|
|
- (bkz: mezun olmak)
- iki anlamı vardır
ya size verilen öğrenci kimlik kartını kaybetmişsinizdir
ya da öğrencilik vasfını...
ikincisi birincisinden daha kötüdür
- mesela güzide bir amerikan okulumuz olan bilkent üniversitesinde 8$'dır bu. evet ytl değil $.
- okul prosedürleri dizisinin bir mağduru olmanın başlangıcıdır.
- (bkz: kim bulmuş ben kaybediyorum)*
- dokuz eylül üniversitesi'nde göte kaçma işlemidir. 50 ytl yahu az değil.
- hacettepe'de yaşanınca evlat acısı gibi oturur. 60 yeteledir zira.
- doğu akdeniz üniversitesinde 60 $ a ve iki adet gazete ilanına patlıyan hadise.
- sınava giriş esnasında farkedilirse daha bi özel olur. kimlik kontrolü yapan görevli hemen şamdandaki mumları yakar, loş ışıkta kırmızı bir şarap çıkartır ve tırbişonu mantarın üzerinde döndürmeye başlar. mantar şampanyadan çıkıyormuşçasına fırlar ve öğrenci kimliğini kaybeden şahsiyetin götünün tam ortasına "lop" sesi çıkartarak oturur.
bu durum kimi bölgelerde sıçmak kimi bölgelerde şapa oturmak olarak kısaltılır.(leak, 01.06.2008 00:48 ~ 00:55)
- (bkz: sahte kimlik kartı)
(bkz: evrakta sahtecilik)
(bkz: roger that)
- öğrenci işlerine "kırıldı ben de çöpe attım" beyanatı verilirse gazete ilanı verme zorunluluğundan kurtulunan kart.
- ilk dönemin ortalarında başıma gelendir.ayrıca sırf üşengeçliğimden hala kimliksiz takılmama neden olandır.sınavlara öğrenci belgesi ile, fakülteye kapıdaki zımbırtıları* kendine doğru çekip güvenlik görevlisini uyuz ederek girmenize, kütüphaneden kitap almak için milletten kimlik aranmanıza neden olur.
oha yeni kimlik çıkarsam ya artık, fenaymış ya.başvurcam tamam.
|