17 mayıs 2012 perşembe
günün başlıkları: 347 tane
günün başlıkları: 347 tane
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·gülse birsel (6)
- ·
- ·
- ·
- ·someone like you (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·kuzey güney (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·chevrolet impala (4)
- ·
- ·
- ·puma (2)
- ·
- ·
- ·migros jet (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·gülmek (2)
- ·devics (2)
- ·
- ·
videolar
öğrenince çok şaşırılan bilgiler
- charlize theron'un güney afrika cumhuriyeti vatandaşı olması.
- (bkz: seks)
- bazı afrika ülkelerinde kızların da sünnet ediliyor olması.
epey şaşırmıştım duyduğumda. - karekök içinde negatif sayı olabildiğini görünce çok şaşırmıştım ben. zaten matematiğe küstüm bu olaydan sonra. hayır, 8 sene anlat, "çocuklar karekök içinde negatif sayı kesinlikle olmaz" diye, ondan sonra da yalan olsun bütün bunlar. küçücük çocuk buldunuz ya, kandırın amına koyim. insan bari bi hissettir, bir ipucu verir. ama yok.
sonra da adına i diyorlar onun, o i ise siz de ibnesiniz işte. bir de "karmaşık sayılar ya bunlar, o zaman anlatsak anlamazdınız, karmaşık ya hani, eki eki" diye espri yapıyorlar. siktir git. hocu eğitim dediğin temel oluşturup üst üste koymak değil mi? niye temeli yanlış öğretiyonuz da düzeltiyonuz lan sonra? kaba sakal siksin sizi. (bizim müdür muavini kaba sakaldı)
bir sürü var böyle örnek de girmicem şimdi onlara. ben 3 boyutu üniversitede gördüm lan. hâlâ başım dönüyor bak. - dünyanın en zehirli canlısının değişik bir cins kurbağa olması. kurbağa lan, bildiğin kurbağa. o ufacık şey nasıl olabilir. insan korkmaz ki ondan hem, oysa ki korkulmalı. derisinde 1000 tane insanı falan öldürecek zehir var. aklım almıyor, şuncacık şey ya. delirdim lan. araştırsınlar bi daha, bir yanlışları falan var gibi geliyor.
- uçakların arkasında gözüken dumanın aslında uçaktan çıkmaması.
edit: aslında duman bile olmaması - ballı süt, pekmezli süt gibi müthiş iksirlerin zeka artırıcı(!), sınıfta en birinci olmayı sağlayıcı(!) hiçbir özelliğinin olmadığını öğrendim geçen hafta. hem de kelli felli bir doktordu lan! yıkıldım. o an annemle göz göze geldik.
"başka kanalda bir şey yok mu, küçük kadınları aç da izleyelim." dedi. - güzel kızların da sıçması.
bir liv tyler, bir alessandra ambrosio, bir simone simons sıçsın, inanılacak gibi değil. hele hele keyra agustina... tamam dünyanın en güzel poposu, kalçası falan diyoruz da, sıçtıktan sonra ne kıymeti kaldı ki şimdi. - insan vücudundaki en güçlü kas dilmiş. öyle diyorlar.
- yetişkin bir ayı, bir at kadar hızlı koşabilirmiş.
- yarım kilo bal yapabilmek için arılar iki milyondan fazla çiçekten bitki özü toplamak zorundalarmış. öyle bal yiyoruz da hiç düşünmüyoruz bunları, yazık gerçekten de.
- zürafalar yüzemez. bir kaçı denemiş ölmüş.
- internetin yıllık büyüme yüzdesi % 314.000 imiş.
- aslanlar bir günde 50 kez sevişebilirlermiş. helal olsun mu denir, yuh mu denir ne denir bilemiyorum.
- mutfak robotunun jetgillerdeki hizmetçi robot gibi olmaması.
- develerin üç tane kaşı var.
eiffel kulesi’nin tepesine çıkana kadar 1792 basamak varmış.
sadece dişi kanaryalar ötebiliyormuş.
yılanlar duyamazmış.
zürafalar yüzemezmiş. - (bkz: seni leylekler getirdi yavrum)
(bkz: annemle babam sevişiyor)
tee bilmem kaçıncı yüzyılda 7 yaşındaki bir çocuğun şok olmasına sebep olabilecek bilgilerdir bunlar. bakmayın şimdiki çocukların herşeyden haberi var , 88 doğumlu olarak kendimi pek yaşlı hissediyorum. lakin dünyaya nasıl geldiğimi bir arkadaşımdan öğrendiğimde
_yalan söylüyorsun! benim annem öyle şey yapmaz! diyip hızla uzaklaşmış, günlerce bunu düşünüp depresyona girmiş, annemin böyle birşeyi yapmayacağına , onun aklı başında , olgun bir kadın olduğuna olan inancımı güçlendirmeye çalışmıştım.
not: benim dünyamda o zamanlar sadece , filmlerde gördüğüm kötü kadınlar sevişirdi. - dünyanın en genç profesörü bir türk.
(bkz: oktay sinanoğlu)
bilim alanında türk isimlerini duymak şaşırtırken bu neler yapmaz ki insana - zeki müren'in erkek olduğunu öğrendiğim an.
bülent ersoy'un eski filmlerini izlediğim an.
sinan engin'in eski futbolcu olduğunu öğrendiğim an. - erol evgin in saçı perukmuş. valla bak. öğreneli çok olmadı, şoku atlatamadım henüz.
- sakarya meydan muharebesi sakarya'da yapılmamış. polatlı,sivrihisar yani burnumuzun dibindeymiş lan.
- ziraat bankasının logosu.
- (bkz: yanılmışım tanrı varmış)
- ördeklerin sesi yankılanmazmış. (yalan olduğu ispatlandı, ispatlanınca ehe gerçek değilmiş diye şaşırdım)
- domates, biber, salatalığın meyve olması. ilk duyduğumda şaşırmıştım açıklama biyoloji hocamdan gelmişti. sadece bu üçü değil, bu liste uzar gider.