|
|
- kızdım
geceyi bir bardağa doldurup
kana kana yalnızlık içiyordum
her yudumda acı çekiyordum
yutkunduğum her damla kalbime işliyordu
ne zamandır tadından yoksunum
sensizliğin,sessizliğin,duyguların,saflığın
yıllarca yüreğimle ne savaşlar vermişim
kendimi avunmazlığa bırakıp
özlemlere inanmışım
hayaliyle yanmış,yıkılmış,dağılmışım
gündüzlere saklamışım geceler dolusu yalnızlığımı
her şey güzel olacak sanmışım
ki buna hep inanmışım
bir ara kendimden geçip
öylesine dalmışım
- aldanan belki de bizdik,kalplerimizdi..sevmekten korkan,yıkık dökük,hoyrat kalplerimizdi..hayata olan küskünlüğümüzün simgesiydi yıkık döküklük..ferleri kalmamış,bayağılaşmış gözlerle bakıyorduk dünyaya,neler olduğunu anlayabilmek için..bir adım geri çekilmiştik hayattan..olup bitenleri ağır çekimde izliyorduk..ağlayan kalpleri,üzgün gözleri ağır ağır izleyip,sindiriyorduk içimize..kanıksıyorduk..yaşanmamışlığı kanıksıyorduk..bir adım geride durmaya alıştırılıyorduk..başkalarının hayatlarını izliyorduk,yaşıyorduk..onların üzgünlüğüne ağlıyorduk..sanal üzgünlüklere,sanal gözyaşları döküyorduk..onların minik gülümsemeleri bizim yaşam sevincimizdi..başkalarının minik gülüsemeleriyle avunan varolmayanlardık..
- sen uyurken ben ağlıyorum...sessizce,usul usul,sana duyurmadan...acaba umrunda mı şu an akıttığım damlalar..neler görüyorsun rüyanda..güzel anıları mı,bensizliği mi?sen sırtını dönmüş uyurken ben ağlıyorum...sensizliğim ile bensizliğim arasına sıkışıp çığlık çığlığa kan kusuyorum...uyanmanı bekler gibi sana bakıyorum...uyansan şimdi yanıma gelsen...her şey geçti desen...
- insanda derin etkiler bırakacakların, neden sorusuna cevaplarıdır. aslında herşey böyle başlar "öylesine" yazarak, "öylesine" bakarak, "öylesine" gülerek, "öylesine" giderek.
geriye baktığınızda " öylesine"lerden o kadar çok olmuş ki hafızanızdan silinmeyecek bir dolu olay geçmiştir başınızdan. hayatınızda yer tutmuş bir sürü "öylesine", sizi hem ağlatmış hem güldürmüş bir dolu "öylesine"...(zedt, 05.03.2008 22:30 ~ 22:31)
- sebep göstermeye bile cesaretiniz yokken imdada koşan kelimedir, gerçekten öylesinedir, kötü niyet yoktur, istemeden olmuştur, bilinçaltıdır, yeniklik anıdır, güçsüzlük hali vs. yoksa asla öylesine olamazdır. kıymetli anlarınızın ifadesiyse, o zaman işte bir rahatsızlık hissi verendir. öylesine olmayan gerçek ötesi hayatınız ve elinizden gitmiş öylesineniz.
(heidi, 05.03.2008 22:45 ~ 22:48)
- bir deja vu şarkısı.
- olabilecek en kötü yaşam biçimi.
- öylesinedir.
bir sevgi bırakıp gider içinizde. önce aylarca alıştırır kendine sizi. sonra bir sevgi saplar kalbinize. önce hissetmezsiniz. şaşırırsınız.
sonra aktıkça kanınız boşa, başınız döner, zihniniz bulanır ve yutkunamazsınız o koca yumruğu boğazınızda.
kendinize gelirsiniz birden en kötüsüdür.
bir bakmışsınız öylesine yaşıyorsunuz çünkü kendisi için yaşadınığınız kadın gitmiştir hemde öylesine gitmiştir öylesine...
- sınıflandırılamayan, konumlandırılamayan, isimlendirilemeyen konular için seçilebilecek başlık kurtarıcısıdır. bir dolu yazasınız olduğunda içerik çorbaya döndüğünde, kime neyi vereceği belli olmayan anafikirlerinizle dolduğunda başlığınız "öylesine" dir.
(heidi, 04.09.2008 01:28)
|