örümcek adam neden türk değil 

adana çık aradan

1. http://img264.imageshack.us/...
    (nothing, 30.03.2007 15:37)
  2. (bkz: spiderman)
    (azwepsa, 30.03.2007 15:39)
  3. bu soruyu sorduğumuz zaman örümcek adam'ın büyük düşmanı yeşil goblin'in neden türk olmadığını da sormamız lazım.

bilindiği gibi yeşil goblin de "sözde" laboratuvar ortamında yaratıldı, norman osborn tarafından. (hikayeye göre norman hırslı bir bilim adamı, tam ipnenin biriydi.) örümcek adam pis işlerine çomak sokunca norman'ın yaptığı şey doğal olarak bu goblin'i örümcek adamın üstüne salmak oldu, burası tamam. peki goblin ne yaptı? gitti örücek adam'ın sevdiği kızcağızı, gwen stacy'i öldürdü.

türk'ün kadın kısmına el kaldırmayacağını, en şerefsizinin bile böyle bir kancıklıkta bulunmayacağını dünya alem bilir. yeri geldi mi yatırır ırzına bile geçebilir ama öldürmez, hele kavgalı olduğu adama güç yetiremeyip kızına avradına sataşmak bir türk'ün kitabının en kara sayfalarında bile yazılamaz. en temelinde, delikanlıyım diyen türk genci öyle kaykaya, sörf tahtasından bozma bir şeye binip maymunluk etmez.

ben buradan anlıyorum ki, işte bu örümcek adam, yeşil goblin, gwen stacy ve norman osborn'ün hiçbiri türk değil arkadaş. bunların hikayesi türk hikayesi olamaz. zaten dikkat edilirse son ikisinin ismi de gavur ismidir. hikaye başka bir memlekette geçiyor bence.
    (me vale madre, 30.03.2007 15:58 ~ 15:59)
  4. gerçekten çetrefilli durum, ayrık otu gibi kökü bir düştü mü başka başka sorular türetiyor.

misal şimdi örümcek adam türk olsa yaşatırlar mıydı? türk siyaseti örümcek adamı kaldırırabilir mi? malum bizimkisi biraz özel. hadi devleti bir yana bıraktım halk ne yapar? daha güçlenmeden terlikle üzerine vurup öldürürlerdi demiyorum tabii ki ama mesela örümcek adam gelse, ben izin vermiyorum lan, hırsızı arsızı bağlar atarım dese neler olur?

korkuyorum sormaya ama şimdi insanın aklına başka sorular da gelmiyor değil. bunun adı örümcek adam malum, ne yapacağı belli olmaz. onu eder bunu eder, söz geçirip dinletemezsin. e bizde de yapılacak şey var yapılmayacak şey var. şimdi olur ya, oraya buraya hoplar konarken (özür dileyerek söylüyorum) tutup bir atatürk heykelinin üzerine çömerse ne derler?

şimdi bana diyeceksiniz ki senin fikrin kötü, ama allah sizi inandırsın pek olası görüyorum ben bunu. neden derseniz bir değil iki değil, her şehrimizde, ilçemizde var bu heykellerden. düşünsenize kafasına basacak... ya da çok şiddetli çarpışmalar oluyor, doktor ahtapotla olsun, yeşil goblinle olsun. bombalar patlıyor, koskoca binalar yıkılıyor. ya bir atatürk heykeli yıkılırsa? yani ben çok sorun etmem açıkçası, adam çarpışıyor ne yapsın. halkımız bu gibi konularda hassasiyet gösterir, biraz dikkatli ol dense benim için yeterli olur. heykel bu sonuçta, put değil ya..

ama elinizi vicdanınıza koyup düşünün, haberlerde nasıl çıkar bu olay? varsın örümcek adam üç yan kesiciyi duvara sümük gibi yapıştırmış olsun, atatürk heykelinin tepesinde bir resmi çıksa? heykel yıkılmış kafası bir yana uçmuş mesela, aferin mi derler? düşüncesi bile kızdırıyor şimdi sizi biliyorum, ama fikir işte, aklın kurdu. kesin işgüzar bir savcı şikayette bulunacak, soruşturma açtıracak. 301'den yatırırlar valla.

daha başka ne sorular var ama sormasam daha iyi. yapamaz bence, türk olamaz.
    (me vale madre, 30.03.2007 20:04)
  5. isyankar bir yakarış. spider man'imiz yok ama gazman'ımız var. gerek yok böyle şeylere yahu
    (kunduz, 30.03.2007 20:24 ~ 20:33)
  6. örümcek adamın doğal ortamının gökdelen ormanı olması ve bizde böyle bi vahanın olmaması örümcek adamın bu topraklarda yetişmesine engeldir diye cevaplanabilecek soru. 4 katlı betonarme apartmanlarda ordan buraya zıplaması zordur. ağ attığı zaman gerekli salınım mesafesini bulamaması ayrı bir problemdir. ayrıca evlerin balkonlu olması nedeniyle ordan burdan el atanlar olacaktır. herşey yerinde güzel. gelmesin buralara, yazık olur.
    (eriyenadam, 30.03.2007 20:43 ~ 01.04.2007 18:03)
  7. (bkz: örümcek adam türk olsa yapabilecekleri)
    (etranger, 30.03.2007 20:46)