önerisiz muhalefet   

adana çık aradan

1. opposition without proposition olarak beynelmilel çevrelerde bilinebilecek bu kavram muhalefetin en leş biçimidir. ortaya herhangi bir öneri sunmadan belki erk sahibine olan kişisel husumetten kaynaklı (bu noktada bir ad hominem bağlantısı bile kurulabilir) belki kendini o an yalnızca karşı çıkmaya zorlayan dürtülerden ötürü yapılan muhalefet bu ismi alır.

önerisiz muhalefet, "omurgasız muhalefet" dediğimiz şeyin politically correct ismidir desek yanlış olmaz.
    (wondrous, 29.01.2007 14:03)
  2. türkiye'de iktifar partisi kim olursa olsun en çok bunlarla muhattap olurlar.
    (azwepsa, 29.01.2007 14:06)
  3. çoğu zaman, mantık ve hukuk ilminin pozitif yakasında reddetmek eylemi ile birlikte adverse possession kavramını ortaya çıkarması gereken her türlü durum karşısında zeka ve seviye ibresinde ani bir düşüşe mukabil eylem. örnekleyecek olursak;

- akp siktir olup gitmeli
    - hmm. neden böyle düşünüyorsun?
    - olm adamın karısı türbanlı!
    - sence bu geçerli bir sebep mi peki?
    - (zeka öl, bilinç sürün) sittir lan sen kesin akp'ye oy vermişsindir

görüldüğü üzere bu muamele en bir öz türkçeyle; "ben diyorum çanakkale boğazı sen diyorsun yandı götümün ağzı" hadisesine tekabül etmekle birlikte düşünce üretiminde de derin bir balta yarığına sebep olur. eğer ki bu haltı sıkça yiyorsanız; bir sabah yataktan kalktığınızda kendinizi dünyaya meydan okuyan bir tür superman sanabilir, "beni kimse anlamıyor" tribine girebilirsiniz. yapmayın.
    (vandal mimar, 04.02.2007 15:37 ~ 06.02.2007 13:02)