ölüm döşeğindeki biri için ağlak ağlak giri yazmak   

adana çık aradan

1. (bkz: ne olur ağlak ağlak bakma böyle)

edit: başlık, sahip değiştirdi. dubu tıs !
    (alik, 02.07.2007 03:05 ~ 01.10.2007 10:16)

2. her yazar nasıl ki sevincini, neşesini sözlüğe giri olarak yazabiliyorsa, sevdiği birinin ölüm döşeğinde olmasının acısını, üzüntüsünü de yazabilir ki bunda alay konusu yapacak, aşağılayacak bir durum olduğunu zannetmiyorum. ayrıca insanların ağlak(!) giri yazarken ne kadar samimi olduklarını ölçebilen bir teknoloji henüz gelişmedi bildiğim kadarıyla. bu nedenle kimse bu girilerin içtenliği konusunda insanları yargılamaya kalkmasın.
    (stairway to heaven, 02.07.2007 03:56)
  3. barış akarsu nun durumu ve sözlüğün bu konu üzerindeki reaksiyonu hakkında hiçbir malumatı olmayan birinin, gördüğünde anlam veremeyeceği "ölüm döşeğindeki biri için çalgılı çengili giri yazmak" mı olacaktı, diye düşüneceği cümle.
    (alik, 02.07.2007 04:18 ~ 04:19)
  4. anlatılmak istenen sadece ikiyüzlülüktür.gerçekten üzülüp de yazana zaten saygı sonsuzdur.ama sırf ortama ayak uydurayım diye "amaan yandım çavuş ayranı" diyip de arkasını dönünce "banane lan tanımam etmem" diyecek sahtekarlığı gösteren kişilerin girişmemesi gereken hadise.
    (vicdan muhasebecisi, 02.07.2007 19:20 ~ 19:20)
  5. (bkz: aykırıyım öyleyse karizmayım ekolü)
    (joker, 02.07.2007 19:23)
  6. bunlar en çok ben üzülüyorum, ona en yakın benim, ya da sağken ben onu tanırdım demenin değişik bir türüdür bence... bu noktada bunu yazmak bu insanlara hiçbir şey kaybettirmeyecek ama kendi küçük hesaplarına göre çok şey kazandıracaktır (bkz: ego) fakat gerçekte olan biten birisinin o an ister sevelim ister sevmeyelim hayat mücadelesi vermesidir. bunun gibi bir olaydan böyle bir çıkarsama yapmak iğrenç geliyor bana diyecek birşey yok..

(bkz: timsah gözyaşları)
    (yakoul, 02.07.2007 19:24 ~ 19:26)
  7. - hüseyin abi bak ne diyolar başlıkta!
    + ne diyöleööuulllaaaa
    - ağlak diyö abiğğ
    + rööaarrrğğğhh!!! koş kahveden adam topla gel başlığı basalım neco!
    (baki mercimek, 02.07.2007 19:28)
  8. gereksiz bir eylemdir. yanlış anlaşılmasın, ölen ya da ölüm döşeğinde olan kim olursa olsun üzülürüm. insandır neticede. hele bir de gençse üzüntü daha bir derin hal alır. ama bu demek değildir ki timsah gözyaşları dökelim, ortamdakiler hangi telden çalıyorsa biz de o telden çalalım. eğriyse eğri, doğruysa doğru. kazım koyuncu'ya girilen girilerin 5 sayfa, barış akarsu'ya girilen girilerin 8 sayfa olduğunu düşünürsek, ve de bu iki başlıktaki girilerin üslupları ve duygu yoğunlukları arasındaki dağlar kadar farkı görebilirsek kim için gerçekten ağlandı kim için timsah gözyaşı döküldü demek istediğim anlaşılacaktır.
    (genjuure, 03.07.2007 23:31 ~ 02.08.2007 08:36)
  9. ölen kişinin ardından dökülen yaşın timsah gözyaşı olduğunu söyleyen kişi ömründe en az bir defa timsah gözyaşı dökmüş demektir ki bunu iyi tanıyor. zira ben ağlayan bir insan için bunu düşünmeyi akıl edebilecek kadar duygularımı yitirmedim. sümüklerimizi ekrana yapıştırdıysak kusura bakmayın. sümüklerimiz aktığına göre hala insan kalabilmişiz..
    (burcumsu, 04.07.2007 00:59 ~ 07.01.2008 00:53)
  10. kör ölür badem gözlü olur kel ölür sırma saçlı olur hesabı.
    (elizabeth bathory, 04.07.2007 04:17 ~ 13:38)
  11. yalakalığın, sahte gözyaşlarının, sözde üzüntünün sözlüğe yansımış halidir, gereksizdir.

ilk giriler bugünlerde yazıldığı için sanki bir şarkıcı eleştiriliyor diye düşünen saftirikler çıkmış, konumuz hasta yatağında sağlık sorunları ile boğuşan biri değil, olayın büyümesini sağlayan magazinci medya ve ağlak yazarlarımız.

hadi tarih ekseninde bir zaman yolculuğuna çıkalım. vuku bulanlarda yaklaşık bir ay önce, bir itü sözlük kullanıcısının intihar ettiği yazılmış, hemen arkasında yaklaşık 10 gün içinde tanıyan tanımayan birçok kişi ağlak yazılar yazmış, akrostij üslubunu kullanarak methiyeler düzenler olmuştu. olayın bir dalga geçme senaryosu olduğu açığa çıkartılınca, ağlakçılar bu sefer de ilgili isimleri nickaltlarına "kandırıldık" v.b. şeyler yazarak tekrardan sözde tepkilerini ortaya koymuşlardı.

işte bu ağlak ve sikindirik tutum esasında tüm olayların yön belirleyicisi. adamlar 10 gün boyunca senaryolarının çok iyi yolda olduğunu görüp, yazıları okuyunca taşşaklarını kaşımışlar keyiften. ölünün veya sözde ölünün, hasta insanın arkasından rep toplayabilmek için yazı yazacak kişilerin varlığını tahmin etmek zor değil. unutulmasın bu sistemi sizler oluşturdunuz en ağlak ve sikindirik yazılarınızla, sonra dalga geçilince "neden dalga geçiyorlar" demeyin.
    (dünyayı kurtaran adam, 04.07.2007 10:27 ~ 17:49)