öss 2007   

sayfa  / 10
adana çık aradan

1. şimdiki* lise 2'lerin gireceği üniversite sınavı.
    2006'da girenlere göre daha şanslı olacaklar, zira 2006 bir yerde deneme tahtasına dönmüş vaziyette.
    (gxix, 17.06.2006 23:15)

2. içlerinde benim de bulunduğum öğrenci grubunun artık yavaştan yavaştan hazırlanmaya başlaması gereken sınav
    (ucuruldukcaucurulanucurtma, 25.06.2006 12:58)
  3. benim de gireceğim, şimdiden strese sokan,yaz yaz geometri çalışmak zorunda bırakan ve gerçekten çok çalışılması gereken dert kaynağı.böle giderse mat 2 den benim ve tüm arkadaşlarımın batıracağı, ösym nin bizle ne alıp veremediği var gibi soruları akla getiren sınav.
    (ıgetbored, 28.06.2006 14:24)
  4. iptal edildiği hakkında söylentiler olan sınav. doğuda 20 okulda sorular çalınmış bu sene de. tübitak işe koyulmuş yeni sorular hazırlıyormuş.
    (adenozin tri psikopat, 05.08.2006 16:32)
  5. (bkz: gafam girsin)
    (odaman nehapak, 14.10.2006 19:02)
  6. öss 2006da başarılı olup da istanbul üniversitesine girecek bir öğrenci boğaziçine girmemiştir.bu mantıkla benim odtü bilgisayarın paşası olmam gerekiyordu ama dört bin kişiyle ucundan kaçırdım.puanlar düştü çünkü puanlama sistemi değişti.eğer türkiye sıralamasına göre tercih yapmayı akıl edemiyorsa öğrenciler zaten össde aldıkları puan da bi anlam ifade etmiyor demektir.sıralamalar da biraz düştü.bunun nedeni de (bkz: tobb üniversitesi) ve verdiği dudak uçuklatıcı burslardır.gelelim 2007 öğrencilerine.avantaj olarak geçen sene lise 2 yi laga luga yaparak değil gerçekten hazırlanarak geçirdiler- hedefi olanlar.ayrıca önlerinde sınavın nasıl sorular içereceğine dair sağlam bir kaynak var:(bkz: öss 2006).dezavantajları ise sınavın geçen seneye oranla daha zor ve ayrıntılı sorular içerecek olması olabilir.genel beklenti bu yönde.sonuç olarak her sene tekrarlanan ve insanların geleceklerinde önemli rol oynayan sınavlar serisinin gelecek seneki ayağı.(bkz: herkesin gönlüne göre olsun)
    (izmirist, 14.10.2006 19:53)
  7. öss 2006'ya göre türkçe ve sosyal bölümünün (sayısal öğrenciler için) katsayılarının yükseldiği sınav olacaktır. aman diyim ben..yeterli önemi göstermek ve aman nolcak sosyal ne yahu diyip atmamak lazım. şöyleki bu iki dersin say2 bölümüne 45 küsur puan katkısı olacaktır.
    (marauder jingo, 03.01.2007 20:34)
  8. (haziran 2006)
    -yavrum gazete verdi baktın mı çıkan sorulara?..
    +daha bakmadım anne..
    -hiç merak da mı etmiyorsun?!.. sanki ben gireceğim seneye öss ye.. böyle gitmez.. böyle olmaz.. hibi hobo lüp lüp..

(temmuz 2006)
    -yavrum çok da salma kendini daha bir sene var diye.. bilmemkimin oğlu cumburlop çoktan başlamış..
    +aferin ona anne..

(ağustos 2006)
    -yavrum dersane kaçında açılıyormuş sordun mu?..
    +sormadım anne..
    -hiç merak da mı etmiyorsun?!.. sanki ben gireceğim seneye öss ye.. böyle gitmez.. böyle olmaz.. le le le sakine..

(eylül 2006)
    -yavrum okul telaşı başlamadan basit konulardan bir giriş yapsaydın keşke?..
    +gerek yok anne..
    -baktım dersaneden verilen tüm yaprak testler duruyor.. napıyorsun sen allah aşkına?..
    +allah'ı karıştırma anne.. aramızda halledebiliriz..

(ekim 2006)
    -yavrum okul sınavları başlamadan en azından bir atağa kalksan..
    +ataktayım zaten anne.. 100 soru çözüyorum günde..
    -senin 100 soruyu gözün kapalı çözmen lazım bu aylarda.. bilmemkimin oğlu trinidad günde 300 deviriyormuş..
    +aferin aslanıma..
    -şunungillerin tobago 500 yapmış geçen gün..
    -come on baby eat the rich..

(kasım 2006)
    -yavrum hazır ilk sınavların bitmişken bir farkı kapatsan..
    +fark mı açıldı anne?..
    -7 ay kaldı yavrum.. 28 hafta.. 196 gün.. 4704 saat.. 282240 dakika.. 16934400 saniye..
    +peki..
    -bunungilin kızı klapacius..
    +kafam girsin..
    -efendim yavrum?..
    +7 ay kaldı anne..

(aralık 2006)
    -yavrum yılbaşına kadar günde 943 soruya çıkman lazım..
    +avukatımı istiyorum..
    -bilmemkimin gelini rehberlikçiymiş.. onla konuştum..
    +domates biber patlıcan..

(ocak 2007)
    -yavrum 5 ay kaldı neler hissediyorsun?..
    +tutun çekin beni..
    -yavrum herkes yılbaşından sonra açılıyormuş bu konuda neler düşünüyorsun?..
    +korkma.. sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak..
    -yavrum okul sınavları nasıl?
    +fevkaladenin fevkinde..
    -yavrum beslenmen de önemli vitamin alıyor musun her sabah?..
    +bir grup vitamin vardı ne oldu ona?..
    -yavrum kaç milyon kişiyle yarışıyorsun biliyor musun?..
    +bir milyon baloncuk..
    -yeni sistem de herşey çalışmaya bağlı.. çalışmayana ekmek yok.. çalış.. çalış.. çalışmak ve kazanmak.. kazan.. para.. iş.. emek.. gelecek.. yarış.. at.. köpek.. it dalaşı..
    +yok mu beni siken..

(bkz: yeter ulan)

(lethromar, 07.01.2007 12:21 ~ 23:47)
  9. (bkz: to be continued)
    (marauder jingo, 08.01.2007 19:45)
  10. kararım kesin.. üstümde turuncu bağrı açık hawaii modeli gömlek, altımda gök kuşağının 43 rengini üzerinde barındıran quiksilver mayo, ama en önemlisi de parmak arası terlik kreasyonuyla katılacağım dehşet organizasyondur.. hatta damla modeli çakma rayban da cabası.. dediğim gibi.. kararım kesin..
    (lethromar, 15.01.2007 22:00 ~ 22:09)
  11. anlık bir dürtüyle kararımı değiştirdiğim fevkalade organizasyondur.. dahil olacağım sırada üzerimde olacak olan kreasyona "ateşte açan çiçekler" adını koydum.. çıplak katılacağım.. evet..
    (lethromar, 15.01.2007 22:08)
  12. (bkz: beni seç beni seç)
    (odaman nehapak, 20.01.2007 15:22)
  13. bu sınava ben değil kafam girsindir. evet.

unutmadan:
    (bkz: @1086054)
    (lethromar, 20.01.2007 23:51 ~ 18.07.2007 20:06)
  14. yaklaşdıkça heyecanın arttığı, fakat herşeye rağmen ders çalışma isteğinin gelmediği sınavdır. tüm gireceklerin allah yardımcısı olsun.
    (damned, 23.01.2007 12:17)
  15. bu sene zevk için bir daha gireceğim sınavdır (bkz: feyz duymak)

zira öss kağıdımın arkasında "sınavda sigara , pıro , nargile içilmesi yasaktır" yazıyordu..nargile ile zorlayacam bakalım alacaklar mı içeri...
    (profesore, 29.01.2007 02:07)
  16. giderek yaklaşan ve tüylerimi diken diken eden sınav.zaman gittikçe ilerliyor ama sanki ben yerimde sayıyormuşum gibi geliyor.hayatımızın baharında türevdi,trigonometriydi gibi iğrenç şeylerle uğraştıran amcalara,teyzelere sesleniyorum hasta bi gençlik yetişiyor!
    (ıgetbored, 04.02.2007 22:35)
  17. bugün klavuzu dağıtılmaya başlanmış olan sınav.klavuzu elime alınca "lan noluyo dört ay kalmış dedim".yusuf katsayım tavan yaptı.
    (ucuruldukcaucurulanucurtma, 13.02.2007 18:25)
  18. benim de içine dahil olduğum ve gidip ders çalışmam gerekirken, excel açıp kalan gün, saat, dakika ve saniyeyi hesaplayan formül yaptığım sınav.
    (dragini, 20.02.2007 16:45)
  19. gün itibariyle başvuru süresi tamamlanan, "ulan bi gelse de tatile çıksak artık" şeklinde iple çekilen, aynı zamanda da bir o kadar öcü sınav. kazanamadığı taktirde 2 yıllık meslek yüksek okullarına geçiş yapabilme imkanına sahip olan öğrenciler için * çok da tın olmayan sınavdır.
    (kunduz, 23.03.2007 22:18)
  20. (bkz: korkuyorum sözlük)

nöt: 79 gün kaldı anasını satim..
    (lethromar, 29.03.2007 19:53 ~ 19:53)
  21. göründüğü üzere bazı yazarları depresyonun eşiğine getiren olay.

(bkz: dinime küfreden müslüman olsa)
    (marauder jingo, 29.03.2007 21:45)
  22. adayların sınava girecekleri okullar açıklanmış durumda.
    http://portal.osym.gov.tr/... adresinden öğrenebilinir.
    (omaz, 09.05.2007 21:26 ~ 21:35)
  23. bugün itibariyle 35 gün kalmış ve bende mide krampları, durup dururken ateşin tavan yapması ve ağlama krizlerini de beraberinde getirmiş sınav.ayrıca ikinci kez girenler daha rahat olur derler yalan efenim inanmayın.
    (chericheri, 12.05.2007 10:46)
  24. üniversiteye girme çabalarım -ki 2 kere girdim- sırasında istanbulun en ücra köşelerinde sınava sokmuş sistem zevk için gireceğim bu sınavda evimin dibindeki okula vermiştir. ağlasam mı gülsem mi bilemedim sözlük. 6 kasım'ı sadece futbol maçıyla hatırlayan ama "ösym götümü ye" diyen gençlik kisvesine yök'ü hatırlatmayı da bir borç bilerekten sözlerimi sonlandırıyorum.
    (alter egoma yenik düştüm, 13.05.2007 14:52)
  25. aklıma geldikçe derin bir oh çektiğim sınavdır. iyi ki zamanında çalışmışım dedirtir.
    (kızınbiri, 13.05.2007 14:57)
 sayfa  / 10