sana ne diye bağırmak geliyor içimden. elalemin derdinden sana ne. esrar kullanmış veya kullanmamış sana ne.
neden bok atmaya, karalamaya çalışıyorsun bu gençleri. ne derdin var bu insanlarla.
sorun yılbaşını kutlamalarımı, haremlik selamlık takılmamalarımı, senin düşüncelerine, senin isteklerine uymamalarımı.
inanıyorum ki bu 7 genç evde zikir töreni için bir araya gelmiş olsaydılar. bu insanlıktan nasibini almamış gazete tarafından şehit mertebesine yükseltilirdi.
haberin altındaki yorum, toplumda yaratılmaya çalışılan laik-anti laik kutuplaşmasının ne boyuta geldiğinin kanıtı. buyrun;
"kütahyali43 diğer yorumları
2009-01-03 11:16:16
üf be gencler hizli kemalist cikti"
( spoiler yok mu lan bu sözlükte ?)
" karşı taraftan " 7 tane gencin yok yere ölümüne sevinir hale getirdiniz lan insanları. sokayım yaptığınız siyasete.
evinden ha esrar çıkmış, ha seccade. 7 tane insan ölmüş be. hadi kendi fikirlerinle çatışma halindeyken ölmüş olsalar sevinç çığlıklarına hak vereceğiz bir yere kadar.
kadın ve erkeğin sevişmesini, aynı evde eğlenmesini çok acaip bir şeymiş gibi gören acaip insanların uydurduğu yalanlardır.
>olmaz olsun> yılbaşı kutlamak bir kere batı ajanlığıdır, kemalistliktir. kadın ve erkeğin bir imamın bilgisi dışında birbirini sevmesi günahtır, içki içmesi de günahtır. bunlar böyle "arsız" insanlar olduğu için kesin sevişmişlerdir, yarı çıplaklardır. kesin esrar-eroin bile kullanmışlardır...>bu karanlık olmaz olsun>
küçük bir kiz çoçuğuna cinsel istismar suçundan yargılanan birine arka çıkan bir gazetenin yapması gayet normal bir haber.halbuki o evde hüseyin üzmez olsa, 7 genç onu eğlendiriyor olsa, haber başlığı öyle mi atılırdı?
kimi kanepenin bir köşesinde, kimi üst tarafı çıplak koltuğun yanında düşüp kalan bilkent öğrencilerinin girdiği bir doğalgaz tribiymiş ölüm.
ebeveynsiz bir evde ucuza getirilmiş yılbaşı eğlencesinin sonunda serkeş olacaklar. dahası ölü bir serkeş, ego bileti, doğalgaz, kombi ,birlik mahallesi, 'abi gel bizim evde takılalım napcaz dışarda'.
yılbaşı günü kaybedilen 7 can üstüne açılan, bok saçan çeneler.
çok bir şey değil ölüm.
ankara doğalgaz müdürü veysel karani nin kaçırdığı haberdir. velev ki bu haberi duysaydı dakika başı farklı zehirlenme nedenleri sallayacağına, ahanda al işte goldın şat yapmışlar esrarla içki katıp zehirlemişler kendilerini der, işten kolayca yırtar hem de cuma namazına geç kalmazdı. hayır merak ettiğim grup sex yaptılar haberi ne zaman çıkacak? sonra da laik cağdaş zihniyet çocukların beynini zehirlemiş bu yüzden zehirlenip öldüler bile denebilir. zaten o bina da kırmızıydı, kesin koministtir o çocuklar...
biraz daha zorlasalar kimbilir neler çıkardı o evden.
ama hesaba katmadıkları bir şey var. esrardan önce o evde yaratılan en şerefli mahlukattan 7 tane allah'ın yarattığı can vardı. müslümansan/öyle geçiniyorsan allah'ın yarattığı ve azrailin aldığı cana saygı duy!
2009-01-03 11:41:12
modern türkiye 7 ilerici gencini kaybetti. ölmeseler kim bilir
daha ne kadar ilerleyeceklerdi. esrarengiz bir ölümle ölmüşler. halbuki türkiyenin ilerlemesi için böyle gençler çok önemliydi. yastayız.
habere atılan yorumu yazan kişinin beyni,haberi yapan kişinin beyniyle eşdeğer orantılı sanırım.kelime oyunu yaptığını düşünürek laf soktuğunu düşünmek
nasıl bi ezikliktir ya.aslında şöyle hokkalı 1-2 küfür etmek istiyorumda altıncı nesil küfürbaz nesil olarak anılıcak ve uçuruma gönderilicek gibi.
ayrıca sol taraftaki yazarların resimleride çok ilginçmiş yeni gördüm.
ne çıktıysa çıkmıştır. konu bu mudur? bu muydu? ölen çocuklar, üniversitede okuyan hatta bazıları burslu okuyan gayet aklı başında ve sizin bizim gibi insanlardı. tek suçları kız-erkek olarak aynı evin içinde bulunmuş olmalarıdır. bu suç mudur? evet suçtur. olmayan akılları ve beyinleri şeylerine sıkışıp kalmış, sadece o'nun aracılığıyla düşünebilen, konu ne olursa olsun hatta böyle içler acısı, korkunç bir dram bile olabilir, döndürüp dolaştırıp ora'ya bağlayabilenler için suçtur, hatta çok büyük bir suçtur.
elbette hiçbiri, hiçbirimiz lise, üniversite yıllarında arkadaşlarımızla olmak için ufak yalanlar söyleyip ailemize kaçamaklar yapmadık, hiçbirimiz aşık olduğumuz hoşlandığımız erkeği/kadını öpmedik en azından öpmeyi istemedik, hiç günah işlemedik yani. hepimiz melektik ve meleğiz ama o hayatlarını daha yaşamadan kaybeden çocuklar büyük günahkarlar oldukları halde basında, ağlayan anne babaları, ablaları kardeşleri vasıtasıyla melek gibi gösterildiler. halbuki onlar günah batağında, zevk-i sefa peşindeyken öldüler!! yarı çıplak, esrar paketleriyle birlikte...
allah'ım sen aklımızı, fikrimizi, merhamet ve vicdan duygumuzu ve dinimizi koru. böylelerinin insaflarına bırakma allah'ım, olmayan insaflarına bırakma lütfen!!
bir evde kızlı erkekli eğlenmenin toplumsal bir suç olduğunun kanıtıdır bu haber.
olayda adı geçen kız öğrencilerin çarşaflarına bürünüp ilahiler eşliğinde bütün gece ritüel yapması ve erkek öğrencilerinse bir odaya kapanıp sabaha kadar allahuekber diye bağırması bu zihniyete daha cazip gelecektir, ama muhtemelen biz gençler yeni yılda içmeye, eğlenmeye ve sabaha kadar coşmaya devam edeceğimizden ancak böyle haberler yapmakla yetinebileceklerdir.
norm, standart, yıllık bakım, aluminyum folyo kıvamında baca bağlantı malzemesinin uygunsuzluğu vs'nin konuşulması ve en azından benzer faciaları önleyici bir takım önlemlerin tartışılmasının gerektiği bir zamanda gündeme getirilen konu. ölenlerin bazıları yarı çıplakmış, evde de esrar bulunmuş, yani müstehak bunlara mentalitesi. bize ne canım olup bitenden, o başkent gaz genel müdürü zat-ı muhterem cuma'ya yetişti mi yetişemedi mi, onu merak ediyorum ben.
okuduğum en gerzek haberlerden biri. ulan nasıl haber yapıyor bu insanlar anlamıyorum. eşşek kadar başlık atmışsın sır perdesi aralandı diye, ben de doğalgazda çıkan sorunun ne olduğundan falan bahsetcek sanıyorum. bi bakıyorum "gençler esrar almış aslında. zaten bikaçının da üstü çıplaktı. zındık lan bunlar" içerikli bi haber var karşımda. "öyle kuru kuru ölmek olmaz, bunlar kesin sevişmişlerdir. hatta dur lan! esrar da vardır bunların evinde. çekmişlerdir, ondan kaçamamışlardır. bak üst kattakiler nasıl anlamış gaz kaçağı olduğunu" diye düşünüp yazmışlar herhalde.
hadi boklamaları geçtim, bari haberi düzgün yapın.
çilingirin sözünden alıntı yapmış akıllılar. demiş ki;
"yüzlerce kapı açtım. birçok olayla karşılaştım ama böylesini hiç yaşamadım. mesleği bırakmayı bile düşünüyorum". vay anasını!! gerçekten çok önemli haberin gidişatı açısından bu bilgi.
hele bu beni iyice kendimden aldı;
"üniversiteli 7 gencin öldüğü evin sahibi cemal özdemir, dairesini 4 ay önce özgür turan atilla'nın annesi okşan atilla'ya 900 ytl'ye kiraladığını belirtti."
nasıl da merak ediyordum kaç paraya kiraladıklarını! hazır ölmüşlerken, eşyaları alsınlar da ben taşınayım bari. 900 ytl ucuzmuş doğrusu...
bi siktirin gidin arkadaşım ya! sizin yapacağınız habere güleyim ben !
bu tiplerin 99 depreminde kocaeli için 'zaten ipten çıkmıştı' açıklamalarını akla getiren haberdir.sen ona esrarı kullandıran düzeni zihniyeti ne zaman sorguladın.yani sizin tek amacınız herkes namaz kılsın ,herkes hacca gitsin,erkekler erkeklerle ,kadınlar kadınlarla mı konuşsun?ne zaman gazetelerinize, televizyonlarınıza işten atılanları konu edeceksiniz,ne zaman zenginleri eleştireceksiniz,ne zaman deniz feneri zihniyetine karşı duracaksınız.siz uğraşın gencecik çocuklarla,annelerinin babalarının acısını bir nebze daha arttırın.
(bkz: dinci zırvaları)
(bkz: deniz feneri)
(bkz: küçük hırsızlar el feneriyle büyük hırsızlar..)
yarınki haber: ''ölen 7 gencin ölümlerinin karbonmonoksit gazıyla alakası olmadığı ortaya çıktı.. direktoman altın vuruş yapmış kafirler'' tövbe yarabbim. biri bunlara dur demedikçe, bunlar meydanı boş buldukça, daha çok görürüz bu tarz haberleri canlar.. ha biz görelim görmesine, ciddiye alan insanlar değiliz bunları. ancak ailelerine yazıktır,günahtır. o gençlerin annelerinin babalarının bu haberi okuma, duyma ihtimali var, hiç mi düşünmezsiniz.. islami anlayışınızı seveyim ya.
geçmişte yine doğalgaz yüzünden yaşanan 1 ağustos 2008 konya da öğrenci yurdunun çökmesi olayında tüm türkiye ölen küçücük bedenlere üzülmüştü, mikrofon uzatılan babalardan "çalgıda dansta balede ölmediler onlar, kuran öğreniyorlardı, şehit oldu yavrum" paralelinde demeçler dinledik. üzüntümüz bir kez daha katlandı, çünkü baba çaresizlikten sığındığı cemaat önderlerinin telkinleriyle böyle konuşuyordu. aynı gazete bu facia'da evlatlarımız, yavrularımız dedi ölen küçük kızlarımız için. çünkü kuran kursunda, kuran öğrenmek için gittikleri kursta ölüm onları yakalamıştı. onların ölümü yüceler yücesiydi. haliyle yılbaşında yaşadığımız trajedi herkesi üzdü, yine gencecik insanlar adına ihmal diyin ya da başka bir şey diyin ölmüşlerdi. ama bu ölüm vakit için yılbaşı gecesi yaşandığı için, yılbaşı kutlaması kendilerince kültürümüzde olmadığı için pisi pisine hatta bok yoluna gitmişlerdi. kendilerince ibretlik vesikasını tamamlamak için her türlü argümanı kullanmayı sevap bildikleri için, bugün kokain çıktığını söyledikleri evden yarın dansöz ya da kasalarca içki şisesi çıkartmayacakları kesin değil. bu zihniyetin ne kadar çürümüş olduğu ölüm başlı başına acıyken, ölüm söz konusu olduğunda bile kendi inanç süzgeçlerinden geçirip ona göre tavır almalarından belli değil mi? bugün gazzede ölenler ile geçmişte kudüste intihar bombası ile ölenler arasında ya da inancı için ölenler ile inancı olmadığı için ölenler arasındaki farklılığın ne önemi var? öldüler, ölüyorlar ve böyle devam ederse ölmeye devam edecekler. bu yeterince acıklı değil mi?
türkiye'de ulusal yayın yapan bir gazetenin haber sıçmaya çalışmasından başka bir şey değildir bu. komik. gerçekten komik. neymiş yılbaşı kutlarsanız olacağı buymuş. neymiş esrar çekerseniz ölürmüşsünüz. o gün o evde kimin ne yaptığı zerre kadar önemli değil. ister içer ister sıçarlar bu kendi bilecekleri iş. mühim olan o gece o evde bulunan yedi gencin. türkiyenin en büyük üniversitesinde okuyan yedi gencin ölmüş olmasıydı. böylesine acı bir olaydan böylesine gazete manşetleri çıkarmak nasıl bir mideye sahip olduklarını gösteriyor aslında o gazete mensuplarının. bravo. türk medyası ancak bu kadar başarılı olur. bravo.