gündem
  1. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  2. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  3. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  4. · cehennemin girişinde yazan söz
  5. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  6. · demokratik sol halk partisi
  7. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  8. · 23
  9. · gerekirse kadınımın ayaklarını yıkarım diyen erkek

çuvaş  

1. rusya'da yaşayan genellikle çuvaşistan özerk bölgesinde görülen ortodoks hristiyanlığına geçmiş bir türk kavmidir. hazar gölünün kuzeyinde rusya'nın kazakistan ile komşu olan sınır bölgesinde yaşarlar. bu bölge sibirya sürgünleri için bir durak noktasıdır.
    (dünyayı kurtaran adam, 16.03.2007 23:58)
  2. çuvaşca isimli anadili konuşan türk soyundan gelme halk.
    (gunship, 19.03.2007 07:36)
  3. türk kökenli oldukları söylense de tip olarak pek türklere benzetemediğim ulus.her yıl yalova da yapılan türk boyları şölenine danslarıyla ve de şarkılarıyla oldukça renk katımışlardı.ben çekik gözlü bir şeyler beklerken bunlar sarı saçlı mavi gözlü bildiğin rus gibiydiler.kızlar hele yok mu.hmmm,aman allah ım.bir de çok güzel ve şirin bir elbise giymişlerdi. yüzleri de hep gülüyordu.gerçi çuvaşistan dan gelme ruslarda olabilirlerdi ama bize onlar çuvaş dediler.dilleri olan çuvaşça ise türkçe ye o civardaki diğer türk dillerine göre daha benzer gibiydi.şarkılarında 'tağlar tağlar,kısa tağlar bırge bırge buralaaar' diye bir ksım vardı.kızlar söylüyordu.bir de 'düşen biz de vurak' gibi bir şey de vardı.valla tüm çuvaşlar eğer o kızlar gibiyse ben bunların memleketine gitmek istiyorum.
    (nickdeğiltakmaad, 04.09.2008 16:39 ~ 16:40)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil