aklımın bir türlü alamadığı eylem.
üstüne bir toprağı da mı çok gördün, yoksa senin gözüne bakan o hayvana bu kadarını yapmaktan mı üşendin?
ölen hayvanını gömememeye alternatif olamayacak eylemdir.
canlı bir hayvan 3 saniyede kumu kazabiliyorsa, bedensel ya da zihinsel bir engeli olmayan bir insan da maksimum 3 dakikada hayvanını gömmeye yetecek bir çukur kazabilir, kazmalıdır.
yapamıyorsa birinden yardım isteyebilir ya da bir veterinere gidip hayvanını gömmesini rica edebilir. bir çok veterinerin muayenehanesinin bahçesinde hayvan mezarlığı bulunmaktadır.
yemek artıkları, muz kabukları ve tuvalet kağıtları arasına hayvanını atabilecek bir insan zaten halihazırda "insansal engelli"dir, yani insan olmaya müsait değildir içeride bir şeyler.
çöpe atmaktan ziyade ölen tosbağasını gömdükten sonra başında kırkbir yasin okuyan çocukluk arkadaşlarım mevcut.
(bkz:
ölen hayvanını gömmek)
onunla ya da onlarla geçirilen zamanlara vefasızlık olarak düşündüğüm acı verici ve duygusuz eylemdir.
lükstür. ben tuvalete atıp sifonu çekerek geldim bu günlere.
lepistes diye bir canlı var ayrıca. bunları gömenler belediyede mezar kazıcısı olarak staj yapabilirler.
(eolys, 04.09.2007 05:08)
- ay dur fehmi, delirdin mi n'apıyosun?!
+ öldü ulan öldü, anlıyor musun.. kesip çöpe atacam .mına koduğumun çükünü
- saçmalama hayatım dur bi , olur böyle şeyler ara sıra.. stresti, hedeydi, hödöymüş..
+ hayvanımdı lan o benim.. gururum, arap atımdı.. böhüüüüü....
bu konuda stephen king tarafından bize sunulan bir alternatif nedeniyle son derece cazip bir yöntemdir.
(bkz:
hayvan mezarlığı)
hayvanın sahibi çocuk için yıkıcı bir etki yapar. kendimden biliyorum , ilkokulda severek beslediğim bir tavşanım vardı. güzel güzel havuç salataları hazırlardım ona. boncuk gibi sevimli boklarını temizlerdim. çocuğum gibiydi. bir akşam okuldan döndüğümde bina önündeki çöp birikintisinin içinde onu gördüm. inanamadım önce. koşarak eve çıktım , evde yoktu. bir daha da aşağı onu görmeye inemedim.
eğer o hayvan balıksa tavsiye edilmeyen eylemdir. tuvalete atıp sifonu çekmektir mantıklı olan.hem kokuda yapmaz ölü balık.