kadın-ne kadar saçma cevaplar vereceğiniz önemli değil
neden çikolata yeriz?
küçük çocuk-bilgisayarıma su kaçtığı için
ben-zencileri sevioruz die
bi kız-fotoğraf çektirmeye gidiyorum da ondan
mutluluk yaratmasının bilimsel açıklaması olan, mutluluk deposu. araştırmalara göre, çikolatada bulunan kafein ve thebromainen adlı uyarıcı maddeler, kan şekerini yükseltip, kan dolaşımını hızlandırıyormuş. böylece beyne daha çok kan gidiyor ve beyin daha iyi çalışıyormuş. aynı zamanda çikolatada bulunan tryptophan aminoasiti de mutluluk hormonu olarak bilinen serotoninin salgılanmasını sağlar.
ayrıca içinde bulunan maddelerin etkisiyle doğal uyuşturucu olarak bilinen endorfin salgısını arttırır. bu da mutluluğa neden olur. kıssadan hisse deprosyonun panzehiridir.
gerçek kakao tadı isteyen gurmeler genellikle tercihini bitterden yana kullanır.
az şekerli sütsüz çikolatada yoğun kakao aroması tüm duyuları şımartır
bitter çikolata obur bir şekilde tüketilmemeli damakta hafif hafif erimesine izin verilmelidir.
sonrasında tadını tıpkı bir imza gibi damagınızda bırakır.
içeriği nedeniyle bağımlılık yaratan hatta zaman zaman krize girilmesine neden olan envai çeşiti mevcut yiyecek maddesi. hakkında konuşurken bile insanın ağzı sulanır limon misali. onun bile mutlu edemediği durumlarda bir hekime başvurulması şiddetle tavsiye edilir.
olsa da yesek dedirten gıda maddesi,çikolataya hayır diyebilecek insan sayısı çok azdır.hatta gecenin bir vakti anneye yalvarma sebebi bile olabilir çikolata yeme isteği *
aşık olmanın insanda yarattığı mutluluk etkisinin aynısını yarattığı kanıtlanan,mutluluk hormonunu çalıştıran,çoğu zaman yemezsen krize girdiğin süper bişe..
kalp ve damar için çok faydalı bir yiyecek.. afrodizyak özelliği de vardır.. çikolata kilo yapmaz, içindeki şeker ve süt yapar.. çikolata ne kadar sert, acı yani bitter olursa o kadar faydalıdır..
süperdir,tapılasıdır,apayrıdır yeri damağımda... özellikle adet dönemlerinden önce bu sıfatlara 100katı kadar anlamı rahatlıkla yükleyebilirsiniz...sadece 100 mü dedim ben?????