belki ilginizi çeker
  1. · bebek battaniyesi
  2. · örtü
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · beşiktaş
  2. · annenin gençlik fotoğrafları
  3. · sözlük yazarlarının hayalleri
  4. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  5. · colin kazım richards
  6. · aylin aslım
  7. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  8. · takvim yaprağını koparamamak
  9. · yunanistan a milli futbol takımı

örtü  

1. "ilahi yarabbi , istediğini sağa , istediğini sola döndürürsün. istediğini günahkar , istediğini masum kılarsın. bir örttüm başımı , bir açtım. ben miydim bunu yapan yoksa sen miydin? istersin göğe çekersin , istersin yere çakarsın. kaç kat örtü serdin üstümüze sen bilirsin. saçım da senin , başım da senin ilahi. aşkım da senin , rüyalarım da ilahi. teslim al beni ilahi..."

her birimizin örtüleri var içinde , dışında. ve bu örtüler öyle gizli ve öyle açık ki , bazen görmek zor , bazen görmemek.. düşler görmek belki kimilerimiz için önemli değil , ama benim için hayatım boyunca önemli oldu. rüya görememek bir kahr , rüya görmek lütf. her rüya bir aleme sokar ki insanı , yaşayamayacağımız şeyler görürüz. rüya bir dünyaya sokar ki insanı , yaşamak istemesek de hisseder buluruz o anı gizlice.

nuriye akman son kitabı örtü ile bir kez daha tabuları yıkıyor. başını açan bir kız , düşleri resimleyen bir ressam , hayatı boyunca ezilmiş bir genç birlikte çıkıyorlar örtülerini açmak için girift bir yolculuğa. kitap boyunca sosyal mesajlar yok. özellikle başörtülülerin yaşadığı dramlar kadar , zorla başı kapatılanların , ailesi tarafından zorla başı açtırılanların hikayesi var. özellikle üzerinde durulan tema "örtü" nün hiç kimseyi temizlemediği , hiç kimsenin örtünerek "sütten çıkmış" olmadığı gerçeği. resim ile mükemmel bağlantılar kurulmakla birlikte , hizbullah terörü'nün ve başörtüsü yasağının ard arda yaşandığı bir iklimin içine cinayetler silsilesi katılarak enterasan bir dünya yaratılmış. benim gördüğüm roman'da bir rüyanın yansımasından başka bir şey değildi...
    (madbrother, 08.01.2007 17:31 ~ 17:32)
  2. evin içinde sinirleri zıplatan kız çeyizi.

ayrıca yıllarca televizyon üstlerinde spikerlerin alnını süslemişliği de olan nadide bi' parçadır efenim kendisi.
    (nilay, 06.09.2008 23:03)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil