belki ilginizi çeker
  1. · özür dilemek
gündem
  1. · dünyanın en seksi şarkısı
  2. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  3. · beşiktaş
  4. · ece gürsel
  5. · giyotine yolladılar gitmedim
  6. · cehennemin girişinde yazan söz
  7. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  8. · burcu esmersoy
  9. · heyecandan eli titremek

özür dilemek büyüklüktür  

1. -abi benimki 18 cm.
    +özür dilerim birader.
    -senin 20 mi yoksa?
    +çok üzgünüm.
    -22?
    +beni affet.
    -ziktir lan...
    (alkolik2000, 10.05.2007 00:42)
  2. "fakat herkesin anlamayacağı bir büyüklüktür" gibi bir antitezi, daha doğrusu bir dezavantajı olan kavram.
    (içses: lan sanki silip tekrar yazamıyosun, antitez filan, yerim o ayakları)
    (bkz: drawback)
    evet türkçesini aradığım kelime buydu, utanıyorum kendimden. hep bu ecnebi dizileri yüzünden.

zaten büyük ihtimalle hiçbir işe yaramaz özür dilemek, olan olmuştur. bazen bir şeyler olur ve bir insan gözünüzde sonsuza kadar değişir, bunun geri dönüşü de yoktur.
    (kısaveacısız, 10.05.2007 00:50 ~ 01:07)
  3. (saçmaladı yine bu, 10.05.2007 03:57)
  4. gurur çıkıyor karşıma kasıla kasıla
    asla, diyor, özür dileyemezsin...
    bu taşı sırtımdan alabilir misin diyorum
    hayır, diyor, elimden gelmez...

öyleyse git diyorum, sen derdime çare değilsin!..

alıntı
    (yazar gibi, 27.05.2007 18:41)
  5. her zaman için doğruluk payı bulunmaz bu önermenin,
    kimi zaman karşıdaki insanın iyiliği için özür dilenmez ki,
    farkında olarak yapılıyorsa/yapılmıyorsa asıl büyüklük budur.
    (kim olduğum önemli değil, 27.05.2007 18:48)
  6. özür dileyecek birşey yapıldığında özür dilemek tabii ki büyüklüktür. ama büyüklükten önce medeniliktir, olması gerekendir. özür dilemenin de bir adabı vardır. özrü kabahatından beter durumu yaratmayacak şekilde olmalıdır bu özür. gerçekten birisine birşeye karşı yapılan yanlışı görüp özür dilemek gerekir. ayrıca insanın sinirini en çok bozan şeylerden biri dalga geçer gibi özür dilenmesidir. bir çok durumda özür dilemek yanlışı düzeltemeyebilir. ama farkında olduğunu gösterir.

ayrıca özür dilemenin gerekmediğine inanıyorsanız ve konu kapansın ya da büyüklük bende kalsın şeklinde özür diliyorsanız bu büyüklük olmaz anca insanı ve doğrularını küçültür. ayrıca şahsımca büyük terbiyesizliktir.
    (jellyjam, 27.05.2007 19:14)
  7. doğru bir sözdür karşındaki suçlu olsa bile inatçıysa ve iyi bir dostluğunuz varsa yine yapılabilecek bir eylemdir.
    (innocent and white, 27.05.2007 20:09)
  8. gerçekten takdir edilesi bir sözdür.yeri geldiği zaman özür dilemeyi bilen insanlar erdemli insanlardır.herkes hata yapabilir.ama insanın yanlış yaptığını görmesi ve pişmanlığını bu şekilde dile getirip gönül alması olması gerekendir.bunu yapmayan ayılar ülkemizde fazlasıyla bulunur.yeri geldiğinde özür dilenmesi gerektiğini görmeyen delikanlı ayağına yatan tipler ayak altında dolaşmaktadır.bunların düşüncesi (bkz: affetmek allaha mahsustur)
    (blondestorm, 03.04.2008 19:15 ~ 19:15)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil