|
|
- bazen saat gecenin geç vakitlerini gösterdiği için, bazen sırf can sıkıntısından, bazen de sırf haftalarca gece gündüz deliler gibi ödev yapanlara tepki olarak yapılan eylemdir.
bir derste hem yapılıp hem de o dersten aa almak ayrı bir haz verir insana. "siz salaksınız" demenin daha legal bir yoludur.
- ödevin ne olduğunu bilmemenin doğurcağı vazgeçilmez sonuç
(bkz: sabah derse girmemek)
- (bkz: ders çalışmamak)
- ödev yapmak eylemine alternatif çözüm.
- ödev yapacak zamanı sürekli ertelemenin sonucu. hele geceye sarktığında insanın canı hiç çekmez, itü sözlük tercih edilir ödev yapmak yerine.
- zırt pırt sözlüğe girmek suretiyle yazılacak iki kelamı bitirememek ve sürekli ertelemek yüzünden öğrencinin başına gelen şey.
(böcek, 20.12.2005 23:52 ~ 23:58)
- iki nedenden kaynaklanır.
1. öğrencinin mallığı.
2. ödevi verenin mallığı.
öğrencinin mallığı geçmişten gelen bir alışkanlıktır. zira çalışmadan da başarıyorum demek ki zekiyim mesajı vermeye çalışır çoğu öğrenci. hatta çalışmadan 35 aldım, ortalama 40 çıktı. çalışsaydım top yapardım der bu tip öğrenci üniversite yaşamında da. fakat 40 alanların çoğunun kendisi gibi olduğundan, daha da kötüsü 40 alabilmenin pek de matah bir olay olmadığından haberdar değildir bu kişi. 40'tan 80'e çıkmak için harcanması gereken zamanın; 80'den 85'e yükselmek için harcanması gereken zamandan çok daha az olduğunu anlayamamış bir bireydir o yalnızca. muhtelemen final öncesi sabahlayan ve kendini çalışmış zanneden birisidir. halbuki ödevleri yapmış olsa, 2-3 saat bile debelenmeyecektir final öncesi. kendimde öğrencilik zamanlarımda bu mallardan biri olduğum için, ödev yapmamanın aptallık olduğunu söylebilirim.
ödevi verenin mallığı ise, daha vahim bir durumdur. ödevin neden verildiğini anlayamamış bir öğretmenin veya öğretim görevlisinin verdiği ödevi yapmak eziyetlerin en büyüğüdür. özellikle üniversite sıralarında; teoriyi pratikle harmanlamaya ihtiyaç duyduğunuz bir dönemde sırf kağıt üzerinde ödev vermek koyar adama. insan ister ki cevabı kesin olan bir sorunun peşinde koşturmasın. araştırma yapması gereksin ve herkes kendi çözümü ile gelsin. amaç not olmasın, kendi kendine sonuç üretmenin zevkine varılsın. çoğunlukla bu tür ödevlerle karşılaşılmadığı için öğrenin ödev yapma isteği el birliği ile yok edilir bazı bölümlerde.(jellicle, 11.04.2006 20:31 ~ 25.11.2006 20:48)
- okulda yapmak zorunda kalmakla sonuçlanan eylem.bazı ödevler sanki öğrenci yapmasın da biz de kötü not verelim diye mi veriliyor acaba,verilen ödevler hiç yapılacak ödev olmuyoda...
- ödev yapmanın bir işe yaramadığını keşfeden kişinin yapacağı en mantıklı davranıştır.
- bir nevi öğrenci hastalığıdır, frengi gibi bu da safhalara ayrılır, bulaşıcıdır. ilerlemiş safhalarında öğrenci kendisini öğrencilikle alakalı bilumum iş ve olgulardan soyutlar, onun için üniversite artık bir randevu mekanından ibarettir.
- minibüste geçen muhabbet;
arkadaş:ödevi yaptın mı?
pre:höö?ne ödevi ya?proje yaptım ben.
a:ne projesi ya?ödev yapıcaktık hani her konudan 3 sayfalık araştırma.
pre:ananın...ben unuttum onu.napcam ben?senin ödeve ortak olabilir miyim?benim adımı da yazsana..?
(bkz: unutkan,yalaka arkadaş)
- suçluluk ve pişmanlık hissi hakim omlası gerekirken, içinde garip bir rahatlığı da barındıran eylemdir. sonuçta bilinçli yapılmış bir tercihtir. ödev yapılamamış değil, yapılmamıştır. fiziki değil içsel faktörler tarafından bi' çeşit kışkırtmaya maruz kalınmış ve "sallamışım ödevi" moduna girilmiştir. arada iyi gelir, abartmamak suretiyle.
- an itibariyle vicdan azabından beni uyutmayan eylemdir. madem uyumuyosun o halde ödevini yap dediğinizi duyar gibiyim. haklısınız, size katılıyorum ama bi garip tembellik bu üzerimdeki.. bir össci olarak yakıştıramadım kendime, ama naparsınız.
|