insanlar neden böyle yaparlar, ne diye gerçek düşüncelerini saklarlar ki... ülkemiz, milletimiz sırf işte bu avrupai yapay kibarlık, içten pazarlıklı olmak ve yavaş yavaş köşe dönmece işlerinin kölesi olmaya giden maddiyatçı anlayışla bu sözü milyonların gözünün için baka baka söyleyecek yüzsüzlüğe erişti. evet erişti.
(bkz: ikiyüzlülük/!tenekeci)
spiker : evet, neler hissediyorsunuz?
yarışmacı : valla önemli olan katılmaktı.
spiker : beyefendi, şaşkınlıktan oldu heralde. siz birinci oldunuz??
yarışmacı : inşallah bi dahaki sefere.
spiker : siz ezbere konuşuyorsunuz heralde. bi normal konuşun bakıyım?
yarışmacı : bana oy atmayanların topunu ....
spiker : tamam tamam anlaşıldı.
yarışmacı : oy katılan sefere topunu at.
spiker : hah, yandı devreler!
ve işte yarışmacı insanının alabileceği en büyük darbe.. bir sunucunun, hele ki de bu sunucu tolga abi gibi soru sorarken büyük şarkıcı serkül gibi trip ve mimiklere giriyor; detone oluyorsa seyreyleyin gümbürtüyü..
hayır bu cümlenin kurulma anı çok bariz ki, başarısızlık üzerine.. loser'sın yaa var mı daha ötesi.. allahına kadar hayalkırıklığı.. moral bozukluğu tavan yapmış; sunucunun ettiği lakırdıya bak.. evet desen bir türlüü; demesen bir türlü..
ve cevap için önünde artık 2 seçenek var;
"evet, tabiiki önemli olan katılmak, sizlerle sohbet etmekti.. yani hayat sonuçta; hep sen kazanamayabiliyorsun.. bu gibi şeylere hazırlıklı olmak adına bu program bana çok şey kattı.. bi kere daha anladım insanlığımın değerini, varolun!"
-gayet açık ve net ki; gözyaşı yerine konulmuş cümleler.. yalan, dolan.. az sonra hattan alınacak olmanın getirdiği elem.. o hattan alındığı vakit; sunucu, kanal ve bilimum 3ncü dereceye kadar olan akrabalar; töhmet altında kalacaklar, ağır konuşulacak
ha bir de daha samimi bir şekilde cevap da verilebilir;
efendim deneme sınavları olurdu, 4. sınıfta ilk girdiğim sınavlarda iyi bir performans göstermeme rağmen, sonradan form düşüklüğü yaşadım ve sonuçlar baya bir hızla aşağı gitmeye başladı.
annemin sırayla tepkileri;
-olsun oğluşum önemli olan katılmaktı.(oğluş.. hıhı tabi)
-olsun sıkma canını önemli olan katılmaktı bir dahakine çalışır yaparsın daha iyi.
-olsun çürükşehir. daha çok çalış. güveniyoruz sana.(bak oğluşum yok, onu geçtim oğlum bile yok. ismimle hitap ediyor, güveniyoruz sana lafıyla aba altından sopa gösterimiyle tehdit var!)
-oğlum bu sonuçlar ne!
-sinir hastası ettin beni.(sinir hastası mı? ulan daha 4. sınıfım. ne öss var ne lgs. lgs vardı o zamanlar)
-bir bok olmıcak galiba senden. git git. uzak dur benden.
neden sonuçlar iyiyken oğluş, sonuçlar kötüyken götoş.
sonuca göre değişen durumdur bu. üniversiteye gidip 6 yılda bir halt olamayıp önemli olan katılmaktı demek dingilliğin ağa babasıdır, olimpiyat şampiyonudur.
çapkın olduğu her halinden bellidir. güzel güler, güzel dokunur, güzel sarmalar.
bir anda rengarenk olur gri hayalleriniz. ayaklarınız kesilir yerden.
tereddütsüz tutarsınız uzattığı eli...
götünüz mutluluktan trampet çalarken haftalar haftaları kovalar.
derken... o gün gelir.
- olmuyor be bi tane... yapamıyoruz. ordan da baksam, burdan da baksam bir türlü uymuyor planlarımız.
önce yutkunur sonra gülümsersiniz acı acı.. gözleriniz dolar ama çaktırmazsınız. başınız öne düşer.
gri hayallerinize geri dönerken fısıldarsınız...
"önemli olan katılmaktı"
hem kâr değil miydi yaşanılan o sekiz hafta...
hadi gülümse artık... o seni senden çok sevdi.
önemli olan katılmak filan değildi kazanmaktı lan kazanamadım diyememenin verdiği acıyı yatıştırdığını zannedilen cümle. ama giren çıkan hissedilen acı aynıdır. yalandır bu cümle kimsede yemez zaten artist görünüme ters düştüğü için bu cümle kurulur.