örümcek fobisi   

adana çık aradan

1. bir dönem korku filmlerinin en sevgili başrol oyuncuları örümceklerdi. böyle en büyüklerinden örümcekler utanmasalar dünyayı istila edeceklerdi. o günden bir takım insanlar örümceklerden korkarlar. şahsım adına ben de örümceklerden korkuyorum. hele spyder yok mu, korkulu rüyam.
    (ascella, 10.10.2005 00:35)
  2. (bkz: lullaby)
    (bkz: the cure)
    (bkz: robert smith)
    (tenement funster, 10.10.2005 00:56)
  3. (bkz: araknafobia)
    (pastaci, 10.10.2005 00:57)
  4. bol haşare dolu bir evde yaşamaya başladıktan sonra, ne kadar cana yakın yaratıklar olduklarını anladığınızdan dolayı aştığınız korku.
    (fentoxa, 10.10.2005 01:11)
  5. bir zamanlar küçükken ben, pikniğe gitmiştik. arabanın gölgesinde yemek filan yedik, ardından uzandım, karnımda bir kaşıntı hissettim, bir de baktım ki göbek deliğimde na böyle bir örümcek.ciddi ciddi öyle duruyordu orada. işte o günden beri örümcek gördüğümde hissettiğim korkudur. ayrıca evde tv izlerken boynumda gezen hamamböceği de bir başka giriye artık.
    (lightblue, 10.10.2005 01:15)
  6. (bkz: ron weasley)
    (nepenthe, 10.10.2005 17:42)
  7. literatürde arachnophobia olarak yer alan bir korku. tarantula, karadul gibi türlerinden bahsedilirse eyvallah fakat minik örümceklerden neden korkulur bilemiyorum tam olarak. örnekleyelim; palanthasercığım örümcek desen irkilir, görüş alanına örümcek girse fare görmüş fil misali sarsılır. buna rağmen yanımda hiç rahatsız olduğunu, benden korktuğunu hissetmedim. ya da hissettirmedi çakal. oysa ascella bacımın kabusu olurum, "sıpaydır çevrimiçi" ibaresi msn'de göründüğünde saklanacak yer arar. işte böyle tuhaf bir korku bu. anlayamıyorum.

şöyle de bir şey varmış ekleyelim (bkz: örümcek hobisi)
    (spyder, 14.10.2005 17:40 ~ 17:40)