görseller
ömer babaömer baba

belki ilginizi çeker
  1. · emin olcay
  2. · kuşçu
  3. · deliyürek
  4. · kurtlar vadisi futbol
  5. · kinder sürpriz yumurtadan ömer baba çıkması
  6. · sağır oda
  7. · emin olcay
  8. · prison break
  9. · dizi ve filmlerdeki hikmetli amca
  10. · her ortamda dişiliğini ön plana çıkaran kız
gündem
  1. · google wave
  2. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  3. · her yerinden öpüyorum rüştü
  4. · beşiktaş
  5. · the twilight saga new moon
  6. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · kendi kendine oral seks yapmak
  9. · yaran başlık yönlendirmeleri

ömer baba  

1. pasif gay olmasından kıllandığım over müslüman karakter ve kurtlar vadisi tarihinin en sümsük kişiliği. ölmesini can-ı gönülden dilediğim silik karakterdir.

şimdi sayın ömer baba, pasifliklerin canımdan bezdirdi yıllardır, allah belanı versin öncelikle. yahu sorarım sana; bir grup adam silah çekiyor, adam topluyor, cenge gidiyor. sen onların karşısına ney'le kamışla tahta sopayla mı gideceksin, "kardeş kardeş konuşalım" mı diyeceksin. hayır, diyemezsin. mevcut güç odağını etkisiz hale getirmek için, o yanlış kişileri yıkmak için, onların geldiği yöntemi kullanman lazım: güç kullanman lazım. otur konuş anca sen.
    - bak azurcum, bir hikaye var bilir misin? yaradanım negzel yaratmış kuşlar cikcik, yavru kuş yuvasından düşmüş sonra random bir efendimiz gitmiş demiş ki kuşa...
    - lan sus 2 rekat, git iş yap azıcık. sabahtan akşama cekcekcek oturduğu yerden kafa sikiyon. pasif gay dede seni.

kurtlar vadisi: pusu dizisinde, 7'nci bölüm itibariyle yalçın bulut inşallah kesecektir dedenin bıyığını. ömer baba ile yalçın bulut karşılaşması, klasik bir lawful good vs chaotic evil mücadelesi olacaktır, boynunu eğen mazlum, kılıcı tutan ele karşı gelemeyecektir. ha sonra polat alemdar, babasının intikamını almaz mı göz bebeğinden kan getirerek, bal olur kaymak olur aksiyon olur. biz de çekirdeğimizi alır izleriz.
    (azureel, 31.05.2007 02:23)
  2. yarı-otomatik silaha kafa uzatan insan.
    (izmirist, 31.05.2007 02:34)
  3. bir nevi deliyürek kuşçusu
    (venom, 09.01.2008 00:08)
  4. hayata o gözle bakan bir insanın mutlu olamaması ve huzurlu olamaması için kanaatimce hiçbir neden yoktur. sadece metrekarelerle ölçülen bir dükkanda bir ömür boyu durabilir bir insan. ney'im var, ebru sanatının alasını yapıyorum, tasavvufi hikayeler biliyorum, dünya malına zerre değer vermiyorum ve ayarın kralını kendi sözlerimle de değil hikayelerimle veriyorum hasan kaçan misali.

böyle bir insan olmak isterdim yada nusret baba kılığında rahmetli. ömer baba 'nın kaşlarını kaldırıp mahzun mahzun bakışı yokmu alır götürür başka diyarlara.

çocukların analarını babalarını kestiği bir zamanda ömer baba gibilerin hikayeleri düzeltebilir belki biraz bu diyarları.

karınca misali tarafım belli derim hiç olmazsa. neye karşı taraf sağa mı solamı hayır. siyaset asla değil burdan kasıt. kasıt haksızlığın önüne geçebilmek. hakkı hakkı olana verebilmek. çok mu felsefik hayır. bence olay tamamen sosyolojik bir açıdan bakıldığında.

ömer baba böyle işte. bir girer işin içine toparla konuyu toparlayabilirsen. çok yönlü bir kere. her yerden sarıyor mevzuyu.
    (zogo, 01.04.2008 03:58)
  5. ihtiyarlardan olması muhetemel kişi.
    (kopekbaliginingozundekibugu, 01.04.2008 12:02)
  6. çoğunlukla "bir gün ....... peygamber" şeklinde başlayan hikayeler anlatan kurtlar vadisi karakteri. kıssadan hisse çıkarmak isteyenler için çok iyi bir kaynaktır.
    (kalbime gömerim o zaman, 01.04.2008 12:05 ~ 02.04.2008 00:55)
  7. yaratılmış en kilit karakterdir. tam heyecanın zirvesinde, kah gülüp kah gerilerek keyifle bir dizi izlerken bir anda bu belirir ekranda...
    ilk cümleyi duymadan kanalı değiştirdiniz değiştirdiniz. o ağız açıldı mı işiniz biter. başlar mıyırdamay "hazreti x bir gün..." elinizde kumandaya uzanacak takat bırakmaz. gözlerinizi gözlerinden alamassınız. karşısında ki oyuncu da aynı haleti ruhiye içine girmiştir. kıpırdamadan oturur. gözüne far tutulmuş tavşan misali beklersiniz sahnenin değişmesini. ömer babayla savaşılmaz...
    (kedikara, 01.04.2008 12:15)
  8. 32. bölüm itibarıyla anladık ki o biçim refleksleri varmış.muhammed ali gibi...
    (asasdas, 03.04.2008 22:13)
  9. laf dalaşına girilemeyecek ney ve ebruli ustası. başınız hangi konuda sıkışırsa başvurabileceğiniz yegane kaynak. güzin ablanın dayı versiyonu. sevdiğiniz kızla ilgili, memleket meseleleri ile ilgili konuşabileceğiniz gibi, çözemediğiniz bir dif denk problemi yada 2 katlı integral sorularını çözdürebilirsiniz.
    (vector, 30.05.2008 10:57)
  10. (bkz: emin olcay)
    (depresif, 30.05.2008 11:03)
  11. bu kurtlar vadisi karakteri farklı fikir ve görüşlere karşı söylediği her cümlesiyle biraz daha yücelmiştir gözümde. olur da bir bölümde es kaza ''çişim geldi'' ya da ne biliyim ''lan hikmet kak bi su getir hele'' gibi sıradan bir cümle sarf ederse dünyam başıma yıkılır. o derece..
    (rushmo, 10.10.2008 01:03 ~ 09:49)
  12. sinir bozucu bir sakinliğe sahip dizi karakteri. peygamber gibi adam dedikleri böyle olsa gerek. gıcık olmuyor değilim.
    (iyi vurur oralardan vuruyor ve tac, 10.10.2008 01:34)
  13. her ölenin arkasından hayat dersleri vermesi beni ulan acaba dizinin sonunda herkes ölünce "evet sevgili izleyenler,bu diziden öğrendiklerimiz" diye başlayan uzun bir konuşma yapar mı? diye düşündürmektedir.
    (lord hypnos, 16.10.2008 22:49)
  14. bu akşamki bölümde, hastanedeki konuşmasıyla aklıma konyada kuran kursunda ölen çocukları ve onların ardından yapılanları aklıma getiren karakter...

"her işte hayır vardır, evimizi yakmalarında, 3 adamı öldürmelerinde, bizi yaralamalarında bir hayır vardır" demeye çalışmıştır ve deli hikmet'ten cevabını almıştır..

ama ısrarla "iyi müslüman"dır ve aynen konyadaki ölen çocukların ardından sesini çıkarmayan ebeveynler gibi hala karşı tarafa değil tepki vermek, kötü birşey dahi söylememektedir...

bu kadar kaderci, bu kadar teslmiyetçi olunmaz be ömer baba...en azından şu olayda, oğlunun kaçırıldığı, 3 kişinin öldürüldüğü, birinin kolunun koparıldığı, gelininin yakıldığı olayda de ki "bunlar insan değildir"

"öldürün onları" de demiyorum...ama "bu işte hayır vardır" da deme bea...
    (insansevmeyenhayvan, 16.10.2008 23:06)
  15. güllü, ömer babanın yanına gelir ve çok mutsuzum ömer baba diye sızlanmaya başlar. ömer baba'ya da gün doğmuştur. ne zamandır hikaye anlatamıyordum, geldiğin iyi oldu, şimdi sikecem belanı, seni mutsuzum dediğine pişman edeceğim. bir kolunu değil, bütün vücudunu kaybedip, hayatını sırf kafadan ibaret olarak yaşamak zorunda kalsan da, sana şükretmeyi öğreteceğim, diye içinden geçirir ve alır eline sazı...

g: çok mutsuzum ömer baba
    öb: sana bir hikaye anlatayım erhanım. bi gün babası mutluluğun değerini anlaması için oğlunu, zamanın bilgesine gönderir. çocuk 40 gün çölde ilerledikten sonra sarayı görür ve kapısına kadar gelir. ( ayrıntıya girmiyorum, lakin ömer baba gibi yazarsak, sabaha bitmez bu amına kodum hikaye ) bilgeyle görüşecem der ve yanına gider. çocuk, bilgeye mutluluğun sırrı nedir diye sorar. bilge ben sana bunu bu kadar kısa sürede nasıl anlatayım der. eline bir kaşık verir ( çay mı yemek mi belli değil. ömer baba açıklamadı. çay olması kuvvetle muhtemel ) kaşığa da iki damla zeytin yağı damlatır. sen şimdi git sarayı gez, iki saat sonra da geri gel, yağıma da sahip çık der. çocuk gezmeye gider, ama yağa sahip çıkacam diye etraftaki hiçbir güzelliği göremez. ne halıların, ne duvardaki resimlerin ne bahçenin, ne de çiçeklerin güzelliğini görememiştir.bilgenin yanına gelir. bilge anlat bakalım, güzellikleri gördün mü der. çocuk hayır zeytinyağını dökmemek için hiçbir güzelliği görmedim, dikkat edemedim der. bilge o zaman git iyice dikkat ederek gez der. çocuk gider ve herşeyi ayrıntılarıyla inceler ve güzelliklerin farkına varır. bilgenin yanına gelince, bilge gördün mü güzellikleri diye sorar. çocuk evet gördüm, çok güzeller der. bilge, peki sana emanet ettiğim zeytinyağı nerede der. çocuk, onlara bakacam diye zeytinyağına dikkat edemedim, o yüzden dökülmüş der. bilge ise, bak, görmeni engelleyen şeylere takılmayınca güzellikleri görebiliyorsun der.

ne kadar der (t) li oldu amına koyim.

ömer baba güzel söylüyorsun da, gerçek hayatta yemiyor bu hikayeler, insan kendine gelince unutuyor bütün bildiklerini, bütün duyduklarını. kör oluyor, sağır oluyor, lal oluyor, oluyor işte soyunu sikim. oluyor...
    yapıştımı mutsuzluk insanın üstüne, gitmiyor bir daha, kurtulamıyor bu illetten.
    (mutsuz, 21.11.2008 01:08 ~ 01:12)
  16. uyuşturucu hastasını* hikayeleriyle tedavi edebilen mucizevi kişilik. ayrıca o dükkanda ne alir ne satar birgün bile bir müşteri gelmezken bu paranın suyu nerden gelir diye sormadan edemiyor insan. tabi bu sorular akla çeşitli cevaplarda getirmiyor değil

(bkz: cinci ömer baba)
    (uncle, 11.01.2009 19:12 ~ 19:12)
  17. (bu kadar yürekten çağırma beni, 11.01.2009 19:22)
  18. iç ferahlatıcı, teskin edici cümleler kurdukça adamı uyuz eden, kendini modern evliya zanneden kurtlar vadisi karakteri sakallı polyanna. internette şöyle bi flash oyunu olsa, ömer baba minder üstünde elinde tespih sana telkin verdikçe tekme tokat dalıp hacamat edesin. inanıyorum feci tutar; bayağı da bi döveni çıkar.
    (tekmeleyen kuş, 05.03.2009 23:04)
  19. korkunç kafa siken karakter. şöyleki;

-ö.b: evladım eşşek çamura sıçtımı koyunları tek tek sikermiş derviş.
    -milkyway: ney?
    -ö.b: evladım, masaya lamba kondumu sidik suyu buz tutarmış.
    -milkyway: tabi
    -ö.b: mısırlar göle geldimi fındık göte badem olurmuş.
    -milkyway: ben gidiyorum.
    -ö.b: erken giden er kişiyi üzüm bağında düzerler. kızgın kuma süt dökenin memesini keserler. tez gelen matem sike tutsun madem...
    -milkyway: biri şunu durdursun lan.

böyle gider.
    (milkyway, 19.03.2009 23:20 ~ 20.03.2009 09:47)
  20. öyle babam olsun dünya kadar borcum olsun dedirten,baba karakteridir
    (diabloe25, 04.05.2009 09:50)
  21. anlattığı hikayelerle, verdiği akıllarla keşke gerçek hayatta da yanımda bir ömer baba olsa dedirten karakterdir. çok sever-dim ömer baba'yı.. aşağıda anlatıcağım ana kadar..

- spoiler falan içerir dikkat! -

şimdi kurtlar vadisi pusu'nun hangi bölümüydü hatırlamıyorum. sonlara doğru şu polatı polisler götürürken yapmacık suratlı karısına dönüp "seni seviyorum elif" falan demişti. tabi kız dumur. velhasıl kız da ömer baba'ya polattan ayrılmak istediğini beni sevmediğini söylemişti. allahım ömer baba'nın asıl dumurlara getiren cevabı geliyor; kızım bu senin duygularının bir sınavı. bla bla bla.. kız da bu konuşmanın üzerine haklısın düşünücem tekrardan demişti...

ya afedersin ömer baba yaşına hürmeten ama bi siktir git yaaa..
    şimdi ben kendimi kızın yerine koyuyorum. zor bela adamla evlenmişim. zaten herifin yüzünü gören cennetlik. gerdeğe girdiğimiz bile meçhul. o kadar zaman geçmiş kocam olucak sıfat bir kere olsun seni seviyorum dememiş. bir kere demiş onda da elif demiş. polat molat dinlemem kodum mu oturturum allahıma! bana eski sevgilisinin adıyla hitap edicek bende bu benim duygularımın sınavı diyeceğim.

o andan itibaren kurtlar da ömer baba da yalan oldu benim için.. bak sabah sabah ayar oldum şimdi!! niye bu kadar sinirlendiysem ben de anlamadım yaa..
    (çikolata parçacıklı bol kremalı düşes, 03.09.2009 09:03)
  22. konuştuğu zaman bir an evvel susmasını beklediğim, sözleri çok anlamlıymış ve dini anlamda kendini çok yetiştirmiş gibi konuşan kurtlar vadisi karakteri.
    (bkz: sabır taşı)
    (dragonschild, 03.09.2009 09:45)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil