belki ilginizi çeker
  1. · grup deli
gündem
  1. · yeşim salkım
  2. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  3. · kar yağarken hissedilen duygular
  4. · disko kralı
  5. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  6. · colin kazım richards
  7. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  8. · strut
  9. · yaran ev hayvanı isimleri

ös yeme  

1. grup deli şarkısı..

ös yeme

bütün sene uğraştım
    kurtarmak için hayatımı
    gece gündüz çalıştım
    kazanabilmek için sınavı

peki, şimdi ne değişti?
    geleceğim belirsizleşti
    bir şey söyleyeceğim size
    sokayım sınav sisteminize
    ö s yeme, g.tümü ye!

böyle gelmiş böyle gitmez
    sınav için hayat zindan edilmez
    üç saat, yüz seksen soru
    allah’ım sen aklımı koru

kaybettim ben kendimi
    yok ettiniz geleceğimi
    bir şey söyleyeceğim size
    o sınav girsin g.tünüze

ös yeme, g.tümü ye!
    (tutkuyakar, 03.01.2005 15:01 ~ 15:07)
  2. sözleriyle uyumlu süper bir müziği var. sokaklarda bağıra bağıra söyleyesi; slogan olarak atası geliyor insanın. ah lisede olacaktım ki okul hoparlörlerinden dinletirdim 2000 kişiye bu şarkıyı.
    (gelecegim, 19.11.2005 12:47)
  3. kurdukları müzik grubuyla, öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi'ni (ösym) protesto etmek amacıyla “ö-se-ye-me” şarkısını yazan ve besteleyen 7 genç hakkında, “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret” suçlamasıyla dava açıldı.

davanın iddianamesinde, sözleri cengiz s. tarafından yazılan “ö-se-ye-me” şarkısının yine cengiz s, ibrahim a, enis ç, mehmet a, mustafa k, reşat s. ve bahadır e'den oluşan grup deli tarafından bestelendiği, bir stüdyoda cd ortamına kaydedildiği ve kendi aralarında çoğaltıldığı kaydedildi.

“ö-se-ye-me” şarkısının sözlerine de yer verilen iddianamede, şarkıyı yazan ve besteleyen sanıklar cengiz s, ibrahim a, enis ç, mehmet a, mustafa k, reşat s. ve bahadır e'nin, türk ceza kanunu'nun 125/3-4-5. maddelerinde düzenlenen “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret” suçundan ve bu suçu birden çok işlemekten 1 yıldan az olmamak şartıyla 1 yıl 5 ay 15 gün hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

http://www.hurriyet.com.tr/...
    (sevilok, 06.03.2007 22:48)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil