belki ilginizi çeker
  1. · open your heart i am coming home
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · sözlük yazarlarının hayalleri
  3. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  4. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  5. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  6. · erkekte ses tonu
  7. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  8. · yağmuru sevmek
  9. · hill

örnek türk genci  

1. bir zaman gündemi meşgul eden prototip. gençlerimizin tek tip, mümkünse fabrikasyon, eğer android teknolojisi henüz gelişmemişse aynı amdan çıkmış olmasını isteyen bir grubun kategorilendirmesi için uydurulmuş, olmayan, bulunamayan bir numune.

isteğe göre, tüm gençlerimiz mümkünse demokrasinin, laikliğin, atatürkçülüğün yılmaz bekçileri ve savunucuları olmalı, icap ettiği yerde kanı kırmızı-beyaz akmalıdır. futbol maçlarında ay-yıldızlı takım için tük yürek olarak ekrana kilitlenmelidir. siyasi görüş olarak ne sağda, ne de solda, tam olarak ortada olmalıdır. fazla düşünmemelidir; büyükleri onların yerine yeterince düşünmüş, onlar için doğru olanı yapıp bu ülkeyi kurmuşlardır zaten; onu korumaları yeterlidir. dinle münasebeti fazla istenmese de "müslüman" olması ön şarttır; burada hıristiyanlara, imansızlara, imanı şaibelilere yer yoktur.

olay sadece fikirle bitmiyor. erkeğinin saç uzatması, yine erkeğin küpe, kızın piercing takması, kızcağızın regl döneminde tampon kullanması sakıncalıdır (evlenmeden önce ne o öyle cık cık cık). top sakal eskisi kadar olmasa da yine hoş karşılanmaz.

buraya kadar her şeyi anladım. isteyenin bir yüzü kara, yapmayanın iki yüzü. misal ben zenciyim. zaten hepimiz sudanlıyız. ama şunu anlamadım: 5~6 yıl kadar önce ünlüler içinden örnek bir türk genci seçmişlerdi. ismi sinan özen. hani şu "sigaramın dumanı sen, ateşi ben olayım" diyen arabeskçi. yahu o kadar kastınız, bula bula örnek türk genci olarak onu mu buldunuz?

bana sorarsanız örnek türk genci metin milli'dir. koç gibi, aslan gibi adam. türk dediğin öyle olur. sinan özen'in nesi örnek? onu örnek gösterirsen, sonra "gençlik nereye gidiyor" diye sorarsın tabi.
    (eksiksizuyum, 22.10.2007 18:34)
  2. (bkz: yeditepe üniversitesi abazan ayaklanması)
    (iago, 22.10.2007 18:50)
  3. mustafa kemal atatürk'ün gençliğinde alabileceği payedir.bundan daha iyi bir örnek bulunmaz bulunamaz.
    (drgırnatacı, 23.10.2007 12:33)
  4. az önce itibariyle habertürk'de gurur kaynağı olarak yer alan bir haberde dile getirilen amerikada yaşayan türktür. bu da linkidir:: http://www.youtube.com/...

haberin içeriği de teksas'daki türk genci amerikanlardan oluşan koroya 10.yıl marşını söyletiyor 29 ekim cumhuriyet bayramını kutluyormuş bu vesileylede.

ne kadar örnek bir türk genci , ne kadar çok örnek haber niteliği taşıyor, ne kadar gözlerimizi yaşarttı ehu bilemeyiz ama aferinde denir herhalde de abartmaya lüzum yok amerikan-türk ilişkilerininde çığır açmadı sonuç olarak.
    (bebokumsu, 07.11.2009 23:22)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil