belki ilginizi çeker
  1. · öyle başa böyle tarak
  2. · sözlükte fıkra anlatmak
  3. · öyle göte böyle yarak
  4. · patlayarak sıçmak
  5. · 1 mayıs ta polise taş atan dallama
  6. · 35 yıl önce spermimi sildiğim peçeteyi sakladım
  7. · rijkaard transferini ilk kez fotomaç ın duyurması
  8. · regl olan bir kadınla sevişmek
  9. · pkk lıların serbest bırakılması
  10. · aydın bir türk kadınıyım
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · author
  2. · insanın hayatına sıçan şeyler
  3. · 2012
  4. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  5. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  6. · marjinal isim meraklısı aile
  7. · dinde zorlama yoktur
  8. · belçika
  9. · bubi

öyle göte böyle yarak  

1. insanın hakettiğini alacağı temelinden çıkmış bir söz öbeğidir.'öyle başa böyle tarak' şeklinde argo kullanılamayan ortamlar için de çeşitlemesi mevcuttur.
    (martin hayda gel, 30.07.2005 10:39)
  2. misillemenin doruklarında bir iddiadır. kibarca "madem öyle gel böyle" de denilebilir pek tabi.
    (ba2, 21.10.2005 10:45)
  3. fıkradır efendim.

bir gün uluslararası yalan yarışması düzenlenmektedir. amaç en büyük yalanı söylemektir. finalistler bir fransız ve namık kemaldir. fransız der ki: bi gün bi sıçtım, ingiltere adası oluştu. seyircilerden büyük alkış gelir. sıra namık kemalin yalanına geldiğinde herkes susar. namık kemal, "ben de çıkardım yarağımı fransadan ingiltereye köprü yaptım" der. fransız itiraz eder: "öyle yarak mı olur lan" der. namık kemal abimiz cevabı yapıştırır: öyle göte böyle yarak

(bkz: sözlükte fıkra anlatmak)
    (the joy of not being, 22.01.2007 20:35)
  4. hemen hemen her konuya uyum sağlama potansiyeli olan sözcük öbeği. ailecek hastasıyız.
    (marauder jingo, 22.01.2007 21:38)
  5. "göt götlük yapar ise, yarak da ona göre şekil alır" manasındaki manidar söz.
    (kendikalesinegolatankaleci, 14.07.2009 16:46)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil