yeter amına koyiyim. hayattan soğuttu beni artık bu. en son 5 yaşımda içmiştim iğrenç öksürük şuruplarından. annem ne kadar tiksindiğimi bildiği için doktora ya iğne ya da tablet ilaç yazdırırdı ne zaman hastalansam.
amma ve lakin, bir hafta önce çok feci hasta olunca mecburen doktora gittim. adam komiklik mi yapmaya çalıştı artık bilemiyorum ama, ben eczaneden aldığım büyük şişeye ağrıyan boğazlarım için gargara gözüyle bakarken, şu yazıyla kendime geldim:
"levopront
[caps]
öksürük şurubu[/caps]"
"lan lan lan lan?!" diye afalladım bir süre, kesin biri benimle taşak geçiyor. doktor koskoca insana şurup yazar mı? ben çocukken bile içmezdim. böyle saçmalık mı olur, diye düşünüyorum...
eczacı yazdı bir de üstüne gözümün içine bakıp gülerek; sabah, öğlen, akşam, 3er kaşık, tok karnına. (bir de içinden, o unuttuğum, küçük bir kaşık çıktı. evet)
bir de millet dalga geçiyor, "çok içme kafa yapar" diye.
-öksürük şurubu yazmış doktor.
+oha ne güzel işte lan! votka gibi onun tadı!
-ağla1
-ondan çok içersen kötü yapar.
+uyutur mu?
-halüsinasyon gördürür.
+o_0 siktir...
böyle işte. millet dalgasını da geçiyor benimle. ben de içinde ne var acaba diye merak edip kutusunu okudum bir güzel. bakın, aynen yazıyorum:
formül: her ml şurup, etken madde olarak 6 mg levodropropizin(?!); koruyucu madde olarak metil paraben; tatlandırıcı olarak sakaroz ve kiraz aroması(öğhk) ( izobütilasetat, benzaldehit, amil alkol, konyak yağı yeşili, 2-metroksi-4-(2-propenil) fenol, propilen glikol e1520, gliseril triasetat e1518) içerir.
___
o değil de, bu sabah öyle kendime kaşık kaşık eziyet edeceğime dikeyim kafaya kurtulayım dedim. 3 yudum falan aldım sanırım büyük büyük. üstüne 1000 mg'lık amoklavinimi içtim. sonracığıma bir de parol aldım, temiz. arkasından depakinimle tapomax mıydı topamax mıydı neydi, onu yuvarladım... üzerinde iki de fısfıs attım burnuma... hehe.
kafam güzel valla.