belki ilginizi çeker
  1. · the man from earth
  2. · vampir olmak
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · marjinal isim meraklısı aile
  3. · yılmaz özdil
  4. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  5. · sözlük yazarlarının hayalleri
  6. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  7. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  8. · portakal kabuğunda gizlenmiş tek taş yüzük
  9. · itü mustafa inan merkez kütüphanesi

ölümsüz olmak  

1. ölümden korkan insanların(ki çoğunluk oluyor) ilk duyduklarında hoşuna gidebilecek ancak düşündükçe insanın içinden çıkamayacağı bir durumla karşılaşması sonucunda rahatsız olabileceği durumdur.herşeyden çabuk bıkan insanoğlu bu dünyadan da sıkılır yeri geldiği zaman.ne kadar nefes almak en güzel duyguysa bile ölüm bir ödüldür insan için.hayata anlam katar,bir zaferdir.her ne kadar ölüm, en kötü olay gibi düşünülsede, herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünen, yaşamamızı sağlayan güç tarafından insanoğluna verilmiş en güzel hediyelerden biridir.
    (eddarosa, 22.06.2005 01:09)
  2. dünyaya kök salmaktır, anlamsızdır.
    (gülümsün, 22.06.2005 10:00)
  3. gereksizdir diyenlerin benden fazla istediğini düşündüğüm fantezi.
    (trip stories, 22.06.2005 10:09 ~ 29.03.2007 16:25)
  4. (bkz: ölüm)
    (easy company, 22.06.2005 10:53)
  5. muhtemelen iki üç ömür sonra bayacak özelliktir.
    (azwepsa, 22.06.2005 13:21)
  6. hadi kuralım hayalini (bana her ne kadar ters gelse de);
    burada ölümsüzlüğü, herhangi bir dış etken öldürmediği takdirde kendi sağlığıyla yaşayacak ama yine fiziksel bir saldırı sonuu öldürülebilir kabul ederek yazıyorum. savaşa girip ölebilirsiniz yani, ya da cinayete, aidse kurban gitme ihtimali hep var. şimdi tutup da baltayla parçalansak bile yaşayalım deseniz ne anlamı var.

ölümsüzlüğün, somut olarak bana verdikleri, yararları, insan ilişkileri olarak...

elimizde öyle ya da böyle kopmasından kaçınılamayacak bir kıyamet var. inanmayanlar için şöyle diyelim; insanlık ve insanlığın yaptığı etkiler sonucu doğa nasılsa kendini bir şekilde yokedecektir.
    şimdi kıyamete kadar da upuzun bir ömür var ortada.

hatta olay kahramanı da ben olayım ve bunu çok küçük yaştan itibaren bilmiş olayım.

elimde biliyorum ki zamandan çok şey yok. küçük çocuk aklı o kadar çalışmaz, normal bir eğitim hayatı geçiririm tabi ki. ama lise yılları biterken artık bunu kullanmaya başlarım. örneğin böyle bir durumda insan düşman edinmekten korkmaz, nasılsa ölecek değil mi? bir hocaya yaptığı haksızlığı yüzüne vurabilirim. nasılsa ömür bol girer başka okuldan bitiririm.
    hadi geldik üniversiteye. e tabi burada insan ilişkilerini de yazacağım. önce dersler. zamanım çok, öğrenmek için aceleye gerek yok. ölümsüzlüğün en çok işe yarayacağı kısım da bu zaten. sınıfta kalma, piyasaya yetişme derdi yok. olmadı bir daha girerim össye, uzunca çalışırım. beğenmedim bir daha. üniversiteye girmek zorunda bile değilim. ben ölümsüzüm, çıkarım yola, gittiği yere kadar. ama bir şekilde yaşamımı yürütmem için okurdum ki yüksek bir yere gelip parayı götüreyim. sonrası zaten otomatiğe bağlanır. kalpsiz bir insansam gider zengin birini bulurdum, nasılsa ölecek. sülalesi de ölecek.nasılsa ömrüm sınırsız para için birisini öldürebilirdim, bir dolar milyarderini mesela. 50, 100 sene versinler, yeter ki müebbet olmasın ya da idam. anladık ki para işi çözülür. ölümsüzlükle para işi bir şekilde hallolabilirmiş.

parayı kazandık. şimdi rahat ve istekler var. okumadığım kitap kalmazdı. dünyanın en bilge insanı olurdum. her yeri gider görürdüm. nasılsa para bulurum bir şekilde, zamandan çok ne var elimde.

ben kendimi deşifre etmezdim ama ben ölümsüzüm diye. sonra herkesçe bilinmek sorun yaratırdı. tek yararı geçmişteki tarihi olayları bir ben bilirdim bana danışırlardı ama öldürmek isteyen psikopatlar da olacağından gizli tutardım.

abazan arkadaşlara da selam eder, çok büyük bir pislik olmazsa; ucunda nasılsa idam olmadığını bildiğim için istediğim kadına, istediğim gibi sahip olabileceğimi de ekleyeyim. alırdım kapatırdım bir yere, yap yapabildiğin kadar istediğini. yıllarca dursun kaybederim kadını ortadan. ben ölümsüzüm, o ölür kimselere çaktırmadan da yakarım yakalanmak istemezsem.
    istediğim çalgıyı öğrenirdim. hepsinde usta olurdum zamanla uygulama yaparak.

gider istediğim gösteriyi düzenlerim kendi fikirlerim doğrultusunda, atsınlar hapse. işte ölümsüzlüğün getirisi, hapis korkusu yok, canice katliam yapıp idam ya da müebbet olmazsa nasılsa çıkarım hapisten.

evet, ölümsüzlüğün somut işlerde, zevk-sefa işlerinde, güç elde etmede, canının istediğini yapmada ne kadar yararlı olduğunu gördük. hayal gücümün sınırlarına bağlı. siz neler neler düşündünüz kim bilir.
    şimdi de soyut kısmına. yine kahramanımız benim.
    bu olayda hassasiyetimi göstermek için (bkz: sevgi) deyip devam edeyim.

şimdi işlerimi görüyorum, üniversitedeyim. bir kız çıktı karşıma. adım adım başladı her şey. büyüdü büyüdü büyüdü... tahmin edilecek yere gidiyorum evet. hayatlarımızı birleştirdik de. yıllar geçiyor rüya gibi mutlu günleri dolu dolu yaşayarak. ama ben bir bakıyorum ki...evet yaşlanmaya başladı o...ben hep tıpkı 30 yaşımda dururken, o beni katladı artık. ikimiz de biliyoruz ki az kaldı o ölecek...o kadar duygusalım ki ve siz de o kadar eminsiniz ki unutacağımdan diyelim genel kanının öngördüü oldu ve unuttum uzun yıllar sonra. bir kadın daha..yine mutlu bir hayat...ama yine onun ölümünü yaşamak...sırayla bu şekilde sayısız kadının aşkını yaşayıp ölmek. dünyada sevdiğim herkesi kaybetmek sürekli. bunun etkisi bana tek şey getirirdi. o da ölümsüz bir acı.
    bu acıyla bütün dünyayı satın alacak param olsa ne zevk alırım yaptıklarımdan ne de tad alırım sevgiden. bitecek çünkü hayatlar... dünyada tek başıma kalmış bir ölümsüz olmak bir kabustur bu yüzden. kıyamete kadar mutsuz, acı içinde geçirilecek iğrenç bir hayattır ölümsüzlük. onun yerine üstteki yığınla cazibeyi elimin tersiyle iter, sevgilimle yaşar, sevgilimle** ölürüm...hiç ötesini de istemem.
    (hell guardian, 22.06.2005 15:02)
  7. (bkz: highlander)
    (spyder, 22.06.2005 15:11)
  8. onun yerine ölümsüz bir eser bırakmak daha mantıklıdır
    ayrıca;
    (bkz: elf olmak)
    (bkz: vampir olmak)
    (bkz: enerji olmak)
    (thranduil, 22.06.2005 15:30)
  9. (wondrous, 22.06.2005 17:37)
  10. (tenekeci, 01.07.2005 13:34)
  11. çizgi filmlerdeki acayip bilim adamlarının yegane arzularından biridir. bir diğeri de dünyayı ele geçirmektir, artık ne işlerine yarayacaksa.
    (lightblue, 01.07.2005 18:11)
  12. oyunlarda consola çeşitli şifreler yazarak o oyunda hiç ölmeme olayıdır, gerçek hayatta ise böyle birşey yoktur
    (magarsus, 12.07.2005 01:07)
  13. tao felsefesine göre arka arkaya 10 kere boşalmadan yapılan sevişmenin insana katacağı değer.
    (tutkuyakar, 25.01.2006 22:45)
  14. (burakk, 30.05.2007 00:40)
  15. değişen dünyada kimlik anlamanız gerekirse sorunlar baş gösterir ayrıca sevdiğiniz herkes ölünce sıkıntıdan patlarsınız.
    (bkz: can sıkıntısı)
    (the girl with red hair, 30.05.2007 14:46)
  16. en acı tarafı, sevdiklerini hep geride bırakacak olmaktır...

(bkz: the man from earth)
    (hikaru, 08.06.2009 01:00)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil