vardır. itümüzdeki ucube olmalrına rağmen götleri tavana yapıştırılmış yaratıklarla orantılandıklarında, alçak gönüllü, insnancıl, kendisinin ve karşısındakinin değerini iyi biçebilen, hayatlarını etrafındaki her erkeğin kednilerine yazacakmış gibi yanlış ve sapıkça bir paranoyaya bağlı olmadan yaşayan kızlardır. her ne kadar g.tleri itiraf etmeğe yetmesede, her erkeğin gönlünde bu tip koluna taktımı havasını atabileceği bir kız yatar. ama ne yazıkki çok az erkeğin yatağında bunlardan yatar. bu sebeple sürekli bok atılır bu tip kızlara.

(bkz: kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş)
    (bkz: tüm genellemeler gibi bu genellemede doğrudur)
    (smerjin, 13.02.2009 20:40 ~ 20:41)
  17. dünya sikime minare götüme modundadırlar genelde. pek şahit olmadım melankolik takılanına. öyle takılıyorsa da ya sevgilisiyle kavga etmiştir ya da o gün okula otobüsle gelmek zorunda kalmıştır. illa ki hepsi böyle değil ama benim bu güruhun genelinde gördüğüm bu.
    (jit, 13.02.2009 20:53)
  18. (leon de bruxelles, 13.02.2009 21:04)
  19. kendileri hakkında "%25.4'ü salak, %35.8'i tiki, %99.9'unun topuklu ayakkabısı var. mal lan bunlar!" şeklinde atıp tutanları pek siklemiyorlarmış.
    (chicaloca, 13.02.2009 21:05 ~ 21:07)
  20. okuldaki burslu ve saçı uzun* öğrencilere freak gözüyle bakarlar... muhattap olmazlar garipler, komikler...

ayrıca yaş olarak küçük oldukları gibi akıl yaşı problemi de çekerler... benden bolca laf yerler yeri geldiği zaman.
    kendi zengin kalbi beş para etmez insanlardır çoğu...
    manevi eksiklikleri ve fakirlikleri giderilmeli kendilerine getirilmelidirler.
    (starforsaken, 13.02.2009 21:11 ~ 21:14)
  21. imkanı olduğu için daha iyi bir eğitim almak isteyen kızdır. bazı üniversitelerde para imkanının yanında puan desteğinin de olması gereklidir. her zaman düşünüldüğü gibi özel üniversitede okumak "parayla okumak" değil, daha iyi bir eğitimle okumaktır. buna örnek olarak bilkent üniversitesi'ni verebilirim ki kendisi türkiye'nin en iyi üniversitesidir.

not: hiçbir yer hakkındaki insanların tümü için tek bir yargı veremeyiz. özel okullarda beş para etmez insanların, apolitik, hiçbir şeyden haberi olmayan insanların varlığı doğrudur ama o bahsedilenler her yerdedirler. sadece para konusu gündeme geldiği için dikkat çektiklerini düşünüyorum.
    (krizantem, 13.02.2009 21:12 ~ 21:15)
  22. pencere büyüklüğünde gözlük takan tipleri de mevcuttur bu seçilmiş kızların.
    (fil abbasi, 13.02.2009 21:35)
  23. çok çeşitlidir. fakat belli başlı tipleri klavyemiz bastığınca sıralayalım;

birinci tipimiz cream de la creamler: bunlar genelde beyaz range rover sport veya türevi arabalarla seyahat etmekte olup okula geldikleri günlerde ise bu araçlarını okulun vale(!) sine bırakmak sureti ile eğitim kurumuna giriş yaparlar. bu grubun bir üst versiyonu ise forslarını kullanarak şöförleriyle birlikte kampüsün içinde seyahat bile edebilirler. önemli(!) olarak nitelendirilen ailelerin kızlarıdır. yurt dışına gitmeye üşendikleri için kendi şehirlerindeki bu kurumu seçmişlerdir. az arkadaşları vardır. sanılanın aksine bunların dersleri ortalamanın üstündedir, zamanında diplomalarını ellerine alırlar. sebep ise ailelerini cemiyete rezil etmeme çabasıdır. çoğunluğu kredi kartı limitinin aksine kötü giyinir. genelde esmerdirler. teknelerinin arıza yapması proje teslim etmemelerine bahane olabilir. bu kızlarımıza muhtelif sosyete dergilerine de rastlayabilmekteyiz. düzgün bir türkçe ile az ve öz konuşurlar.

ikinci tipimiz ünlüler: şöhretlerinin getirdikleri ölçüde bir arabaya binerler. genelde ünlü olduktan sönra üniversite hayatına giriş yapmışlardır. magazin dergilerine "ben sosyoloji okuyorum boru değil" tarzı demeçler vermek adına eğitimlerini sürdürürler. "bakın ben de sizden biriyim" imalı davranışlar, sade kıyafetler, makyajsız suratlar bu tipi en iyi betimleyen örneklerdir. kimisi ise kendilerinden beklendiği gibi cool dur. bu kızlarımızın yarısı inektir, öbür yarısı ise devamsızlıktan kalmıştır. arası yoktur. temel derse gelmeme bahanesi ise çekimlerinin olmasıdır.

üçüncü tipimiz tü kaka zenginler: milli arabaları bmw1 serisi ve audi a3 tür. cream de la cream ler gibi davranmaya çalışır fakat olamadıları için çatlarlar. ekseriyetle sarışındırlar. fakat son yıllarda bakır, ishal boku arası bir skalayı kafaya takmışlardır. yanık saçlarını uzatmada postişten daha pahalı olan bir yöntem olan kaynağı kullanırlar. ten renkleri koyudur. kıyafet seçimleri ise ayakkabıdan şemsiyeye kadar markadır, fakat kesinlikle taklit değildir. plastik çizmelerinde bile fendi'yi tercih ederler. blackberry telefonlarının üstüne kelebek çıkartmaları yapıştırırlar. kendileri gibi olmayanlara sen ucubesin bakışı atmalarıyla meşhurdurlar. genelde koloniler halinde gezerler. derslere girmezler. onun yerine kendi cinsinden olmayan insanları arayıp "ay şugaa benim için uygulamaya imza atarmısın canımss" diyip arkalarından "salak lan bu karı" derler. genellikle okulu yarım bırakırlar. milattan önce cami olduğunu savunacak kadar cahildirler. zaten bu yüzden tü kakadırlar. kendi aralarında türkçe'yi andıran bir dil ile anlaşırlar.

dördüncü tipimiz iyi zenginler: kullandıkları arabalar çeşitlilik gösterir. dikkat çekmeyen arabaları tercih ederler. mütevazıdırlar. giyimde iyi markaların logosuz modellerini tercih ederler. çoğunluğu kumraldır. daha küçük gruplar halinde gezerler. bütün mütevazi hallerine karşın yine de gösterişlidirler. muhtelif yerlerine iliştirilmiş pırlantalar en önemli özelliklerindendir. güzel saatler takarlar. dersleri genelde iyi olup, üstün başarı gösterenlerine de rastlanmıştır. idealisttirler ve bu sebeptendirki ders çıkışları çalışmak üzere staj yaptıkları ofise giderler. güler yüzlüdürler ve her kesimden arkadaşları vardır. türkçe'yi güzel konuşurlar.

beşinci tip çakmalar:muhtelif ulaşım araçlarını kullanırlar. taksi ve minibüs en çok göze çarpanlardır. bu tipimiz özel üniversite denince akla gelen ilk tiptir. fakat çoğunluğu oluşturmaz. tü kaka tipine benzemeye çalışıp sıçarlar. saçlarına postiş denen uzatma eklentisini takarlar. giyim tarzları çeşitlilik gösterir. orta halli ailelere mensup olup bundan utanırlar. bu utançlarını ise dirseklerine dar açıyla taktıkları devasa bavulları ile gizlerler. çanta tercihleri ünlü markalarmış gibi gözükse de bu aldatıcı görüntüye aldanmamak lazım gelir. zira bu tür en kandırıkçı türdür. "1200 tl ye aldım şeker, marc jacobs bu." dediği çantanın kapalı çarşının hangi dericisinden aldığını bal gibi bilir. genel özellikleri ucuz deri çantalar, uzun zincirli altın rengi kolyeler, porche farından bozma taşlı küpeler, uçları yanık dipleri yağlı muhtelif renkte uzun saçlar, uçları ve dipleri çıkmış kırmızı veya bordo ojeli tırnaklar ve koyu göz makyajıdır. babaları bunları okutmak için bir taraflarından ter akıtırken bu tür derslere girmeye tenezzül etmez. onun yerine okulun etrafında konuşlanmış cafelerde kahve falı bakmayı tercih eder. babasından aldığı servis parasını yatırmayıp reina'da harcayanına rastlanmıştır. büyük gruplar halinde gezip, tü kakaların kine benzer bir dil kullanırlar.

altıncı tip bana karışmayıncılar: bu tipimiz okulda sıkça rastlanılan bir tiptir. sade giyim tarzları ile dikkat çekerler. yardımseverdirler. derslerine girer çıkarlar. akşam derslerini çalışıp ardından aşk-ı memnu'yu seyrederler. 3er veya 4er kişilik gruplar halinde gezerler. herkesle iyi geçinirler. her gruptan arkadaşı vardır. eleştirmez,eleştirtmezler. okullarını 4 ila 5 sene arasında bitirip keplerini atarlar. ders aralarında kantinde değillerse mutlaka fotokopicidedirler. inekler genelde bu grupdan çıkar.

yedinci tip aykırılar: bu türün üyeleri çok çeşitlidir fakat adından da anlaşılacağı üzere hepsi aykırıdır. çiçek çocuktan gotik ablaya kadar değişik varyasyonları vardır. toplumun çeşitli ekonomik sınıflarından üyelere sahiptir. kantinlerden nefret edip genelde bir köşede arkadaşları ile sigara, çay ve kahve içip sohbet ederler. her daim kendileri gibi bir arkadaş bulmalarıyla ünlüdürler. misal, mavi saçlı puantiyeli çoraplı bir kız çocuğu istisnasız pembe saçlı ve beyaz güneş gözlüklü bir tipdaşı ile gezmektedir. dersleri iyidir. en önemli aksesuarları mp3 playerlarıdır. derslerinin durumu çeşitlilik gösterir. bu tipe daha çok sanat eğitimi veren fakültelerde rastlanır.

genelde "özel" diye adlandırılan vakıf üniversitelerinde burslu öğrenciler ayrı bir katagori olarak değerlendirilse de aslında değildir. burslu öğrenciler bu tiplerin arasına eşit olarak dağılmıştır. onlar zaten 3.5 senede bitirir giderler.

kaynak
    (bkz: yeditepe üniversitesi)
    (bkz: bahçeşehir üniversitesi)
    (bkz: koç üniversitesi)
    (elira, 13.02.2009 22:39)
  24. bildiğin kız tipleri. herkes ortamına uymaya çalışır. özel üniversitedeki kızların birçoğu da fön çektirip, bakımlı olup modayı takip ederler. etmeyenler de vardır ama edenler daha fazladır.

hepsi bu kadar. abartıp konuyu iyice fakir edebiyatına dökmenin anlamı yoktur.
    (paris, 13.02.2009 22:43)
  25. (kiaransalee, 13.02.2009 22:45)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil