almak için çok şanslı, paralı, bol vakitli ve dinç olmanız gereken belge
"kağıdını versek bedavaya verirler mi?","toplu alımlarda taksit var mı?" gibi sloganlarla bedava olması istenen belge
(okang, 28.04.2004 00:26)
yaklaşık 10 bin öğrenciden 1milyon, 10milyar yapar mantığıyla çıkartılmış bir belge
öğrenci indirimi geçmeyen belge
nikah cüzdanı ile aynı vazifeyi gören evrak.
boğaziçinde 3 milyon olan belge.
marmara'da bedava olan belge.
istanbul üniversitesinde bedava olan belge.zannediyorum sırf bedava olması yüzünden onu haketmemiz gerektiğini düşünen dekanlık tarafından oraya birbirinden gerzek iki görevli koyulmuştur."bugün git yarın öğrenci belgesini verecem ben sana!" mantığıyla yaşayan bu görevliler hem de istediğimiz andan bir gün sonra tomar tomar kağıtlar içinde "aha oradadır git ara bul" diyerek bize işkence uygulamaktadırlar.
itüde almak için bi maratoncu kadar dayanıklı,bi gülleci kadar kuvvetli,bi boksör kadar mücadeleci olmanız gereken belgedir..
taşkışla'dan almak için, dilekçe yazmanız gereken belge.
parasından ziyade ziraat bankası na kadar yürüme mecburiyetinden dolayı almayı uzun süre ertelediğim hede.
sadece otomasyon'dan verildiği dönemlerde, taksim tayfası tarafından angarya ile eş tutulan belgeydi bir zamanlar. şimdiyse para yatırmaya çıkılınca, buraya kadar geldik bari bir iki tek atıp öyle dönelime dönüşmüş içme bahanesidir.
saat 16da dersi biten bir öğrencinin alamayacağı belge. şanslıysa ziraat bankasına para yatırabilir
* ama otomasyon işini o gün unutmalıdır! bunun için ertesi gün küçük bir koşu yapması gerekmektedir.
ücretsiz olması için o kadar uğraşılan, rektörden söz alınan, fakat aldığım duyumlara göre hala paralı olan belge.
efendim bu belge ve
transkript için yeni bir sistem oluşturulmasında karar kılınmıştı, her öğrencinin dönemlik belli bir kotası olacak ve o kota dahilinde ücretsiz belge alabilecekti. bu sistemin aralık ayından itibaren devreye girmesi gerekiyordu ve hatta ben artık ücretsiz olduğunu düşünüyor ve 25 kasımda öğrenci belgesi ve transkript aldığım için "boşa para verdik" diye üzülüyordum ama bir yandan da artık ücretsiz alabileceğimiz için sevinçliydim. sonrasında artık dönemin sonlarına yaklaşıldığı için bu belgelere ihtiyaç duymamakta ve otomasyondan uzak durmaktayım. bu nedenle de ücretsiz olduğunu sanmakta idim. lakin burada ve forumlarda okuduğum üzere hala ücretsiz hale gelmemiş bu belgeler. sanırsam 2. dönemden itibaren geçerli olacak yeni sistem çünkü rektörle görüşülüp anlaşılmıştı bu uygulama konusunda.
13 şubat 2006 itibariyle itü'lü bir öğrencinin itü hayatı boyunca ilk 6 tanesini ücretsiz alabileceği belge.
(anorash, 18.02.2006 01:40 ~ 01:41)
mimar sinan güzel sanatlar üniversitesinde ücretsiz olan belge.
okul kimliğinizi kaybettiğinizde sınava girmeniz için gereken tek şey. bazen zahmetli olsada onsuz notlar 0 denilebilir.
uludağ üniversitesi'nde bedava olan ve de anında görüntü hizmetiyle elinize geçen, er kişinin öğrenci olduğunu ispatlayan dökümandır
genellikle çoğu okulun vermeye üşendiği belge.
(bkz:
üşenmek)
hacettepede ingilizcesi 5 ytl olan ve türkçesinin iki katı olan belge. kağıt aynı kağıt, acaba çevirmesi mi çok zor
-öğrenci belgesi istiyorum, ingilizce
-5 ytl
-sen bana 5 ytl ver ben sana aynısından 5 tane vereyim...
adım adım öğrenci belgesi alma yolları:
1- önce sabahın köründe ziraat bankasına gitmen gerek. sıranı al paşa paşa bekle. atm den yapılıyor mu bilmiyorum, zaten bilsem de banka kartı olmayanlar ne yapacak mecbur git al sıranı.
2- kampüs içinde öyle çok sıra olmuyor diye seni kandırmayacağım, olduğu da oluyor. bekle; dersin varsa da artık bu maratona çıktın geri dönmek yok.
3-öğrenic belgesi alacağını memura söyleyip 1 tl veriyorsun. transkrip içinde 2. ama aklında bulunsun al 3-5 tane. lazım oluyor sık sık benden söylemesi.
4- şimdi hızlı adımlarla doğru otomasyona. ilk dönem öğlene kadar dekontu verenler öğleden sonra öğrenci belgesine kavuşabiliyordu. yoksa bekleyeceksin mecbur ertesi günü.
ama sen sen ol işini son güne bırakma!
marmara üniversitesinin 1 haftada verebildiği belge
maltepe üniversitesinde de bedava olan ve paralı olması zaten anlamsız olan belge...
üniversite hayatım boyunca her sene bankaya yollayıp, bankanın sağlık sigortasından yararlanmamak için öğrenci işlerinden koşturup aldığım belge. allahtan ankara üniversitesi sağlık bilimleri fakültesinde (ben okurken sağlık eğitim fakülktesi idi) iki bölüm vardı ve öğrenci işlerindeki çalışanlarla samimiydik. bu belge alma süreci sadece 5 dakika sürüyordu ve en güzeli parasızdı.
+abi ya gene istediler şu öğrenci belgesi olayını ayarlasana bana bişiler.
-tamam sen çay alıp gel ben o arada hallederim.
*5 dakika sonra
+al abi afiyet şeker olsun.
-al gülüm senin belge çıktı.
+o kralsın ya sen olmasan ne yaparız(azcık gazlamak lazım genede sadece çay yetmez:))