görseller
öğretmenöğretmen

belki ilginizi çeker
  1. · öğretmenim canım benim canım benim
  2. · kadrolu öğretmen vs sözleşmeli öğretmen
  3. · anayasanın 4üncü maddesi değiştirilsin
  4. · musa mutlu
  5. · murat ceylan
  6. · şevket kaya
  7. · ibrahim doğu
  8. · ali ihsan karagül
  9. · masal
  10. · ekspresyonist tiyatro
gündem
  1. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  2. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  3. · babaların garip huyları
  4. · dünyanın en seksi şarkısı
  5. · aşk
  6. · disko kralı
  7. · prison brake
  8. · ekmek arası ketçap mayonez yiyen insan modeli
  9. · modern drummer

öğretmen  

sayfa  / 3
  1. öğretim görevlisi; (bazılarının ruhsuz sadist varlıklar olmasına rağmen)ilkokullarda görevli olan cinslerinin elleri öpüle öpüle bitirilemiycek canlılar.
    (bkz. anne)(bkz. baba)(bkz. hoca)
    (azureel, 18.03.2004 00:59)
  2. bazılarının kutsal olduklarına inandığım insan topluluğu.
    (all of nothing, 18.03.2004 03:02)
  3. bugün gelişim ve öğrenme hocamız: "öğretmen toplum mühendisidir." diye bir tanımlama yaptı. oldukça doğru bir tanım.
    (kerrigan, 07.10.2004 19:28)
  4. bazıları da vardır ki yağmur yüzünden derse geç gelen öğrencilerini "go out!!!" diyerek sınıftan atıp akabinde "ben 7.30 da odamdaydım!" deyip yoklama alırlar..*
    (fırtık, 07.10.2004 19:36)
  5. öğrenci adlı modern tutukluların sayımından ve denetiminden sorumlu bir tür gardiyan. modern devlet adına görev yapar ve karşılığında kağıt (para) alır.
    (canlucgodard, 18.03.2005 20:44)
  6. üniversitelerden yüzlercesinin mezun olup boş gezdiği. dersanelerin bir yıl bedava çalışın seneye belki işe alırız diyerek kullandığı, iyisi de kötüsü de olan meslek insanları.
    yapılması hiç de zevk, keyif ya da idealler için olmayan bir meslek dalı. göründüğü kadar kolay değil! eğer ders verdiklerinizin ileri de büyük insanlar olacağını ve işe yaramaları gerektiğini düşünürseniz, onları kaliteli insanlar yapmaya çalışırsınız ve bu canınızı çıkarır. birşeyler öğretmeyi başardığınızı görünce sevinir, maaşı alınca ana avrat(maaşı verenlere) söversiniz.
    ayrıca dümdüz zannedilen insanlar. öyle değil!
    nerden biliyorum: öğretmenim
    (japon, 24.11.2005 00:41)
  7. bir çeşit süper kahraman:süper-man, bad-man, spider-man, öğret-men
    (ayyasprens, 06.01.2007 20:18 ~ 20:23)
  8. ''bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum'' sözünden yola çıkarsak, 1160 sene kölelik yapmamız gereken insan.
    (glacier, 06.01.2007 20:25 ~ 20:26)
  9. 3 yıldır girilen sadece 7 giriyle toplum nezdindeki itibarının sözlüğe de yansımış olduğunu görerek beni birhayli üzen canım mesleğim, yaptığım, yapacağım iş.
    (mosquito hunter, 06.01.2007 20:25)
  10. (sunflower, 06.01.2007 20:27 ~ 20:28)
  11. adına bir okul yaptırmayı annemle görev bildiğimiz sevgili anneannem.
    (vikartindur, 06.01.2007 20:29 ~ 20:36)
  12. beni bazı zamanlar ciddi anlamda çıldırma noktasına getirtmiş, ama zamanla sabırlı olmak nasıl bir şeymiş öğretmiş, her geçen gün çocukları daha fazla sevdirmiş, bazen yapmaktan pişmanlık, bazen mutluluk duyduğum, zevkli bir o kadar da beni körelten, bugün ve sanırım daha baya bi uzun zaman yapacağım meslek.
    (comet, 06.01.2007 21:35)
  13. yoğun duygularla anılan insan, ya çok sevilir, ya nefret edilir, ya küfrettirir ya hayran bırakır. ne olursa olsun insanların hayatlarına kattıkları bariz artılar dolayısıyla kutsal kabul edilen bir mesleğin icracılarıdır.
    (pseudonym, 06.01.2007 21:41)
  14. ülkemizde malasef eğitimden çok öğretim veren kişilerdir bunlar.
    (dream endless, 06.01.2007 21:47)
  15. öğrencisine sadece bilgi öğretmeyen, öğrencinin bu bilgiyi hayatta kullanabilmesi için bilgiyi davranışa dönüştürmesi gereken kişi.
    örneğin; hepimiz kırmızı ışıkta geçmeme kuralını biliriz. ama pek azımız bu kurala uyar, polis yokken etrafta. davranışa dönüşmemiştir bu bilgi.

ne yazık ki günümüz öğretmenlerinin başaramadıkları olay budur: bilgiyi öğretmek değil, onu kullanmayı öğretmek.
    (saçmaladı yine bu, 25.01.2007 03:01)
  16. ne desam hep az kalacak garip meslek..az kazanırlar ama hep kazanırlar.tatilleri çoktur denilir oysa düşünüyorum da liselilerle 40 dakika aynı odada kalmak için zaten kutsal olmana gerek var.kendi aralarında çok çeşitlilik gösterirler.branş sınıf meslek okul öncesi rehberlik gibi.edebiyat öğretmenleri en hatırda kalanları olabilir genelde.
    işleri zordur vesselam..
    (zeushera, 27.01.2007 19:22 ~ 18.06.2009 00:17)
  17. ana kucağından ayrıldıktan sonra emanet edildiğimiz, meslekler içersinde en kutsalı diye nitelendirdiğimiz memur. yıllarca okuttukları öğrencilere hep yeni şeyler öğretmek için çırpınan, aileye , vatana iyi bireyler yetiştirmek için uğraşan, bir öğrenciyle ailesinden daha fazla vakit geçiren, onu sosyal konumda da yetiştiren öğretmenler.
    maaşlarının azlığından yedek iş yapmak zorunda bırakılan, enflasyonun altında ezildikçe ezilen, kafaları öğretecekleri derslerin haricinde ''nasıl geçineceğim'' in cevaplarıyla dolu olan, emeklilikten sonra bir köşede unutulan, sadece 24 kasımlarda hatırlanan öğretmen. elleri hergün öpülesi,bilgi hazinesi,gelecek nesilleri yetiştiren insanlar.
    (baharda geldim, 06.04.2007 09:04)
  18. hayatın yönüne direkt etki eden insanlar. iyi ya da kötü. beceremeyecek insan öğretmen olmamalıdır. mutlaka çeşitli psikolojik testlerden geçirlimelidirler bu mesleğe girmeden önce. her şeyden önemlisi, bana "benim şu an seninle konuşmam günah mesela." diyen yobaz sınıf arkadaşım öğretmen olmamalıdır.
    (fb, 06.04.2007 13:49)
  19. öğrencilerin birçoğu tarafından sürekli arkaplanda, sürekli haksız ve sürekli kıl olarak gösterilen insandırlar. şöyle ki; sınavda düşük not alırsanız hiç bir zaman hakettiğinizden almazsınız, hoca puan kırmıştır.
    yüksek not aldığınız zaman ise çok çalışmışsınızdır, hoca yüksek puan vermemiştir ya da hiç kopya çekmemişsinizdir.
    (noonecan, 11.06.2007 03:41 ~ 17:04)
  20. öğretmek gibi zorlu bir görevi kendine meslek edinmiş insan.

senin öğrettiklerinle o çocuk gelişecek, 4 işlemi öğrenecek, kesir öğrenecek. saygı, sevgi, arkadaşlık nedir anlayacak.
    ergenlik gibi sorunlu bir döneminde onun günde bilmem kaç saat gördüğü bir insan olarak ailesiyle sorumluluk paylaşacaksın.
    bildiğin iyi ve doğru ne varsa öğreteceksin, öğretmelisin.
    sinirlerin gerilecek bazen, yılmayacaksın. 10,9,8... 3,2,1.. sayıp sakinleşeceksin. eline koluna sahip olacaksın. tokat atmayacak, taciz etmeyeceksin. aşağılamayacaksın, tarafsız olacaksın.

ayrıca (bkz: öğretmenim canım benim canım benim) (hayır, öğretmen değilim!)
    (arkhe, 11.06.2007 04:01)
  21. (subaquatic, 11.06.2007 04:26 ~ 04:26)
  22. bir kemal sunal filmi.
    (kayzersouze, 11.06.2007 08:49)
  23. öğretimin belgesi diplomaysa eğitimin belgesi davranışlardır düşüncesini insanların yaşamına yerleştirmeyi meslek edinen kişi.
    (covulli, 25.06.2007 15:26)
  24. ilk aşk.
    bildiğini esirgemeyen insan.
    sevildiğini bilmekle yetinen insan.
    doktorluğu, avukatlığı, mühendisliği öğreten insan.
    (bkz: ben)
    (burcumsu, 16.07.2007 00:24)
  25. bazen, saçı uzamış erkek * * öğrencisini günler öncesinden "saçını traş ettirsin baban, yoksa..." diye tehdit ederek. sözüne uyulmayınca da sınıfta tokayla öğrencinin üstüne yürüyerek "senin saçına kız tokası takıcam, kız olmuşsun sen ya ondan" deyip, bir de bundan zevk aldığını belli eden insandır. nasıl kıyılır ki o yavrucağın tek damla göz yaşına...
    (leyl, 29.09.2007 22:45)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil