ülkemizde insanların çok büyük bölümünün kitap okuma alışkanlığı olmadığından, öyle ki kitap okuyanların azınlık olarak kaldığından kelli herhangi 1001 kitaptır
yurdum insanı ölmeden önce 1001 kitap okusun yeter
organik kimya çalışmak amacıyla kütüphaneden aldığım kitaptır. aklımca önce başka bir kitaptan çalışacak sonra bu kitaptan da pekiştirecektim. ama kitabı yazan ve muhtemelen yazarken de beynine kan gitmeyen eleman yüzünden amacıma ulaşamadım. çünkü sadece soru çözümlerini koymuş geri zekalı insanımtrak. sorular yok.
aslında delikanlı adammış yazarı. yalan söylememiş. organik kimya soruları ve çözümleri dememiş.sadece çözümleri demiş. hatta küçük de bi not düşmüş önsözde: bu kitap hebele hübele kitabındaki soruların çözümleridir diye. üşenmedim o kitabı da aradım kütüphanede. yok. sadece çözüm kitabı var. sorularını da ben yazarım artık.
herkes istediğini okusun ne gerek var öyle ölmeden önce yapılması gerek ibarelerine falan. tavsiye niteliğindeyse ölmeden önce 1001 kitap okumak isteyenlere tavsiyeler olsaymış ismi.
cumhuriyetimizin nasıl kurulduğu,ne zorluklardan geçildiğini birinci ağızdan öğrenmenin en güzel yolu.ayrıca vatanını billetini seven her türk'ün okuması gerekir diye düşünüyorum.