belki ilginizi çeker
  1. · öğrenci evinin hırsıza girmesi
  2. · öğrenci evi buzdolabı
  3. · öğrenci evine giren hırsız
gündem
  1. · ugg
  2. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  3. · yılmaz özdil
  4. · zongul ducks
  5. · dersim katliamı
  6. · 15 kasım 2009 galatasaray fenerbahçe basket maçı
  7. · hagi dünyanın en iyilerindendi yalanı
  8. · batı karadenizli olmak
  9. · yaratıcı galatasaray taraftarı

öğrenci evine hırsız girmesi  

sayfa  / 2
  1. kuvvetle muhtemel giren hırsızın acınası duygular eşliğinde bulaşığa, temizliğe filan yardım etmesi ile sonuçlanacak hadisedir.

- kalkın lan itin evlatları! ne bu pislik?
    - kimsin kardeşim ya?
    - kalk lan kalk. yardım edin şu temizliğe. midesiz pezevenkler sizi. kirli donları bile ortalıkta ibnelerin.
    - ne diyon kardeşim?
    - ulan insan hasta olur be. dingil tayfası sizi! al şu bezi. sil camları. ben de saolnu süpürücem.
    - ???
    (ruhanileştirilmiş, 27.03.2008 12:13 ~ 30.03.2008 16:30)
  2. (bkz: öğrenci evinin hırsıza girmesi)
    (yorkshire, 27.03.2008 12:19)
  3. öğrencilerin hırsızı soymasıyla sonuçlanabilecek hadise.
    (perception, 27.03.2008 12:25)
  4. + olm eve hırsız girdi kalk kalk
    - kim kalkçak olm şimdi yat uyu ya allasen
    + olm senin telefona davrandı şu an
    - s.kmişim telefonunu giderken bulaşıkları da yıkasın sole
    + şimdi ne diycen bakalım, pileysiteyşını sırtladı baba (alarmaaa)
    - nerde lan o ibne!!
    (tonguç, 27.03.2008 12:26)
  5. hırsızın acıyıp daha önce çaldıklarından bikaç parça eşya bırakmasıyla sonuçlanacak olan olay.
    (chericheri, 27.03.2008 12:30)
  6. muhtemelen evdeki en para eder şey olan bilgisayardı laptopdu ne bileyim playstation vari aletlerdi bunlara davranmaya çalışacaktır. tabi o dağınıklık ve pislikte herhangi birinin izine ulaşabilirse...
    (sen benim bir külah dondurmam, 27.03.2008 13:11)
  7. bi parça ekmeğin üstüne nutella sürüp yolda giderken yemesi muhtemeldir.
    (absinthe, 27.03.2008 13:16)
  8. misafir olan dördüncüyü uyku tutmaz. tuvalete kalkar. gözler yarı kapalı, birinin yanından geçer. (bu kişinin sonradan eve gelen bi misafir olduğunu düşünür.)
    tuvaletten çıkınca karşı karşıya gelirler. bir refleks ile sol eller yakaları tutar, sağ eller yumruk pozisyonu havada iken misafir
    "hırsızmısın lan sen.." diye bağırınca . ev halkı uyanır, hırsız kaçar.

telefon edilip polis aranır
    ....
    - eşgalini verebilirmisiniz
    + benim kilomda, benim boylarımda biriydi (telefonda konuşurken eli ilede gösterir.)
    + soldan sağa çizgileri vardı (yatay çigilerden bahseder)
    ...
    (serversirverme, 27.03.2008 13:20)
  9. hırsızın, buzdolabını açar da yiyecek ne var diye bakarsa, büyük ihtimalle kokudan bayılıp gitmesiyle sonuçlanacak durumdur. bir tencere dolusu organizmayla karşılaşan hırsız kendisini kaybedebilir. zira, önceden içinde makarna olduğu tahmin edilen tencerede artık bambaşka bir ekosistem kuruludur.
    (usako, 27.03.2008 13:50 ~ 19.09.2008 23:00)
  10. hırsızın çalıcak bir şey bulamayacağı, üstüne üstlük birde acıyıp birkaç kuruş bırakacağı bir evi soyma girişimidir.
    (orc, 17.04.2008 22:51)
  11. genelde daha ucuz olduğu için öğrenci evi niyetine giriş katlar kiralandığından olması yüksek ihtimaller barındıran durum ki şahsım da 3 kez karşılaşmıştır. ilk iki teşebbüsünden biri o gece yanlışlıkla salonda uyuyakalan ev arkadaşı tarafından farkedilmiş, pencerenin yarısına kadar açmışlarken salonun ışığını yakmamızla ortamdan tüymesiyle sonuçlanmıştı. ikincisinde mutfağa kadar girmiş, sesimizi duyunca çekmeceleri açık bırakarak tüymüştü. üçüncüsünde biz evde yokken girip mutfakta bozulmaya az kalan gıdaları tüketmesiyle son bulmuştu. üçü de aynı hırsız mıdır bilinmez, ama o bizden biz ondan korkarak geçinip gidiyorduk.
    bu durumun çaresi:
    -uyanık ve kurnaz olmak
    -geceleri yatarken cep telefonu ve laptop gibi evin tek değerli nesnelerini yakınınızda dibinizde bulundurmak
    -evden çıkarken laptopunuzu yanınıza almıyorsanız mümkünse güvenli bir yere saklayarak evden çıkmak
    -biraz daha maddi imkan varsa giriş kat ve daha alt seviyelerdeki evleri kiralamamak
    -o gece hırsızın geleceğine çok eminseniz (bizimki gibi sadık bir hırsızınız varsa bu tür hissiyatlar yaşanabiliyor) yüksek sesle müziği açık bırakmak

vb.
    (ness, 06.07.2008 04:15)
  12. ev sakinleri evde yokken girmesi halinde kötü olaylara yol açabilecek durum. genelde bu düşüncenin aksi düşünülse de bir arkadaşımın başından geçen olay beni bir süre oldukça paranoyak yapmıştı :

iki kişinin kaldığı kız öğrenci evinin bir sakini, o sıra farklı bir şehirdedir. diğer sakin(arkadaş) o akşam evine gelir. apartman kapısına onu bir erkek arkadaşı bırakır. erkek arkadaş eve girmez. arkadaşımız ışığın yandığını fark edince ev arkadaşının geldiğini düşünür. kapıyı açar. içeri girer ve oturma odasına girdiği an elinde laptop taşıyan hırsızla göz göze gelir. arkadaş şoka girer. bir süre bakışırlar ve arkadaş hareket edemez, bir şey de diyemez, öylece donup kalır. hırsız yan odada bulunan arkadaşına seslenir ve "hadi çıkalım" der. böylece arkadaş, yan odada bir kişinin daha olduğunu öğrenmiş olur. iki hırsız geldikleri gibi pencereden çıkarlar. arkadaş hala kıpırdayamaz. hırsız, arkasından son bir kere pencereden bakar arkadaşın polisi arayıp aramadığını kontrol etmek için. arkadaş hala yerinde kımıldamadan duruyordur. hırsızlar gittikten bir süre sonra evdeki iki laptopun gittiğini gören arkadaş polise haber verir. ve olaylar normal seyrinde gelişir...

peki bizim paranoyak nott ne yapar? bu olayı duyduğu günlerde evinde tek kalmaktadır. her eve girişinde tedirgindir. her odaya girişinde "ahanda şimdi karşıma çıkacak hırsız" diye düşünür ve tırsar. bir de eşyalardan garip sesler çıkarsa... siz düşünün artık gerisini. işte yine böyle bir akşamda nott eve gelir. kapıyı açar ve balkon kapısının açık olduğunu görür. tırsmaya dünden hazır nott kendi kendine konuşarak odaya gider, "hırsız bak ben geldim hadi git" dercesine. baktı ki hırsız gitmiyor, alt komşusuna mesaj atar "çabuk gel" diye. alt komşu arar, nott hemen telefonu kapatır. hırsız ispiyonlandığını bilmesin değil mi ama? alt komşu saniyeler içinde nott'un kapısında belirir. nott kapıyı açar:

komşu: (çok endişeli) noldu, ne var?
    nott: eve girdiğimde balkon kapısı açıktı ve evde tıkırtılar var.

komşu evin odalarını tek tek kontol eder. (2 tane oda var zaten ama işkence böyle biter mi hiç?) nott hala korktuğunu söyleyince banyo, dolap içleri, dolap arkaları ve hatta perde arkaları kontol edilir:

k: bak kimse yok, sen kapıyı açık unutmuşsundur, ya bilmiyor musun ne kadar unutkan olduğunu?
    n: (gayet tırsak) olabilir.

komşu nott'a şöyle bir bakarak güler. nott bu tırsaklığı kendine daha fazla yediremez.

n: ama ya benim de başıma x'in geldiği gibi bir olay gelseydi?! (on kere anlattığı hikayeyi tekrar anlatır korkuyla.) bak kız eve girmiş sonra...

komşu bu sefer daha fazla güler ve "peki" demekle yetinip nott'u korku tüneli modeli evi ve paranoyaklığıyla yalnız bırakır. nott insanı da biraz rahatlamıştır ama tırsmaya kısmen devam eder.
    (nott, 06.07.2008 04:41 ~ 04:52)
  13. öğrencilerin sorumsuzluğundan kaynaklanır.çünkü balkon kapısı veya pencereler genelde açık bırakılır.evde değerli eşyaların(!) çalınmasıyla sonuçlanır.başımıza gelmedi mi?geldi...laptopların ve gitarımın çalınmasıyla sonuçlanmıştı o sıra.ama acele davranmanın avantajı olsa gerek,çalınan malları kurtarıverdik.polis imdat yerine 112'yi arayarak.nasıl oldu bende anlamadım.
    (bcrichkerrykingwarlock, 06.07.2008 09:57)
  14. hayırlı bir olaydır(hırsız açısından). standart donanım normal bir türk ailesinin evinde 2 laptop, 3 pc, play station 3 olmaz di mi benjamin? ama bir öğrenci evinde bu kadro ile karşılaşmak çok da zor değildir. onçün karlı bir yatırım yapmaktadır hırsız, bir öğrenci grubunun evine girerek.
    tabi felek her zaman o kadar bonkör değil. misal bizim eve girerse, tek kale maça müsait boş salon, döşekten gayrı eşyası olmayan bir yatak odası ve bol bol çamaşır ile karşılaşır.

yardımlarınız için telefon 0529 2749562
    (öğrenci evi feneri derneği)
    (azureel, 06.07.2008 10:06 ~ 10:07)
  15. bizim arkadaş sevgilisine ck marka saat almıştı her gün kutusundan çıkartıp "hacı nası saat ama dimi çok beğencek" falan gibilerinden şeyler söylüyodu okşuyodu o saati, kızla buluşacağı zamanı iple çekiyordu (yaz okulundaydık bitince memlekete gidecekti) bir gün bu salakların evine hırsız girmiş, sabaha kadar içip içip sızıp kalıyolardı girer tabi..
    bizim elemanın sevgilisine aldığı saati çalmış, biraz para çalmış laptopları kirli sepetine koymuşlar yatarken onları bulamamış hırsız hahahaha, bir diğer arkadaş ta cep telefonuyla konuşuyomuş sevgilisiyle öyle uyumuş cep telefonu elinde onuda çalamamışlar zuhaha, olan bizim ck marka saate olmuş..
    (jack black, 06.07.2008 10:44)
  16. eğer öğrenci çıplak uyuyorsa hırsızın tecavüzüne uğrayabileceği olay.
    (migelo, 06.07.2008 12:18)
  17. pek te takılmaması gereken bir olaydır. hırsız arkadaş kilidi bozduğuyla kalacaktır zira evde çalacak pek bir şey yoktur
    (boşinsan, 02.08.2008 01:57 ~ 01:58)
  18. (bkz: şaşkın hırsız)
    (luto, 02.08.2008 02:01)
  19. isveçli bilim adamlarının 22.435 öğrencinin evinde yaptığı araştırmalara göre (bkz: küsuratlı sayı verince inandırıcı olmak) hırsızın çalabilecekleri şunlardan ibarettir.

-52 destesinden bir kart(10.000 deneyin 3456 sında bu kart maça ası oldu)
    -2 yumurta(güvenilirliği tartışılan cinsinden)
    -bir paket makarna(burgu makarna)
    -az kullanılmış tek çorap(ölçü birimi olarak gün alındı)
    -yepisyeni bulaşık süngeri(alındığından beri öyle durduğu tespit edildi)
    -bulaşık(kirletildiğinden beri öyle durdukları tespit edildi, 3 bilimadamı araştırma sırasında yaralandı)
    -1 adet bitmeye yakın tüp(değer ölçümünde kriter bulunamayınca kopenhag kriterleri kullanıldı)
    -ve son olarak da dünden kalan yarım ekmek.

edit: imla
    (qualyn, 19.09.2008 13:35 ~ 11.06.2009 18:12)
  20. saçmadır
    yani öğrenci evini soymak gibi bir düşüncesizlik yapacak hırsız
    hem alacak bir şey bulamaz
    hem de ihtiyarlarla dolu bir eve göre yiyeceği dayak daha fazla olur..
    selam verip borçlu çıkar o garip hırsız...
    (ceza aka keskinkılıç, 19.09.2008 14:04)
  21. hırsız açısından mükemmel bir olaydır. sadece evdeki laptopları alıp gitse 1 hafta işe çıkmasına gerek kalmaz.
    (genjuure, 19.09.2008 14:17)
  22. yüzyılın korku filmi

-*yavaşça yanındakine sokulur*hamdi abi çok korkuyorum ben!
    +*sinsi bir şekilde ilk kapıdan girerek*sessiz ol olm değecek buna. bunlarda dizüstü, cep telefonu, playstation olmazsa olmazlardandır.
    -*etrafını tarayarak*kimin evi abi bu böyle.
    +*el fenerini etrafa tutarak*öğrenci evi işte olm araştırdık ya girmeden önce.*etrafta fosforlu yeşil küfe sahip tabaklar, makarnanın içinde kaybolmuş tencereler, havada iğrenç bir koku,ortam karanlıktır*
    -*ödü bokuna karışmış bir şekilde*abi tencereden garip sesler geliyor!
    +*hafiften tırsarak*sakin selami sakin. bende duydum şerefsizin sesini, noluyoruz lan nereye düştük böyle.*ardından kapı koluna doğru hamle yapar*
    -açma onu abi buzdolabının kapısı o!!!*dehşet*
    +*açar*nanskiim bu ne lan kaç lan!*hepimiz öleceğiz, hepimiz öleceğiz duygusu*

(bkz: öğrenci evi buzdolabı)
    (qualyn, 22.09.2008 14:29)
  23. arkadaşımın abisinin ve ev tuttuğu 2 arkadaşının gerçekleşmesi için can attığı eylem.kapıyı pencereyi açıyormuş herifler ki hırsız gelsin de dövelim diye.
    (bkz: manyaklık)
    (poispolal, 03.10.2008 20:10)
  24. öğrencilik hayatım boyunca kaldığım eve 4 defa girdi şerefsizin evladı. bi yakalasam kirayı ibneye ödetecem. nede olsa evde hemen hemen benim kadar kalmışlığı var. bi tatile gideriz hop gelir. herşeyin yerini biliyor ve eliyle koymuş gibi buluyor deyyus. en son 2 hafta önce ramazan ayında girdi. ulan bari ramazanda bi ara ver. laptopu kıl payı kurtardım. ama arkadaşımın laptopu götürmüş. bodrumu onun için boşalttırdım haberi olsun. onun için çok iyi şeyler düşünüyorum. bağlayacam bodruma sonra gazeteye zenci eleman aranıyor diye ilan verecem. çok keyifli anlar yaşatacam ona çok.
    (voiceofloneliness, 03.10.2008 20:26 ~ 20:30)
  25. mutfak masasının üzerinde bi tomar para görürsünüz. anlam veremezsiniz buna tabi. nerden gelmiştir ki? daha sonra masanın üzerindeki notta yazanardan anlasınız.

"çok güzel uyuyordunuz. uyandırmaya kıyamadım. gidin bi şeyler alın kendinize bu parayla. ara ara uğrarım para bırakırım ben."

kağıdın üzerine damlamış iki damla gözyaşı, yazı yazarken elleri titremiş....

böyle olacağını mı sanıyorsunuz? o zaman nah diyeyim size.

ibne çocuğu ne var ne yok götürür. uyanmazsanız götünüzden donu bile çeker, haberiniz olmaz valla. kapıyı kilitleyin derim yatmadan önce. pencerelere de misina bağlayın, takılır düşer belki de haberiniz olur.
    (spongebob, 08.12.2008 16:24 ~ 25.12.2008 20:49)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil