öcü 

adana çık aradan

1. "hadi len! yok öyle birşey" diyebildiğim ana kadar kafamda sürekli şekil değiştirmiş olan,varolmayan varlık.
    (rout, 20.05.2004 01:03)
  2. hakkında;yemeğin bir kısmının tabakta bırakılması,annenin sözünün dinlenmemesi vb durumlarda çocukları kaçıracagı yönünde rivayetler bulunan,caydırma amaçlı üretilmiş hayal kahramanı.
    (guest8644, 14.02.2005 15:16)
  3. beş yaşında küçük bi çocuk sabaha karşı korkuyla uyanır..koşarak annenin babanın ortasına yatar anneyi uyandırır;
    -noldu bu saatte?
    +rüyamda çok kötü bişi gördüm(ağlamaklı)
    -ne gördün?
    +öcü.
    (absinthe, 06.05.2006 03:55)
  4. bizim evde iki farklı cinsi bulunmuş olan dolap yaratığı.biri yatak odasında saklanırdı onun adı gogu idi.diğeri ise salondaki vitrin dolaplarının içinde idi.yani ben hiç kendileriyle karşılaşmadım , haklarındaki bilgilerimi sadece anne vasıtasıyla elde ettim.
    (zaknafein, 25.07.2006 19:08 ~ 26.07.2006 14:43)
  5. öcü, çok eski bir kadın örgütünün kısaltmasıdır. roma imparatorluğu döneminde çocuğuna söz dinletemeyen kadınlar gizli bir örgüt kurdular. yufka yüreklilikten çocuğuna ceza veremeyen anneler, çocuğu bu örgüte teslim ederdi. örgütün adı romulus'tu. birkaç "caydırıcı ceza"dan sonra anneler çocuklarını "seni romulus'a veririm ha!!" diyerek korkutmaya başladılar. işe yarayınca örgüt tüm dünyaya yayıldı ve kurulduğu her yerde farklı bir isimle anılır oldu. mesela arabistan'daki örgütün kod adı gulyabani, afrika'daki dunganga, amerika'daki ise kocaayak'tır. türk anneleri ise kod yerine kısaltma kullanmıştır: öcü, yani özel cezalandırma ünitesi. adından da anlaşılabileceği gibi öcü, daha büyük ve gizli bir anneler örgütünün sadece bir ünitesidir (örgütün ismi bilinmiyor). 15. yüzyıl sonlarında cezalandırma ünitesi kaldırılmıştır, ancak öcü, bir kelime olarak günümüze kadar gelmiştir. bahsi geçen, ismi bilinmeyen, gizli anneler örgütü ise halen faaliyetini sürdürmektedir. hamileliğin altıncı ayındaki tüm kadınlar bu çok gizli, katı kurallara sahip örgüte kabul edilmektedir. annenize sorarsanız bu olayı tabii ki yalanlayacaktır.

kaynak: ulaş akyol
    (guenhwyvar, 10.11.2006 15:14)
  6. dinsiz cin.
    (lucretia, 01.01.2007 22:50)
  7. cadı, canavar, cin, ecinni, gulyabani, hayalet, hortlak, iblis, ifrit, karakoncolos, umacı ve zebani anlamına gelir.
    (yeşilçam, 09.03.2007 11:39)
  8. bodrumda odunluğun arkasında yaşayan, gece karanlığında gezintiye çıkan, hemen gözünüzü kapatmazsınız ödünüzü patlatmakla görevlendirilmiş ebeveyn emekçisi...
    (heidi, 15.11.2007 09:17)
  9. kadir köymenin kısa filmlerinden birinin adı
    filmde kendinden bir tane daha olmasının hayalini kurar ve gerçeklerşir.sanırım 8 bölümlü film.(yamuluyor olabilirim 6 da olabilir)ilk bölümünde gerçekten irkilmiştim ama diğer bölümler geyikle başlar,biter...
    merak edenler için
    www.kkymn.com
    (kahraman inek öce, 15.11.2007 09:50)
  10. bizler uyurken, yatağımızın kenarlarından sinsice kafalarını çıkaran yeşil yaratıklardır. bunları şimdiye kadar kimsecikler görememiştir. çünkü bunlar uyuyor numarası yaptığımızı bilirler ve bizim gözlerimizi açmamızla kaçmaları bir olur.
    (jane jones, 21.11.2007 15:14)
  11. (bkz: @2471889)
    (acımadıki, 10.06.2008 22:30)