gündem
  1. · her yerinden öpüyorum rüştü
  2. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  3. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  4. · babaların garip huyları
  5. · google wave
  6. · fotoğraf makinası olmayan japon
  7. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  8. · katıklı ekmek
  9. · sınıflaştırma

özür dilememek  

1. özür dilemeyi eziklik sayabilecek kadar ezik olan zihniyetin yapacağı eylem.
    (all of nothing, 13.04.2005 01:03)
  2. bir daha yapmayacağın hakkında kesin bir kararın yoksa söz konusu olması gereken şey. bu gibi durumlarda özür dilemekten çok daha erdemli bir şey.
    (viola, 13.04.2005 01:05)
  3. yapılan şeyden pişmanlık duyulmuyorsa gayet doğal karşılanması gereken hadise.
    (mosquito, 28.04.2005 01:34)
  4. (dna, 21.10.2006 22:11)
  5. kendini gururlu sanan bir kişinin yaptığı bir eylemdir.
    aslında bu gururdan gelmemektedir,kişinin kendine özgüvensizliğidir,erdemsizliğidir...
    çünkü özür dilemek bir insanlık gereğidir,barış imgesidir...
    (innocent and white, 13.06.2007 23:18)
  6. kişinin haksız olduğunu bile bile, inat edip, o iki küçük ama anlamı büyük sözcüğü yan yana koyamama budalalığı.
    (charlie, 13.06.2007 23:31)
  7. bazılarında hastalık haline gelmiş olan olaydır. bir keresinde özür beklediğim birinin cevabından dolayı tecrübe ettim. "ben özür diliyecek birşey yapmamalıyım bu yüzden özür dilememeliyim" demişti. ben de ona orhan babadan hatasız kul olmaz şarkısını armağan ettim.
    (portakalda vitamin, 13.06.2007 23:35)
  8. özür dileyip aynı hatayı yapmaktan daha erdemlidir.
    (madalyonun güzel yüzü, 13.06.2007 23:39 ~ 23:44)
  9. özür dilemesine sebep olan insaniyetsizliklerini ortadan kaldırmayanların doğru davranışı. daha iki gün önce "özür dilerim" dedi birisi bana. hiç utanmadan...

yaptığı şerefsizlik yüzünden verdiğim 6 kiloya 2 kilo daha eklenmiş, 3 aydır uyku nedir bilmemişim, yemekten içmekten kesilmişim, ciddi ciddi ölümü düşünecek kadar kötü ve değersiz görmüşüm kendimi, karşıma çıkan çok sevdiğim biri toparlanmamı, kurtuluşumu sağlamışken, bana "özür dilerim" diyor. "sadece ayağıma bastın değil mi?" dedim. bu kadar basit sanki. "aaa! rica ederim, ne önemi var? ben unuttum bile" dememi bekledi sanırım.

hata yapmadan önce dilesinler benden ne dilerlerse ama lütfen, özür dilemesinler.
    (nasıl yazmışım ama süper di mi, 25.04.2009 11:15)
  10. toplumda birçok insanın sabit karakterinden ödün vermemesi sonucu doğan hadise. insan ilişkilerinin de yıpranmasına sebebiyet verir. çünkü bir insan gerçekten haksızsa ve özür dilemez, telafi etmeye çalışmazsa, karşıdaki insanın yapacak birşeyi kalmıyor. eğer bir de çok iyi niyetli bir insansa özür bekleyen şahıs , hatalı olmamasına rağmen özür diler ve konuşarak karşı tarafa hatasını göstermeye çalışır, ama bu tek taraflı çaba, iyi niyetli ve özür dilemeyi bilen insanların da soğuk bir taş parçasına dönmesine neden oluyor. evet tartışmalardan sonra her iki taraf muhakkak kendini haklı görür lakin insan kendine biraz zaman verdi mi ve , özeleştirisini de yapabildi mi , geriye bir tek gurur meselesi yapmadan özür dilemeyi bilmesi kalıyor. sağlıklı insan ilişkileri için bunu öğrenin.
    (maviden siyaha, 02.10.2009 12:00)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil