a:hmm sen şimdi bana ceza mı vereceksin?sen yoksun ki ne ceza vericeksin?ben felsefeyi yaladım yuttum be heheyt.descartes var ya descartes ben onu ezbere bilirim.ben her boku biliyorum.çünkü ben felsefe okudum.yaa yaa yoksun sen yok.bak şimdi bigbang var ya bigbang işte ordan böyle hidrojen şeysi oluyo tamam mı işte sonra şey genişliyo durmadan sonra bi tane de süper nova diye bi olay var...bıdı bıdı bıdı...
t:bir saniye evladım düşünüyorum...
a:ziktiirrr o halde varsın.
t:yaa ne sandın angut.geç bakalım şöyle kenara.
a:ya ama big...bang...dess...cartess...
t:gel evladım yabancılık çekmeyeceksin , kant , hume hepsi yanında olacak...
allah adı ile işaret edilen her an ve her yerdedir!yaşarken farkına varamayanlar dahası varmak istemeyenler ebedi amele göç ettiklerinde anında bu gerçekliği yaşayacaklardır.bu bir söylem ya da çıkarım değil apaçık allah'ın söylediğidir. ha inanırmısın inanmazmısın bahsine gelince keyfin bilir.burada yüz çeviren orada baş köşeye davet edilmeyecek ya;sıcağından bir yer ayarlanmıştır ona.artık tropikal mi desek,yoksa fedon vari bronzlaştırıcı bir ikamet adresimi desek bilemeyiz ama bilinen bir gerçek varki;inanılıyorsa feci haşlama yapılıyor.eğer şişman ve kilolarından dertli bir ateist ise konu bahsi olan;yaşarken yakalayamadığı formuna burada kavuşacaktır.ama kime hava atacak bilinmez. cehennemin aynası ya da podyumu varmıdır bilinmez ama dertli dertli ve içten içe yanık ezgilerin söyleneceği yer olacağı kesindir.ama ne yazıkki orada;belki diyorum kaset yapımcılarıda olacaktır ama cehennme teknoloji sokulması yasakmış.
eğer allahına kadar ateistse, tanrıyla karşılaşınca da 'bunun bir oyun olmadığını asla bilemem, belki bu matrixin üstünde başka matrix var' diye tanrıyı inkar etmeye devam edebilir hatta tanrıya 'yauv bırak bunları batılılaş artık' da diyebilir.
(bkz: c sinan sağıroğlu)
(bkz: delikanlı uzaylı)
-pardon, çıkaramadım...
-tanışalım o zaman.
-aslında gözüm bi yerlerden ısırıyo ama hadi hayırlısı
-ne zamandır seni bekliyodum yahu, ısırıcaklar birazdan seni, sen merak etme.
-ohh yaşasın, huriler çok ateşli galiba burda...
-ateşli evet burası, çok güzel, beğeniceksin...
dünya yaşamına veda ettikten sonra; cenneti ve cehennemi bu dünyada yaşadığına inanan gayri müslimin* tanrı ile karşılaşması durumu. bir ateist için, ömrünü vermiş olduğu hayat felsefesinin bir anda tabana inmesi ne acı bir durumdur. o ateistin yerinde olmak istemezdim.*