erkekler tarafından icat edildiğini düşündüğüm eylem. kadınların daha az konuşmasına yarıyor.
insanı rahatlatır. gün boyu haşat olmuş beyin kıvrımları bu eylem sayesinde ferahlığa ulaşır. çekirdek çitlemek gibi, ha bitti ha bitecek, şu sırayı da döneyim derken kendini kaptırıverirsin. yalnız bu zevkli uğraşıyı yaparken yanınızda örgü hususunda tecrübeli bir elemanın olması gerekir. misal; anne, anneanne veya x hanım teyze. allah korusun ilmik milmik kaçarsa tüm sırayı sökmek yerine deneyimli zatların tecrübelerinden istifade edebilirsiniz. öyle böyle derken biten el işi, göz nuru keyfinize keyif katar.
özetle; arada sırada ören bayan mode onu açık bırakmak terapi gibidir.
ilmek kaçırdım, ilk ilmek örmeden alınacaktı unuttum, sünmeye başladı bu diye insanı strese sokan eylem. genelde abuk subuk ördükten sonra örülen şeyin sökülmesi ile sonuçlanır ve bence asıl rahatlatan kısmı örülen şeyin söküldüğü kısımdır.
örgü örmeyi tam anlamıyla öğrendikten sonra gelen edit: olması gerektiği gibi örülünce sinir stres bırakmıyormuş.
(chrystal, 13.05.2006 19:57 ~ 29.11.2008 00:26)
bünyeye yararlı olan eylem.hem insanı rahatlatır, hem de az sigara içmeye sebeptir.
varoş eğlencesi, zaman geçirgeci...
çağımızın hastalığı stresi ortadan kaldıran uğraşlardan biridir..
ilk defa kimin aklına ve nereden geldiğini gerçekten merak ettiğim ilginç aktivite. hayatta elimi sürmem derken bi atkının yarısına gelmiş bulunmaktayım, gururluyum. aşk insana neler yaptırıyor
*
düşünmek için birebir. şöyleki; kafa bazen şahsi meselelere, bazen dünyevi işlere ve bazen de kavramlara takılır. şimdi bön bön bakarak düşünmek beni pek sarmıyor. amma elin sürekli bi işle meşgulken -ki örgü rutin bi iştir- düşünceler şelale gibi akmaya başlar. şimdi 'ille de örmeye gerek yok, ben elimi başka işlerle de meşgul edebilirim' diyenler olacak. varsın olsun, banane.
hem stresi alır hem de bütçeye faydalıdır.bir mağaza da çok beyendiğin kazağı 100 milyon vermek yerine anun çeyreği kadar bir fiyta mal edebilirsin.
(minou, 07.01.2009 03:56)
uzun ve sıkıcı otobüs yolculuklarını bi nebze çekilir hale getiren bi eylem. insanların tuhaf tuhaf bakmasına aldırış etmeden yapın bunu, hem stresten kurtarıyor, hem faydalı bi iş yapmış oluyorsunuz.
uzun ve sıkıcı kış gecelerinin vazgeçilmezi.