küçüklükten beri annemin benim üzerimde denemiş olduğu ve başarıyla sonuçlanan işlemdir.öncelikle gazetenin bir kısmı alınır ciltle temaz edecek sekilde boyundan bele kadar serilir (sırta degil sadece gögüse) sonra da üzerine pijama giyilerek yatılır.
sanırım mantık gazetenin sıcak tutmasıyla ilgili.zaten yere otururken de gazete sereriz ya o misal.
''öksürüğü geçirmek için göğsüne gazete serme'' tekniğinin geliştirilmiş tarifidir.
malzemeler:
-bir adet beleş alınmış gazete sayfası
-bir adet ucu kırılmamış büyük boy dikiş iğnesi
-bir şişe kolonya(en ucuzundan)
üzerinde uygulamak için:
-bir adet öksüren insan(üşütmüş bir çocuk olursa etkisini daha çabuk gösterir)
yapılışı:
önce gazete sayfası dörde katlanır. daha sonra iğne ile delik deşik edilir. üzerine bol kolonya dökülür. boyun hizasından itibaren göğsüde kapatacak şekilde serilir. üzeri pijama yada atlet ile kaplanır ve işlem tamamlanır.
sonuç: bi bok olmadı abi ya...!
(glacier, 03.02.2007 23:06 ~ 23:10)
(bkz:
ısı yalıtımı) yine de kalın giyinmek daha etkili bir yöntem olsa gerek, gazeteden daha iyi yalıtır sanki... ya da belki gazete kağıdının henüz keşfedilmemiş mucizevi bir etkisi vardır, kimbilir. (bkz:
alternatif tıp)
gece uyumaya imkan vermeyen tedavidir. haşur huşur çatur çutur sesler ile uyumaya çabalarsınız siz uyuyamadığınız gibi kardeşinizde uyuyamaz ya kıza ya alay eder o halinizle.
ertesi sabah banyo yapmayı gerektirecek deney.zira kokarsınız efem.
bu olayda gazeteye gaz yağı da sürülür.... (nedenini bilmiyorum ama öyle yapıldı hep bana)
gögüs bölgesini gazete serilmeden önce her derde deva vicks buharlaşan merhemle ovmak ve onun üzerine gazete kagıdı kaplayıp öyle kıyafet giydirmek öksürük geçirici etkinliği plasebo ya karşı 5 kat daha fazla gecirdiği tesbit edilmiştir.
(petre, 04.02.2007 01:45)
eski insanların sıkça uyguladıkları bir yöntemdir. önce göğüse ve sırta tentürdiyota batırılmış pamuk ile enli kafes şeklinde çizgiler çizilir, sonra gazete kağıdı ile kapatılarak üzerine iç çamaşırı giyilir.
pekmez içmek, karabiberli bal, zencefil vb. şeyler yemek gibi öksürük tedavi yöntemlerinden biridir. bu yöntemlerde anafikir öksüren kişiye bir sıkıntı çektirmek, içini yakmaktır. gerek bal,pekmez gerek gazete tedavisinde olsun dayanılmaz bir sıkıntı oluşur insanın içinde, içim yanıyo ulan içim diye bağırmak istersiniz. ha işe yarıyo mu yarıyo tabi denemeye değer.
sermek fiili değilde
sarmak fiili gerçekleştirilmek suretiyle yapılan bir iş olsa gerek.
motorcuların hala uzun yolda kullandıkları alternatif bir tekniktir. tam yalıtım sağlar, rüzgar almaz.