belki ilginizi çeker
  1. · çağrı yapmak
  2. · ödemeli arayan telefon sapığı
  3. · süper şifre
  4. · beleşgiller
  5. · avea
  6. · online işlem merkezi
  7. · ödemeli arayan telefon sapığı
  8. · beleşçiliğin suyunu çıkaran arkadaş modeli
  9. · ödemeli mesaj
  10. · eyvah vecihi geldi
gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  3. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  4. · giyotine yolladılar gitmedim
  5. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  6. · sözlük yazarlarının itirafları
  7. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  8. · girişim
  9. · 3 ekim 2007 beşiktaş porto maçı

ödemeli arama  

sayfa  / 2
  1. yalnızca türksel abonelerine yapılabiliniyor olması çok kötü. bi' de tabii ödemeyi kabul eden taraf hep siz olursanız o en kötüsü
    (mathilda, 29.03.2004 16:46 ~ 16:47)
  2. (pyrotechnician, 29.03.2004 17:53)
  3. ayrıca kontör olmadığı halde çağrı yapabilmeyi(bkz. çağrı yapmak) de sağlar.
    (sid meier, 29.03.2004 18:02)
  4. telefonumu "efendim" diye açtığımda beni dumur eden olay: "bu bir ödemeli aramadır..."
    (sid meier, 29.03.2004 18:12)
  5. türkselin en iyi hizmeti.
    (miss piggy, 29.03.2004 18:18)
  6. etrafta bu kadar beleşçi varken böyle bir hizmet sunulur mu diye düşündüren turkcell hizmeti. ancak türksel ödemeli arayanlardan bunalan arkadaşlar içinde bir hizmet yapmıştır.

1. www.turkcell.com.tr ye girilir
    2. online işlem merkezi köprüsüne tıklanır.
    3. süper şifre ve telefon nosu girilir.
    4. ilk köprüden ödemeli aramaya girilir, oradan ödemeli aranmak istemediğiniz numaralar yazılır.

bundan sonra beleşçiler sizi nah ödemeli arar.
    (akaydo, 19.11.2004 10:22 ~ 10:22)
  7. madur olarak adlandırabileceğim taraf için bir süre sonra işkence haline gelen,türlü küfür üretimine ilham veren durum..
    (disturbed, 20.01.2005 01:08 ~ 01:09)
  8. mağdurun ilk anda kendini çok kötü hissetmesine neden olan ve ardından arayana göre eğer açmayacaksa çeşitli yalanları düşünmek için operatörün o alışılmış sesini dinlediği ve genelde de pil bitti yada telefon çekmiyor gibi yalanların tasavvur edilmesine neden olan aramadır...
    (heyecanyapma, 20.01.2005 19:47)
  9. - söyle canım..
    + sayın abonemiz, bu bir ödeme..
    - allah belanı versin canım. bütçeme kımıl zararlısı gibi yerleşti susak ağızlı.
    ..
    - söyle canım
    * ya hayatım şey dicektim..
    (the weakest link, 21.01.2005 15:28)
  10. (close2death, 21.01.2005 15:29)
  11. turkcell'in faturalı hat kullanıcılarına verdiği en büyük cezadır. o kadının sesini her duyduğumda benden feci beddua almaktadır bunu icad eden turkcell yetkilisi.
    (delilah, 01.08.2006 21:21)
  12. "acaba ben para mı basıyorum?" sorusunu kendime sormama neden olan eylem.
    (roxanne, 01.08.2006 21:25)
  13. ilk olarak turkcellin icat ettiği arama çeşididir. daha sonra aveada da mevcut hale getirilmiştir.
    (ccuk, 01.08.2006 21:55)
  14. çağrı yapıp aranmayı beklemenin başka bir yüzsüzlük çeşididir. gsm hattı şirketleri bu özelliği önemli durumlarda kullanıcıların kontörleri olmasa bile müşgül duruma düşmesinler ihtiyaç halinde acil arama yapabilsinler diye icat ettiklerini varsayıyorum. ama yurdum beleşçisi bunu her şekilde suistimal etmeyi bilmiş, ödemeli aramayı da çağrı atmayı da aynı zihniyetle fütursuzca kullanmıştır. faturalı hat sahiplerine bıkkınlık verir artık, sanki faturalı hattın faturası ödenmiyormuş yada faturalı hat sahibi çok zenginmiş gibi, kontörlü hat sahibi hiçbir zaman kendi kontörüne kıyıp aramaz amaç sohbet etmek olsa bile. birde kontörlü hattıyla kontörlü hattı olan birini ödemeli arayan yada çağrı yapıp aramasını bekleyenler vardır ki, onlara hiç bişey demiyorum.
    (katinanınelindemakası, 27.09.2006 13:15)
  15. işin bokunu çıkarıp karşı tarafı enayi yerine koymak sureti ile kontörü olduğu halde arayanın ödemeli arama yapması.

karşı taraftan intikam almak için telefonu direkt olarak kapatmak yerine 2 tuşuna basılıp arayanın ekranında, aradığınız kişi size siktiri çekti * manasına gelen bir mesaj yollatabilirsiniz.

tam lazım olduğu zamanda ise servis şu an aşırı yoğundur mesajının ekrana yansıması kişiyi uyuz etmeye yetmektedir.

(bkz: lüzumsuzsa söndür)
    (bonjurkes, 27.09.2006 13:59 ~ 14:01)
  16. tabiri yanlış kulanılan uygulamadır. zira bütün aramalar ödemelidir, uygulanan sisteme en uygun düşecek söylem ödetmeli aramadır.

(bkz: ödetmeli arama)
    (kramer, 11.02.2007 21:53)
  17. (los lunes al sol, 11.02.2007 22:12)
  18. biraz önce ödemeli aramanın nasıl yapıldığı ile ilgili bir soru gelince google moogle'dan önce sözlüğe bakayım, kesin yazılmıştır diye kendi kendime konuşurken, yazılı olmadığını fark etmem sonucunda işbu giri can bulmuştur..

ödemeli arama nasıl yapılır?
    malzemeler:
    - 1 adet telefon
    - 1 adet enayi
    - yeter derecede zeka

yapılışı:
    **öncelikle telefon ele alınır..
    <
    sarışınlar için:
    **telefonda tuşlara bastığınızda telefon tepki vermiyorsa şu adımları gerçekleştirin:
    * telefonun açma düğmesine basıp telefonu açın ve pin kodunuzu girin
    * telefonun açık olduğundan eminseniz, yanınızdaki herhangi birine daha gösterin, o da emin olsun
    * eğer yanınızdaki sarışınsa sarışın olmayan birini bulun
    * bulduğunuz kişi telefonun açık olduğunu söylüyor ve siz de telefondan hala tepki alamıyorsanız tuş kilidini açın
    >

** arayacağınız numarayı rehberden seçip arayamayacağınız, ona çeşitli işlemler uygulayacağınız için numara hafızanızda yoksa rehberden numarayı edinip bir köşeye yazın
    ** artık numara elimizde, şimdi onu ödemeli aramak için dönüştürüyoruz
    ** ekrana önce *135* yazacağız
    ** daha sonra hafızanızda bulunan ya da bir köşeye yazdığınız numarayı yazıyoruz
    ** numaranın ardından # işaretini koymayı unutmuyoruz

elimizde: *135*053xxxxxxxx# şeklinde bir numara kalmış olmalı..

<
    sarışınlar için:
    sakın korkmayın, doğru yaptınız, evet, her ne kadar inanılır gibi değilse de başardınız..
    >

** arama tuşuna basıyoruz ve enayimizle konuşuyoruz.. bir how stuff works programının daha sonuna geldik.. ben misuf.. itü sözlük.. istanbul

(bkz: sözüm meclisten dışarı)
    (misuf, 03.06.2007 20:42)
  19. çağrı yapmaya alternatif bir yöntemdir.
    eskilerde sabit telefonlarda da çok kullanılırdı, arardınız özel hizmet numarasını size bağlarlardı karşı taraf kabul ederse.
    (yalansa söyle, 10.10.2007 13:26)
  20. bazı kesimin ödetmeli aramadiye hitap ettiği arama çeşidi. bu isim daha mantıklı geliyor; ama çokta komik.
    (rutin, 22.11.2007 22:45)
  21. aveadan aveaya yaparken başına 9696 sayısını ekleyerek yapabileceğimiz arama.
    örn : 96960555xxxxxxx
    (abdull, 04.03.2008 16:05)
  22. acil durumlar haricinde milletin bokunu çıkarmaktan zevk aldığı olay.

(bkz: birazcık da sana girsin)

ama eğer sürekli ödemeli arama yapan arkadaşınız varsa numarasını ekranda görünce "nasılsa bu yine ödemeli arıyodur." diyip no tuşuna bastıktan sonra o arkadaşı arayip "yine ne var amk!" demesi zevkli olabiliyor.
    (retrospect, 24.06.2008 19:45 ~ 21:05)
  23. turkcell hatlarda aranacak numara *135*053.......# şeklinde tuşlanarak ödemeli arama gerçekleştirilebilir.
    (closer, 21.11.2008 21:39 ~ 22:05)
  24. vodafone hatlarda aranacak numara *149*054........# şeklinde tuşlanarak faydanalanılacak ücretsiz fasilite.
    uyarı: gerçekleştirilmesi için kontör bakiyenizin sıfır olması gerekmektedir.
    (flasher, 21.11.2008 21:48)
  25. yapan kişide huzursuzluk yaratan durumdur... "ya kontörü yoksa..." diye başlayan cümleler kurdurur...
    (biletli, 15.02.2009 17:48)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil