belki ilginizi çeker
  1. · aşk kanıksanmış bir yaşanmışlık ölesine biteviye
  2. · yalnız dinlendiğinde depresyona sokan şarkılar
  3. · bir orospu kadar bile sevişemeyen türk kızları
  4. · öylesine
  5. · hoşlanmak
  6. · kırmızıdenizyıldızı
  7. · uyan
  8. · saatlerce bıkmadan usanmadan dinlenen şarkılar
  9. · jehan barbur
gündem
  1. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  2. · sözlük yazarlarının itirafları
  3. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  4. · the twilight saga new moon
  5. · mutluluk veren küçük şeyler
  6. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  7. · her yerinden öpüyorum rüştü
  8. · maalesef
  9. · çocukların isimlerine can eklemek

öylesine  

1. belki'lerle koca bir yaşam..

önce'yi atıp sırtına, sonra'yı katmak önüne..

geçiş'ler..
    başı belli, sonu yarım.. yaşam'dan yaşama bir solukluk koca bir yolculuk!.. halsizlik.. ellerimi cebime attım.. bu şehirden bana koca bir yalnızlık kalmış.. ceplerim bomboş.. ayak bağlarım çözülmüş.. eğildim ve sırtımı döndüm.. kan-sız(ı)-lık.. yer'den yemeyi severim ben.. köşede plastikten bir bardak..onlar eskimiyor yaşam gibi.. uzattım elimi, yetişemedim.. eksik, yarım.. kısa kaldım.. bir çare!.. yardımsever bir yaşam yolcusu.. gitti, eğildi ve bardağı aldı eline.. geri döndü.. baktı yüzüme.. yazık!.. sen bu kadarsın ve ki sen'den bu kadar.. yazık.. düşünmedim o vakit.. nasıl olsa sonra hücum edecekti bu söz'ler.. söz değil miydi ki önce saplanırdı ruh'a, ve sen çıkarmaya başladıkça yerinden kanatıp var'lığının hissini veren o değil miydi?
    plastik.. baş hizamdan bakıyorum ardına.. sonrası bulanık.. ardı bulanık.. yaşanılan dünya'lar bulanık.. bulanık yaşıyor bu insanlar.. yere döndüm yüzümü.. epeyce bir yaşam birikmiş yerde.. uzandım ve bardak bardak içtim.. ben içtikçe o yerde yerini alıyordu..
    yaşam, ayak uçlarımda ince bir sızı..
    doğrulamıyordum.. zaten doğru da değildim ki.. zorluk.. yerin dibine girer bir hal.. yüzleri birbirne verilmiş karşılıklı iki ayna.. ortasında ben.. etrafımda bulanık yüzler.. olmuyor.. gözlerimi kapattım, ankara'nın sokakları'ndayım.. ben durdum, yaşam ayak uçlarımdan aktı..
    ''şimdi!''.. iç cebimde uykuya dalmış..

hesapsız irdeleme..
    yaşam.. gelişine dönmüş, birbiri ardına sıralanmış notalar.. yaşam'dan notlar akıyor.. yer ile temaslarımdan yaşam'a kırmızı izler kalıyor.. ayak izlerim beni ele veriyor.. geçtiğim yollarda kim bilir kaç yaşam ardımda kaldı.. kim bilir kaç ruh ben'de kendi gençliğini gördü ve iç çekti.. kim bilir.. iç'ten içe yaşananlar.. hepsini iç kalenin diplerinden kazıp çıkartanlar.. kale'yi kendi elleriyle yıkıyorlar.. bırakın kalsın.. kalsınlar yerlerinde.. kalsınlar öylece.. öylesine.. onları çıkarken gün yüzüne, siz karanlığa giriyorsunuz.. onları alırken avuç içlerinize, toprağa gömüyorsunuz kendinizi.. bırakın kalsınlar..

kendine yalnız arayış yolcuları.. önce şükredip göğsüme bastırdım.. sonrası inkar.. münker ve nekir..

sevgi.. öylesine mi?.. sanmıyorum.. uzat elini sana sevgimi vereyim.. korkma hiç, acımayacak.. dur ne yapıyorsun.. hayır korkma.. sevgi ve yaşam akacak.. ben'den sana.. sen'den toprağa.. derin bir kesik.. avuçlarımdan yaşam akıyor.. yaşam ben'den akıyor.. ver sağ elini bastır avucuma, diğerini ise toprağa bastır.. toprağa can vereceksin.. ki benimkisi pek kıymetsiz bir yanıdır bütün'ün.. tüm'den gelip parçalara ihanet eden bir yan.. ellerinden akan benim can'ım.. ellerinden akan ben'im..

son yok.. son'unu sanmıyorum..
    sonu da yaşam gibi öylesine ve fakat ölüm adına.. kimileri yaşamak ve yaşatmak için teslim ederler emanetlerini.. kimileri ise ölüm adına yaşarlar.. emanete ihanet ettim, avuçlarımda öylesine..

son'lu bir sonsuzluk hali.. birbirine devreden yaşam piyangoları..
    biletim kayıp.. bulana avuçlarımdan sızan bir bardak kan kırmızısı yaşam vereceğim..
    son sızı ve ;

..

abıefsun..
    (abıefsun, 17.07.2007 00:08 ~ 02:00)
  2. kızdım
    geceyi bir bardağa doldurup
    kana kana yalnızlık içiyordum
    her yudumda acı çekiyordum
    yutkunduğum her damla kalbime işliyordu

ne zamandır tadından yoksunum
    sensizliğin,sessizliğin,duyguların,saflığın

yıllarca yüreğimle ne savaşlar vermişim
    kendimi avunmazlığa bırakıp
    özlemlere inanmışım
    hayaliyle yanmış,yıkılmış,dağılmışım
    gündüzlere saklamışım geceler dolusu yalnızlığımı
    her şey güzel olacak sanmışım
    ki buna hep inanmışım
    bir ara kendimden geçip
    öylesine dalmışım
    (stresli porsuk, 18.07.2007 20:03)
  3. aldanan belki de bizdik,kalplerimizdi..sevmekten korkan,yıkık dökük,hoyrat kalplerimizdi..hayata olan küskünlüğümüzün simgesiydi yıkık döküklük..ferleri kalmamış,bayağılaşmış gözlerle bakıyorduk dünyaya,neler olduğunu anlayabilmek için..bir adım geri çekilmiştik hayattan..olup bitenleri ağır çekimde izliyorduk..ağlayan kalpleri,üzgün gözleri ağır ağır izleyip,sindiriyorduk içimize..kanıksıyorduk..yaşanmamışlığı kanıksıyorduk..bir adım geride durmaya alıştırılıyorduk..başkalarının hayatlarını izliyorduk,yaşıyorduk..onların üzgünlüğüne ağlıyorduk..sanal üzgünlüklere,sanal gözyaşları döküyorduk..onların minik gülümsemeleri bizim yaşam sevincimizdi..başkalarının minik gülüsemeleriyle avunan varolmayanlardık..
    (kelebekler kayısı yemez, 18.07.2007 22:10)
  4. sen uyurken ben ağlıyorum...sessizce,usul usul,sana duyurmadan...acaba umrunda mı şu an akıttığım damlalar..neler görüyorsun rüyanda..güzel anıları mı,bensizliği mi?sen sırtını dönmüş uyurken ben ağlıyorum...sensizliğim ile bensizliğim arasına sıkışıp çığlık çığlığa kan kusuyorum...uyanmanı bekler gibi sana bakıyorum...uyansan şimdi yanıma gelsen...her şey geçti desen...
    (kelebekler kayısı yemez, 17.08.2007 01:38)
  5. insanda derin etkiler bırakacakların, neden sorusuna cevaplarıdır. aslında herşey böyle başlar "öylesine" yazarak, "öylesine" bakarak, "öylesine" gülerek, "öylesine" giderek.

geriye baktığınızda " öylesine"lerden o kadar çok olmuş ki hafızanızdan silinmeyecek bir dolu olay geçmiştir başınızdan. hayatınızda yer tutmuş bir sürü "öylesine", sizi hem ağlatmış hem güldürmüş bir dolu "öylesine"...
    (zedt, 05.03.2008 22:30 ~ 22:31)
  6. sebep göstermeye bile cesaretiniz yokken imdada koşan kelimedir, gerçekten öylesinedir, kötü niyet yoktur, istemeden olmuştur, bilinçaltıdır, yeniklik anıdır, güçsüzlük hali vs. yoksa asla öylesine olamazdır. kıymetli anlarınızın ifadesiyse, o zaman işte bir rahatsızlık hissi verendir. öylesine olmayan gerçek ötesi hayatınız ve elinizden gitmiş öylesineniz.
    (heidi, 05.03.2008 22:45 ~ 22:48)
  7. olabilecek en kötü yaşam biçimi.
    (jenesaispas, 02.09.2008 20:17)
  8. öylesinedir.
    bir sevgi bırakıp gider içinizde. önce aylarca alıştırır kendine sizi. sonra bir sevgi saplar kalbinize. önce hissetmezsiniz. şaşırırsınız.
    sonra aktıkça kanınız boşa, başınız döner, zihniniz bulanır ve yutkunamazsınız o koca yumruğu boğazınızda.
    kendinize gelirsiniz birden en kötüsüdür.
    bir bakmışsınız öylesine yaşıyorsunuz çünkü kendisi için yaşadınığınız kadın gitmiştir hemde öylesine gitmiştir öylesine...
    (ceng85, 04.09.2008 01:23)
  9. sınıflandırılamayan, konumlandırılamayan, isimlendirilemeyen konular için seçilebilecek başlık kurtarıcısıdır. bir dolu yazasınız olduğunda içerik çorbaya döndüğünde, kime neyi vereceği belli olmayan anafikirlerinizle dolduğunda başlığınız "öylesine" dir.
    (heidi, 04.09.2008 01:28)
  10. kaan ince

“arka bahçesinde gönlümün
    döner durur kara gündüz
    aynada yansıyan yalnızlığın
    yaza üşüşen gözleri düz

ve ben yine aynanın odağı
    ve büyüteci çözüldüğünde
    yine kırılan yanağıyım
    ve öylesine bir zaman çolağı”
    (god, 11.10.2008 18:46 ~ 18.06.2009 13:19)
  11. bok gibi yorgun bir bünyenin bir türlü uyuyamadığı yatağından derin sıkıntılarla kalkmasıdır. gecenin 4'ün de üstad'ının* "paylaşılmaması" gerektiğini söylediği şeyi* üstad'ına ihanet edercesine paylaşma isteğidir. 1 sikindirik klavyeyle birkaç amı götü dağıttıran şarkıdan başka bir bok bulamamasıdır.
    (van den budenmayer, 06.04.2009 04:45 ~ 22.04.2009 01:33)
  12. yoğun bir gecedir. alkol komasının eşiğinde ki bir gecedir. kahrolası sensizliğin üzerinden geçen 1 yılın gecesidir. unutulmak istenen ama unutulamayan; her sarhoşluğumda nükseden 2 yılın gecesidir. boşa geçen 2 yılın gecesidir.

bir geceyarısı yazıyorum bu mektubu
    yalvarırım onu okuma çarşamba günleri*

bu gidişin yerine ilk gittiğin 16 ekim gününü kulaklarımdan kan akana kadar tercih ederim. kal o 16 ekim gecesinde ve bir daha gelme emi. o 2 yılı da bana geri ver. başka da bir şey istemez. kitaplar ve cd'ler sende kalsın. geçen günlerde. kapı önünde nöbet tuttuğum günlerde. aksırıncaya tıksırıncaya kadar ağladığım gecelerde. gözlerimi kapattığımda gözkapaklarımın yerini alan siman da. o hiç sevmediğim ankara senin olsun. bu hiç sevmediğin izmir benim.

gitmek bitmek oldu mu
    tedavüle girdi mi bir kere ayrılık
    evlerin her yeri bekleme odası artık*

o 2 yılda ne varlığını anladım ne yokluğunu. yok. yokluğunu daha çok anladım. mıh gibi her gece boynumun kökünde hissettim. şimdi ise yoksun bedenen. ruhen de yok ol. yok ol.

sen benim hiçbir şeyimsin
    yazdıklarımdan çok daha az
    hiç kimse misin bilmem ki nesin
    lüzumundan fazla beyaz
    sen benim hiçbir şeyimsin
    varlığın yokluğun anlaşılmaz*
    (van den budenmayer, 14.04.2009 00:22 ~ 15.04.2009 23:04)
  13. bulamadım başlık, sığındıramadım, koyamadım bir kalıba öylesine....
    ---1---

hiç olmadık zamanlarda hiç olmadık kararların kurbanı olduk hayatmız boyunca. düşünerek verdiğimizi sandığımız her karar pişmanlık olarak geri döndü bize. bizim verdiklerimiz çeşme, köprü, okul, hastane vs. olarak geri dönmedi. verdiklerimiz vereceklerimizi de etkiledi üstüne!

bizler, biz insanlar hep doğruyu kovaladık. kovalarken yanlışlara öyle kapıldık ki hala bir doğrumuz yok!

bizler hep mutlu olmanın peşinde koşarken, mutsuzlukları kovaladık gerçekte. bizler, biz insanlar bunu anladığımızda daima çok geç oldu.

kendimizden başka herkesi önemsediğimiz zamanlarda mükafatımız yine hezimet oldu ama vazgeçmedik. verilen tavizler götürdü bizi bizden, biz bizi tanıyamaz olduk!

sonra bir gün bize biz olduğumuzu hatırlatanlarla karşılaştık, minnettar kaldık onlara. onlarla birlikte biz kovalanan mutluluğu yakalayıp, doğruya ulaştık. yeniden tanımlandık tanıyamazken bizi...

şimdi öyle bir rüya ki gördüğümüz, biz bitmesin diye her gece dua ederiz...

---2---

son adım bu attığım umuda... olmazsa biter her şey dediğim son adım. son adam, son liman vardığım, son mutluluk.

takatimin kalmadığı anda uzatılan bir eldi senin elin, pes ettiğim, havlu atacağım anda "dayan!" diye güç veren çığlık!

tutundum, bağlandım sonsuz muhabbetle... çelik zincirler kuşandık, kenetlendik, sarıp sarmalandık aşkla aşkın gücüyle!

sonu aydınlık olan yol sadece sana varan, önümü gördüğüm tek yönsün. hiç bitmesin!
    (idiot, 05.06.2009 17:32)
  14. - muck.
    + bu ne şimdi nerden çıktı bu öpücük ?
    - hiç. öptüm, öylesine!
    (simliboya, 05.06.2009 17:35)
  15. pek özel bir jehan barbur şarkısı. şöyle ki:

yüzümü gönlüne koysam
    yemin tutsa kalbim beni sever miydin
    içimi avcuna döksem
    beni azıcık çözer miydin
    yok olmuyor istemekle bitmiyor
    hiç bir yol yarılanmıyor uzadıkça uzuyor
    kal demiyor söz vermiş susuyor
    kelimeler düşmüyor içinde salınıyor

yüzümü gönlüne koysam
    yemin tutsa kalbim beni bilir miydin
    yok olmuyor istemekle bitmiyor
    hiç bir yol yarılanmıyor uzadıkça uzuyor
    kal demiyor söz vermiş susuyor
    kelimeler düşmüyor içinde salınıyor

düşümü aklına katsam
    yemin tutsa kalbim beni sever miydin
    (theladyofshalott, 24.08.2009 15:59)
  16. sessiz sedasız pek ortalarda görünmemek bugün ve belki/kimbilir başka günler. belki akışına bırakılan zamanın akmasını beklerken devinimi artan beyin kıvrımlarını durultmanın bir yoludur. haa bir de diziler ve filmler.

sakinim bütün gece boyunca
    başımı değişmeyen düşüme koyunca*
    (van den budenmayer, 23.11.2009 05:40 ~ 05:40)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil