|
|
- uktecinin notu: "benim memleketim, patatesi meşhurdur gerci son zamanlar bilmeyen kalmadı leys reklamlarıylan flan ama gezilesi bi yerdir. insanlarının gomikliği sizi etkiler"
izmir 'in iç bölgesindeki ilçelerinden. tarım ilçesidir.
- izmir halkının karpuz ihtiyacını da karşılar bu ilçe.
- toprağında yetişebilen seksene yakın ürün çeşidiyle ve yılda dört ürün vermesiyle dünyanın en bereketli ikinci ovası kabul edilen ilçe..
- izmir ilinin 128.259 nüfuslu ve 1.079 km2 yüzölçümlü ilçesidir.
m. mesut kırcalı* ilçenin kaymakamıdır. suçıktı, alaşarlı, balabanlı, bayırlı, bebekler, beyazıtlar, bıçakçı, bozcayaka, bucak, bülbüller, büyükavulcuk, cevizalan, çağlayan, çamlıca, çamyayla, çayırköy, çobanlar, günlüce, demircili, demirdere, dereuzunyer, dolaylar, elmabağı, emirli, ertuğrulköy, gerçekli, gereli, güney, hacıhasan, hamamköy, horzum, ışık, ilkkurşun, karadoğan, karakova, kazanlı, kemenler, kemerköy, kerpiçlik, kışlaköy, kızılca, kızılcaavlu, köfündere, köseler, kurucaova, kutlubeyler, küçükavulcuk, küçükören, küre, mescitli, mursallı, ocaklı, oğuzlar, orhangazi, ortaköy, ovacık, pirinççi, seki, seyrekli, süleymanlar, tosunlar, türkönü, uzundere, üçkonak, üzümlü, veliler, yenice, yeniköy, yeşilköy, yılanlı, yolüstü, yusufdere, artıcak, şirinköy isimlerinde toplam 74 köyü bulunur.
- aydınoğulları beyliği'ne başkentlik yapmış, minik olmasına rağmen gezmeye doyulamayan, izmir'in şirin ilçesi.
- ilçe sınırları dahilinde bulunan 5 arabadan 3 ünün bagajında kazma, kürek, altın dedektörü bulunan izmir ilçesidir. insanları tarihi eserlere pek meraklıdır. hatta bulduklarının bir kısmını devlete iade bile ederler. geri kalanını ne yapıyorlar, bilgi alamadım(?)
yersen.(gölge, 22.01.2008 11:27)
- ayrıca buradaki insanlar ya çok parliament içiyorlar ya da hep parliament içenler paketlerini yere atıyorlar. çözemedim.
(gölge, 22.01.2008 22:09)
- özellikle yaz aylarında ödemişlilerin gölcük, bozdağ, kuşadası gibi ödemişe nisbeten daha serin yerlere kaçıp nüfusun 10.000lere düştüğü ve buna rağmen 22 temmuz seçimlerine ilginin yüksek olduğu kent
|