ölmek istiyorum 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. (bkz. derdini söylemeyen derman bulamaz)
    (excalibur, 04.05.2004 11:30)
  2. negatif bir yaklaşım ise:
    (bkz. her canlı bir gün ölümü tadacaktır)
    (excalibur, 04.05.2004 11:36)
  3. (bkz: mar adentro)
    (bkz: ötenazi)
    (melodis, 11.12.2005 22:07)
  4. zaman zaman tepemizdeki karanlık bulutlara isyan edip, yağmura alışmaktan yorulduğumuzda, içimizden bir ben daha kopar ya. işte böyle anlarda ki, insana sığınak olan yalancı gülümseme.
    (trouble everyday, 08.01.2006 22:47 ~ 23:03)
  5. -ölmek istiyorum
    -benden uzak allaha yakın ol!
    (bkz: zıbar)
    (palantir, 15.01.2006 01:08)
  6. kuzey ülkelerinde yaşayan insanların en çok söyledikleri söz öbeği...
    (quantum, 15.01.2006 05:25)
  7. eski zamanlarda evlilik çağına gelmiş gençlerin anne ve babalarına direkt olarak evlenmek istediklerini söylemeye çekindikleri için bunun yerine kullandıkları söz.

misal:

- anne ben ölmek istiyorum.
    - kiminle ölmek istiyon yavrum?
    - muhtarın kızıyla.
    (vatman, 16.01.2006 21:43)
  8. hayattan beklentileriniz sıfıra vurduğu anda yüreğinizden geçen dile dökemediğinizdir.

'' yorgunum dostlar hem de ölesiye
    bir avuç toprak örtün üstüme''
    (jassmine, 24.04.2007 16:43)
  9. ergenlik çağında sıkça kullandığımız bir cümle olup, ilerki yaşlarımızda öldürmek istiyorum şeklinde değişiklik gösterir..
    (juliette, 24.04.2007 16:53)
  10. yaşamanın, zorunluluktan ziyade bir seçim olduğunu bilen kişinin isteği.
    (ragnarok, 24.04.2007 17:14)
  11. uyurken ölmek istiyorum
    sıcakken düşlerim daha
    bir seher vakti yatağımda
    düşlerim kabusa bozmadan
    melodi ahbaplığında serçeler
    telaşsız halay çekerken dallarda
    guguk kuşları bütün zamanı
    durdurmuşken beninçin akasyalarda
    kulluk sayıklamadan hiç kimseye
    topladığım bütün güzel sesleri
    dinlerken eşsiz bir tebessümle
    ağzımdan fışkıran zemzem
    süt gibi köpürmeden henüz
    bir yanağımdan annem
    diğerinden sevgilim
    başucumda'ysa babam
    alnımdan öperken
    ölmek istiyorum uyurken
    ölmek istiyorum
    ölmek.
    (te5ir, 16.05.2007 02:15)
  12. (bkz: ne duruyorsun at kendini denize)
    (ohannesburger menu, 16.05.2007 02:34)
  13. (bkz: tutan mı var)
    (gone with the sin, 16.05.2007 02:38)
  14. çok fazla istemememiz gereken durummuş.
    ben azraile canımı almaması için rüyamda yalvarırken bunu anladım. halbuki osmanlıca da biliyordum* *
    (madalyonun güzel yüzü, 16.05.2007 02:38 ~ 02:46)
  15. gece yastığınıza başınızı koyduğunuz anda aklınızdan sildiğiniz, hiç bir zaman gerçekten olmasını istemediğiniz durumdur.ama bunun böyle olduğunu çok zaman sonra farkedersiniz.hayat güzel aslında.kaybedecek hiç bir şeyi olmayan insandır, ölümü düşünen insan.
    (odium generis humani, 22.07.2007 11:04)
  16. (bkz: geber köpek)
    (kekecadam, 22.07.2007 11:10)
  17. (bkz: wilbur wants to kill himself)
    (grace, 22.07.2007 12:00)
  18. genellikle ergen kişilerin kullandığı laftır. kimi zaman "ölümü severim ben" gibi cümlelerle de bu isteklerini vurgulamaya da çalışırlar. bu emo kid lerin bu isteklerinden vazgeçirmenin değişik yolları vardır. yapılması gereken ise şudur ki: önce karşımıza ölmek isteyen emoyu alırız. sonra kendisini başaşağı tutup bir güzel silkeleriz. sonra kafasına vura vura "salak salak salak, sen daha nesin ki salaaaak" deriz ki iyice anlasın salak olduğunu. sonra değişik işkenceler uygularız ki bakalım intihar etmeye kalkışacağı zamanki acı nasılmış öğrensin. işkence serisi bittikten sonra tekrar karşımıza oturturuz neler hissettiğini sorarız. tekrar aynı şeyi diyorsa aynı işkenceleri tekrar yaparız ve tekrar karşımıza alırız, sonuç tekrar aynı olursa bırakalım ölsündür. ondan bir cacık olmayacağına kanaat getiririz ve olay yerinden hızla uzaklaşırız.

bir de ölümü isteyen yetişkin insanlar vardır ki bir sürü acı deneyimleri olmuştur. artık yaşamak için bir sebepleri kalmadığını düşünen insanlardır bunlar. acı çektirmeden direk psikoloğa götürülmelidir. onların haklı sebepleri olabilir, rahat bırakmak gerekir.
    (auryn, 22.07.2007 12:22 ~ 12:22)
  19. 22 temmuz 2007 genel seçim sonuçlarını gören bir bünyenin haykırışı da olabilirmiş gerçekten. şimdi ölmek isteyene hak veririm.
    (auryn, 22.07.2007 19:32)
  20. genellikle 'ilgi istiyorum sevin beni' mealindeki cümle. ha bunu söyleyen adam gider kendini köprüden atarsa dürüstçe söylemiştir, ama intiharı aklından bile geçirmeden sırf dikkat çekip sevgi görmek için bu cümleyi sarfeden insanlara (kendim dahil) 'hadi len ibibik, yiyosa öldür kendini' diye ayar vermeyi borç bilirim.

kötü bir arkadaşım evet.
    (haşmet asilkan, 19.10.2007 15:29)
  21. o kadar kolay mı lan dedirten durum.
    yazar burda kime sesleniyor...

başkasına güzel gelen bir şeyin düşününce kötü tarafı da olduğunu biliyoruz. belki böyle kahpe bir dünya da zor bir şey olsa da zoru başarmaktır belki de yaşamak. kimi-leri arkanda bırakacaksın bi düşün... annen belki ilk aklına gelen "senin ölümüne dayanamam anne ilk önce ben ölmek istiyorum" derdik küçükken gerçektente küçükken söylenebilcek bir sözmüş büyüyünce anlıyorum. benim doğumumu bizzat yaşamış birinin ölümümü görmesi dünyanın belkide en büyük acısı o yüzden bırakalım normal olsun yaşam ölüm eğer varsa ve inanıyorsak ki her gün birileri bir yerlede ölüyor ölmeye mecbur kalıyor... zorlaştırmayalım ne ölümü ne de yaşamı...

ama ne var ki güzel düşünen güzel görür.
    (bakarsinbirigelirelimdekielmayiyer, 19.10.2007 15:45)
  22. hiç bir şeyi değiştiremeyecek istek.
    zaten her an ölüm tadıyor an be an ölüyorsun.
    süleymen hazinelerini kapısına sersen zamanın, geri getirmen mümkün değil tek anı.
    ayağı prangalı boynu tasmalı bir kölelik sendeki; öylesine silik ve öylesine ezik ki bir de.
    ara sıra delikanlı damarın kabarıyor ve ölmek istiyorum çığlıkları atıyorsun ve sana tepeden ve tiksinerek bakıyor zaman. "her an bir an daha aldım canından" diyor. "hangisinde canın istiyor mu" diye sordum. "sen bir tavşan ben koskoca bir dağ. sabaha kadar küssen de küfürlerin en açtırma ağzımlıklarını etsen ne farkeder ki?"
    "bu bir cevabi tanezzüldür, yalanlarına karşı ve bir kere olur. zaman benim ben efendiyim. bana boyun eğmeyeni görmedim. şimdi sessiz olun zira uyuttuğum bir sürü aşığım var koynumda."
    (khaki, 19.10.2007 15:56 ~ 15:57)
  23. (bkz: bu akşam ölürüm beni kimse tutamaz)
    (bkz: let it die)
    (poh poh perisi, 19.10.2007 16:36)
  24. annemin konuştuğu zamanlar bende uyanan istek.
    (büyüyünce çilekli turta olucam, 19.10.2007 16:36)
  25. bunu gerçek bir dosta söylerseniz, sizi kendinize getirir. 'nasıl olsa öleceksin, başka bir şey iste!' acı söyler dostlar, iyi ki varlar.
    (jenesaispas, 19.10.2007 19:40)
 sayfa  / 2