vize ve ödevden 70 almama rağmen finalde ne yaptıysam artık dersinden ba aldığım hoca. dersleri eğlenceliydi. felsefesi ders bitse de gitsem şeklindedir. * derslere genelde geç kalırdı. bir gün tam dokuzda sınıfa gelip "bakın arkadaşlar bugün geç kalmadım" demiştir. ayrıca şair hasan hüseyin korkmazgil'i pek severdi sanırım.
derslerinin bir tartışma havasında geçmesinden zevk alan ve oktay sinanoğlu, emre kongar gibi yazarların kitaplarını tavsiye eden sevilmemesi için bir nedenin bulunmadığını gördüğüm türkçe hocası.
rahmetli attila ilhanla tanışıklığı, görüşmüşlüğü varmış. attila ilhan hayranıdır ve bu büyük şairin bir kitabını okuma zorunluluğu koymuştur öğrencilerine.
attila ilhanın ölümü nedeniyle bugün derse bir hayli durgun giren fakat sonradan her haftaki kıvamına gelen türkçe hocası. converse all star giyer arada bir*.
gece geç yatmayı seven, bu yüzden eskiden öğleden sonra açtığı dersleri sabaha alınınca uyanamayıp geç kalabilen, itü'ye okutmanlık için başvurduğu sırada en genç aday olduğu ve sadece bir okutman alınacağı halde seçilen, evli ve geçen yaz bir kız çocuk sahibi olmuş kişidir. iyi bi insandır, derslerde bazen bir kopar pir kopar. durup derin bi nefes alıp sakin bi tavır takınmaya çalışsa da aklı aynı konuda kalıp tekrar kopabilir.
ders alın. devam zorunluluğu %50'dir. sınavları zor değildir. fikirlerinizi konuşurken ve yazarken doğru düzgün toparlayabiliyor ve yazım yanlışı vb yapmıyorsanız rahat geçersiniz iyi bi notla.
dersinden her çıktığımda içimde inanılmaz bir kitap okuma isteği oluyor, hemen gideyim bir kitap alayım başlayayım diyorum..demek ki görevini başarıyla yerine getiriyor..
siyaset meydanı ekolünün belkide son temsilcisi denebilecek türkçe hocasıdır. derslerde arada kontrolü elinden kaçırıyor gibi görünse de şahsi kanaatim bunun sebebi o an kontrol etmek istememesidir. dersini alıyorsanız %100 bütün kaleler zapt edilmedi kitabını ve atilla ilhan ismini duyacaksınız hatta %90 bu kitabı okuyacaksınız denebilir. derslerinde sınıfıyla muhabbet etmeye bayılır tıpkı ali kırca gibi sadece birbirine giren konukların arasını yapıp konudan uzaklaşmamalarını sağlarken arada konuşmalardaki hataları düzeltiryaşarken öğretiyorum ve hem güldürdüm hem düşündürdüm tavırıyla da nasrettin hoca kökenli olduğunu düşündürür. genelde baygın geceden kalma bir hali var gibi görünse de bu tamamiyle öğrencileri tuzağına düşürmek için kullandığı silahıdır. sakin görünüşüne aldanıp dediğimi bile anlamıyor diye lafları heybeden sallarsanız cevapları net ve acılı olur. sınavları notlandırması hakkında bana verdiği iyi nottan dolayı pek bi yorumlama yapamasamda öğrenciler belirsiz bulur notlandırmasını. derslerde gördüğüm kadarıyla farklı fikirlere açıktır ve farklı fikirlerin sınıfında özgürce konuşulmasını ister. söylediğiniz fikirler kendisine uymasa bile size karşı bir cephe almaz ama arada çeşitli şekillerde takılabilir. tartışmayı, fikirlerinizi beyan etmeyi seviyorsanız ondan alacağınız türkçe dersleri gerçekten zevkli geçecektir.
ders anlatımı gayet keyifli ve bence oldukça da başarılı olan itü'nün türkçe hocası. bir üniversite hocası olarak çok kaliteli gördüğüm kadarıyla. dersi öğrencinin katılımıyla götürüyor,tarzını çok sevdim.
ayrıca az önceki dersinde 'nick' kullanımı üzerinde duran, örnek olarak itü sözlük'ü gösteren ve yazan var mı aranızda diye soran hocadır.