bana sarfedilenlerin bazıları:
- rezilsin sen (genel hakaretlere başlama cümlesi, görüldüğü gibi hakaretin düzeyi sade ama etkili)
- senden utanıyorum (genel hakaretlere devam niteliğinde bir cümledir, farklı ses tonlarında söylendiği görülmüştür)
- amına koduumun çocuğu (genel hakaret içeren sözlerin arasında bağ kurmak amacıyla kullanılıyor)
- senin okuduğun okulun taa amına koyiim (genel amaçlı hakaretlerin arasına 1-2 tane sıkıştırılmak suretiyle kullanılıyor, okudun da ne oldun anlamında)
- seni mezun eden hocaların götünü sikiyiim (5 para etmediğim resmileştiriliyor)
- senin kökünü bu aileden kazıyacağım
- o dövmeleri git çıkart (kalıcı dövme için söyleniyor) yoksa kollarını keser yine çıkarırım onları (daha özel nedenler için kullanılan hakaretlere örnek olsun diye konulmuştur)
- herşeyinle rezilsin sen (özel amaçlı hakaretlerin ardından kullanılan bir cümledir. burada özelden genele doğru bir gidiş görülür, (bkz:
tümevarım))
- ibne misin lan sen (her zaman kullanılabilen geniş kullanım alanıyla dikkat çeken bir hakarettir. giyilen giysi, eve geç kalma, parasız kalma, içilen içki ya da durup dururken hır çıkarmak için kullanılabilir)
- senin giydiğin kıyafeti sikiyim (daha dar kullanımı olan hakaretlerdendir. ama genel amaçlı hakaretler içinde durup dururken kullanılabilir)
- senin de arkadaşlarının da amına koyuum (nerdesin lan sen amına koduumun çocuğu sorusuna karşı arkadaşlardaydım cevabına binaen kullanılır)
(bkz:
bu böyle gider)