belki ilginizi çeker
  1. · öğretmen marşı
  2. · öğretmen kutsaldır
  3. · yeni nesil
  4. · 1981
  5. · belirli gün ve haftalar
  6. · hakaret gibi hediyeler
  7. · öğretmen çocuğu olmak
  8. · dershane öğretmeni
  9. · sevgililer gününde hamile kalmak
  10. · zam
gündem
  1. · google wave
  2. · günün tek şarkılık özeti
  3. · çok istenip de olunamayan meslekler
  4. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  5. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  6. · giyotine yolladılar gitmedim
  7. · kar yagarken hissedilen duygular
  8. · deyyus u ekber
  9. · yabancı takım tutmak

öğretmenler günü*  

sayfa  / 4
  1. atatürkün baş öğretmen seçilmesi ve öğretmenleri dünya'nın en kutsal varlıkları sayması üzerine onlara armağan ettiği gün.24 kasım da kutlanır.
    (schatten, 24.11.2004 16:26)
  2. (oldz, 24.11.2004 19:57)
  3. öğretmeniim canıım benim canım benimm
    seni ben herkesten çok severimmm
    sen bir ana sen bir baba
    her şey oldun artık bana

şeklindeki bir klasiği hatırlatan gün.nefret ederdim bunu söylemekten.öğretmenlerimi de sevmezdim. çok dayak yedim çook..
    (fado, 24.11.2005 00:58)
  4. 1981 yılından beri kutlanıyor. sıkı yönetimin biz öğretmenlere ücretsiz armağanıdır. (sıkıysa kutlama anlamında).

önceleri bir belirli gün ve haftaları olmadığı halde daha çok değer verilen öğretmenlerin belirli bir güne kavuştuktan sonra harap ve bitap düşmesi bu günün suçu değil elbette. dört yıllık üniversiteyi bitiren farklı meslek gruplarından bir çok işsiz genci öğretmen yaparak bu mesleğe verilen değer ortaya koyulmuşken neyleyim ben bir günde yapılan sıkıcı kutlamaları. bahsi geçen bu tanınmış haktan yararlanan iyi niyetli işsiz türk gençliğine diyecek bir sözüm yok kuşkusuz, ben olsam ben de yapardım aynı şeyi. kim aç, açık kalmak ister ki. gel gelelim sormadan da edemiyorum, madem bu mesleği icra etmek bu kadar kolay, neden eğitim fakülteleri var. veya, madem farklı bölüm mezunları ile açık kapatmayı denediniz, neden ileride eğitim fakültelerinden mezun olacakları düşünmediniz.

aziz yurdumun belirli gün ve haftalarda vatandaşına duygusal anlar yaşatmayı çok iyi bilen yetkili görünümlü yetkisizleri bu sorulara cevap verse bile bu sınavdan kalmışlar ve tarihin tozlu raflarında birer angut bibloları olarak yerlerini almışlardır çoktan.

yine de, her şeye rağmen; bir çok kamu sektörü çalışanının ağır şartları bahane ederek yaymasına* inat bu ülkede 6 ay yolu kapalı köylerde çalışan binlerce öğretmeni yürekten kutluyorum şartları biraz daha iyi olan bir öğretmen arkadaşları olarak.

öğretmenliği, çalışma koşulları kebap bir meslek olarak gören yaymış yurdum insanına inat mesleğine dört elle sarılmış ve manevi kazancının maddi kazancından her zaman daha tatmin edici (meseğin doğası gereği) olduğunun bilincine varmış binlerce azimli meslektaşımın gününü kutluyorum henüz yolun başındaki bir dostları olarak...

bu bir gerçektir ki; bir yandan özlük hakları mücadelesi verip, bir yandan mesleğini azami derecede icra edebilen belki de tek kamu sektörü çalışanı sevgili öğretmenlerin günü ciğerlerine tebeşir tozunu yuttuğu gün başlar, hayata gözlerini yumduğu gün biter. öğretmen eve, sokağa, hayatın olduğu yer yere işini götüren ve mesleğini yalnızca dört duvar arasında icra etmeyen gönüllü askerdir. değişen şartlar/ değiştirilen şartlar öğretmenin eğitimci yanını pasifize etse de, kalan son devlet okulunda bu havayı teneffüs edeceğimiz gerçektir.

- öğretmenler günümüz hebelebe olsun sevgili meslektaşlarım -
    (fantastik karakter, 24.11.2005 00:58 ~ 01:00)
  5. (fantastik karakter, 24.11.2005 01:04)
  6. basmakalıp sözlerin tekrarlandığı, samimiyetsiz nutukların atıldığı, her geçen gün ellerimizin arasından kayıp giden gençliğimiz, öğrencilerimiz, eğitimcilerimiz, eğitimimiz adına yapılanların yapılmayanların yanında devede kulak kaldığı günümüzde pek de bir anlam ifade etmeyen sıradan bir gün. her şeye rağmen sevgi dolu bir çift minik gözün yanınıza gelip "ööörtmenler gününüz kutlu olsun ööörtmeniiim' demesi yeter de artar bile.
    (selenge, 24.11.2005 16:24 ~ 24.11.2007 11:28)
  7. anneler günü, babalar günü, dünya barış günü gibi belirli günlerin tarihleri tüm dünyada standart olmasına rağmen; türkiye'deki öğretmenler günü evrensel kabul görmüş 5 ekim öğretmenler gününden farklıdır. öğretmenler günü için tertiplenen merasimlerde de yine en büyük sıkıntıyı öğretmenler çeker. öğretmenlikle ilgisi olmayan diğer katılımcılar; merasim için tertiplenen sandalyelerde falan oturup, sıkıcı şiir ve konuşmaların bitmesini sabırla beklerken; öğretmenler de kutlama töreni için sıraya girmiş ve durmadan kaynaşıp duran talebelerin başında; yapma evladım, doğru dur yavrum, beni verem ettin oğlum diye dolanıp, durmaktadır. tıpkı her zamanki gibi.
    (respectful, 24.11.2005 18:10)
  8. kutlu olsun bu şanlı mesleğin sahiplerine ....
    (diego, 24.11.2005 18:31)
  9. öğretmenim canım benim canım benim,
    seni ben pek çok pek çok severim,
    sen bir ana, sen bir baba her şey oldun artık bana.

derdik

en içten söyleyenler ise herhalde ben ve kardeşimdi, çünkü anne ve babamız köyümüzün tek okulundaki 3 öğretmenden ikisiydi ...

az mı şaplak yemiştik annemizden, çocuk işte karıştırıyor rolleri, evdeki yemek yapan annesine okulda da anne diyor.
    "ben onları çok seviyorum"

bütün öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun.

edit : öğretmenlik iş veya meslek değil, kutsal bir görevdir.
    (dlord, 24.11.2005 18:39 ~ 20:54)
  10. varlığı nedeniyle freddie mercury'nin ölüm yıldönümünü unutturan gün.
    (love metal, 24.11.2005 18:58)
  11. "herşey 1 milyon" dükkanlarının karını 2'ye katladığı gün.
    (ozzy, 24.11.2005 19:09)
  12. fakültedeki ilk günlerden birinde öğretmenlik mesleğine giriş dersinin hocası "öğretmenlik hakkında ne düşünüyorsunuz?" diye sordu ve arkalardan boru sesimle ben "kebaapp" diye ortaya ilk çıkışı mı yaptım.
    bugün öğretmenler günü, artık 2 aylık öğretmenim ve bu meslek "kebaaappp" değil! çalışma saati az ama daha fazla olması zaten insanı eritir! zorluğu ve sorumluluğu yanında ücreti de çok az.
    bugün milli eğitim bakanı konuşmasında "öğretmenin tek derdi ücreti gibi gösteriliyor, oysa bu işin manevi değeri çok büyük!" diyor. evet manevi değeri, hazzı çok fazla ama üniversite mezunu olan ve sadece okulda değil eve gittiğinde de öğrencilere daha fazla şey vermek öğretmenler daha iyi yaşayıp, daha iyi öğrenciler yetiştirmeyi hakediyorlar.
    (japon, 24.11.2005 20:47)
  13. öğretmenler açısından emeklerinin takdir edildiğini görmelerini sağlayan bir motivasyon günüdür. çiçeklerle taçlandırılmalıdır. dünyanın en verici, en anlamlı ve herkesçe kutsal olduğu düşünülen bu mesleğin hakkınca kutlanması çok önemlidir.
    (pseudonym, 25.11.2006 01:49)
  14. ilkokul 3. sınıftayken öğretmenime hediye olarak traş losyonu aldığım sonra öğretmenimin köse olduğunu öğrenip yerin dibine girdiğim gündür
    (paperback writer, 21.01.2007 17:27)
  15. tüm ilk ve ortaokul hayatım boyunca her yıl bayan öğretmenlerime 57 numara ten rengi ince çorap alıp hediye ettiğim gündür. evet belki en ucuz hediyeydi ama en kullanışlısı ve en makbule geçeniydi.

ayrıca
    (bkz: az veren candan çok veren maldan)
    (bad bad whiskey, 07.03.2007 02:11)
  16. gurur duyduğum mesleğimin, senede bir gün de olsa sembolik farkındalığını doya doya yaşatan öğrenci dostlarıma, ömrümün sonuna kadar kendileriyle birlikte olmamızı istediğimi söylediğim, hem mutlu hemde ağlak dolaştığım tek gündür.

tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun.
    (özlemce, 23.11.2007 18:35 ~ 24.11.2007 23:17)
  17. ilkokuldayken herkes hocaya hediye alırdı da hocanın masasının üstü hediye yığını haline gelirdi. merak ederdim ulan ne var acaba içlerinde diye. açmazdı tabi. vay be. malı götürmek deyimi burdan çıkmış olabilir aslında. ne olduğunu bilmediğin bir sürü şey. acaba bomba falan var mıydı içlerinde.

tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun efenim.

edit: 2 dakika erken olmuş. işte şimdi kutlu olsun efenim.
    (cumaya gittim gelicem, 23.11.2007 23:58 ~ 24.11.2007 00:01)
  18. aklı başında olduğunu düşündüğümüz insanlarla uğraşmak bile mümkün değilken,
    akılları gereksiz şeyler peşinde koşan, henuz akılları başlarına gelmemiş gençleri egiten sabır abidelerinin günüdür.
    bu erdem isteyen önemli görevi üstlenmiş tüm insanlara saygılarımı sunuyorum.
    kutluyorum bu günlerini.
    (serversirverme, 24.11.2007 00:05)
  19. (bkz: @2095647)
    (three hours, 24.11.2007 00:09)
  20. annemin ve babamın, öğretmenliklerinin maddî karşılığının ne kadar ucuz olduğunu her yıl tekrar terkar anladıkları gün.
    (bosvermis bunye, 24.11.2007 00:21)
  21. nerdeyse 2008 oldu ancak öğretmen andını sonunda içeceğim gün. bizim günümüz. ayrıca stajyer öğretmenler adına `@1311587 ` nolu giri ağırlıklı bir metni devlet protokolü önünde okuyacağım gün. kutlu olsun.
    (mosquito hunter, 24.11.2007 00:25)
  22. her yıl 24 kasımda kutlanılan gündür.

her ne kadar hiç öğretmenlik yapmamış olsam da benimde dahil olduğum meslektir. yıllarca okuduk, okulu bitirdik ama hayat şartları beni ve mesleğimi ayrı köşelere gönderdi. insanın mesleğini yapmaması garipsenebilir fakat bugün ülkemizde maalesef öğretmenlerimizin bulunduğu durum ortadadır. ne şartlarda görev yapıyorlar, ne kazanıyorlar hepinizin malumudur. elbetteki bu işi herkes para için yapmıyordur farkındayım. böyle idealist öğretmenlere saygı duymamak elde değil. kendimden biliyorum sırf ben bu zorlukları göze alamadığım için benim gözümde her öğretmen kutsaldır.

neyse öğretmen arkadaşların canını daha fazla sıkmayayım her şeye rağmen tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun. bu ülke size çok şey borçlu. umarım bir gün anlarlar.
    (solt, 24.11.2007 00:49)
  23. baş öğretmen ulu önder atatürk,

der ki,

"öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır"

"öğretmenler her fırsattan yararlanarak halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk, öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutan bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır. " "1927"

"cahillik yok edilmedikçe, yerimizdeyiz... yerinde duran bir şey ise geriye gidiyor, demektir. bir taraftan genel olan cahilliği yok etmeye çalışmakla beraber, diğer taraftan toplumsal yaşamda bizzat faal ve faydalı, verimli elemanlar yetiştirmek lazımdır. bu da ilk ve orta öğretimin uygulamalı bir şekilde olmasıyla mümkündür. ancak bu sayede toplumlar iş adamlarına, sanatkarlarına sahip olur. elbette milli dehamızı geliştirmek, hislerimizi layık olduğu dereceye çıkarmak için yüksek meslek sahiplerini de yetiştireceğiz. çocuklarımızı da ayni öğretim derecelerinden geçirerek yetiştireceğiz." "1922"

"yeni nesil, en büyük cumhuriyetçilik dersini bugünkü öğretmenler topluluğundan ve onların yetiştirecekleri öğretmenlerden alacaktır. " "1924"

"öğretmenler; yeni nesli cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır.cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir...sizin başarınız, cumhuriyetin başarısı olacaktır." "1924"

bir doktoru doktor yapan da, öğretmeni öğretmen, mühendisi mühendis yapan da öğretmenlerdir.belirli bir seviyeye gelip meslek sahibi olmamızı sağlayanlar öğretmenlerimizdir.hayatımıza anlam katan bu insanların anlamlı günlerini en içten sevgilerle kutluyoruz hepimiz...

m.kemal atatürk herşeyin başının eğitimden geçtiğini ve bunu sağlayacak olanların öğretmenler olduğunu en iyi bilen kişi olarak yukarıdaki cümleler gibi bir çok cümle söylemiştir.

peki ya şimdi... şimdi yeni nesil, yani "o"nun çizdiği yolda yürüdüğümüzü savunan bizler ne kadar sahip çıkıyoruz öğretmenlerimize?okuduğumuz süre içinde ne kadar değerlerini biliyoruz? bize vermek istedikleri bilgilerinin ne kadarını alıyoruz.onların bize devrettiği meşaleyi ne kadar ileri taşıyoruz?bunlara cevap vermek bu gün büyük bir çoğunluğu eğitimsiz ülkemizde o kadar zor ki.her konuda olduğu gibi bu konuda da ulu önder imize atam izindeyiz diyemiyoruz.çünkü bu günlerde öğrenciler öğretmenlerini bıçaklıyor, yaralıyor hatta öldürüyor.bizi çağdaş seviyeye taşıyacak olan öğretmenlere minnet borçlarını bu şekilde ödüyor yeni nesilimiz..

hiç bir şekilde bir kaç densiz yüzünden öğretmenlerimizi karalayacak değilim.fakat, peki ya gün gün gazetelerde çıkan "öğretmenin taciz ettiği öğrenci", "dayak" ."yolsuzluk" haberleri? öğretmenliğe verdikleri değer bu mu? bu mu öğretmenlikten anladıkları? diye sormadan edemiyor insan.öğretmenliğe artık sadece bir meslek olarak mı bakar olduk. para gerekiyor,düzenli bir para akışı ve bu da sevsen de sevmeseden de, öğretmenliğin ne demek olduğunu bilsen de bilmesende onu yapmaya mı iter oldu.git gide çıkmaza saplanan ülkemizde bir çıkmazda eğitim ve öğretim de var.ekonomiye dayanan bir çıkmaz.ekonominin gelişimi neye bağlı peki? bilgiyle yetişmiş, bilen dürüst yeni nesile tabiki, bu yeni nesil kimin eseri olacak? baş öğretmen m.kemal atatürk 'ün söylediği gibi öğretmenlerimizin.eee ne oldu şimdi? kısır bir döngü, çık çıkabilirsen içinden...

artık evden çıkarken annemize çok çalışmam gerek anne çook demeyelim.çok çalışalım.

öğretmenler gününüz kutlu olsun öğretme(k)nim...
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 24.11.2007 11:48)
  24. http://www.milliyet.com.tr/...

can dündar güzel yazmış.
    (nokia şarzı, 24.11.2007 16:41)
  25. hayatımın en iğrenç günlerini bana ilkokulda yaşatan ve güçlü bir karaktere sahip olmam için gereken eşikleri, hayatımın en boktan senelerinde barın yanına eklenen ek ağırlıklar baabında bana hediye eden dolayısıyla bana en büyük hayat dersini daha baştan veren ilkokul öğretmenimin öğretmenler gününü kutlamak isterim buradan.

dedirtendir...
    (skuba, 24.11.2007 16:48)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil