çorap   

adana çık aradan

1. sevişmeden önce soyunurken asla sona bırakmamanız gereken kıyafet parçası
    (mavio, 11.09.2004 19:22)
  2. parmaklı , kısa , uzun , kalın , ince , külotlu vs.vs. gibi türleri bulunan bir giysi çeşiti.
    çok soğuk havalarda pratik olarak birden fazla üst üste giyilebilir. yada külotlu üstüne kısa üzerine yünlü gibi ilginç karmaşık yapılar meydana getirilebilir.
    genç kızlarımız, liseliler başta olmak üzere yukarıda belirttiğim "karmaşık yapıdaki" çorapları tercih ederler.
    (in stereo where available, 18.10.2005 13:01)
  3. sabah okula gitmek için çıkıyorsunuz ve birden yağmur bastırıyor. siz neye uğradığınızı anlayamadan daha bir bakmışsınız ayakkabınıza su dolmuş veeee evet tahmin ettiğiniz gibi çoraplarınız ıslanmış. ayakkabının ucundan bucağından sızılan suları son damlasına kadar emen hain çorap, sizi vıcık vıcık sanki bir balçık içinde yürüyormuşsunuz hissi ile çıldırtmıştır.
    bütün gününnüzü mahvedecek bu olayın üstüne bir de akşama kız arkadaşınızın yanında kalmak gibi bir durum söz konusu ise yapılacak en iyi şey ayakkabılarla sevişmektir.
    çözüm: adamakıllı bir bot giyin derim ben. bide yedek çorap taşıma ihtimali söz konusu ancak bu durum sadece yanında çanta taşıyan arkadaşların uygulayabileceği bir çözüm.
    (tribal, 18.10.2005 13:25)
  4. (bkz: çorap koklamak)
    (mys, 01.12.2005 19:57)
  5. çoraplarla ilgili birtürlü anlayamadığım,anlayamamakta ısrar ettiğim birşey var...
    en sevdiğim çorap rengi beyazdır,beyaz çorap giymeyi severim çünkü bana göre hemen hemen her renk kıyafetin altında güzel durur,en azından bana göre kötü durmaz hiçbi zaman.fakat!
    bazıları beyaz çorap giyenlere kıro diyor?ne alaka bitürlü anlamam.
    kırolar hep beyaz çorap mı giyer örneğin siyah çorap giymezler mi hiç?giyiyorlarsa neden sadece beyaz çorap giyenlere kıro deniyor?
    ayrıca bütün(öle 15-20 kişiye sormakla gerçekçi bi istatistik olmaz,sorcaksan hepsine sor ki gerçek istatistik çıksın) kıro(ne demekse) olduğu düşünülen insanlara ne renk çorap giydikleri mi sorulmuş veya da tek tek kıro insanların ayakkabısının içine mi dikkat etmişler?
    peki zaten kıro ne demekki ,kıronun anlamını açıklayabilecek pek fazla insan olduğunu sanmıyorum... fakat kırolar beyaz çorap giyer beyaz çorap giyiyorsan kırosun gibi laflar ortalıkta dolanıyor...
    ayrıca neden kıro erkek oluyor da kıro kadın olmuyor?neden kimse beyaz çorap giyen kadınlara kıro demiyor?neden insanlar işlerine gelince "zevkler ve renkler tartışılmaz" lafını kullanıp sonra o rengi seven,o renk birşey kullananları hem renk tercihinden hem zevkinden dolayı aşağılamaya çalışırlar?
    (johnn, 14.01.2006 02:39 ~ 02:40)
  6. bazen kokar bunlar.
    (siyah, 14.01.2006 23:36)
  7. parmaklı olanları son zamanlarda oldukça itici olmasına rağmen popülerleşmiş şey.
    (courvoisier, 15.01.2006 00:42)
  8. okul yıllarında sigara saklamak için kullanılan bir nevi zula.
    (deniz büyücüsü, 20.06.2007 13:23)
  9. (bkz: koku bombası)
    (adrian, 20.06.2007 13:24)
  10. genelde ayağa giyilen fakat bazı durumlarda başa da örülebilen tekstil ürünü*.
    (thor, 20.06.2007 13:31)
  11. çorap sektörü -ekseriyetle terazidere'de- çorum'luların güdümündedir.
    bir de ingiliz, komple mekanik (entegresiz-kartsız) çorap makinası yapmış yetmişlerde ki derin düşüncelere gark eder adamı,
    sonra işletmeci gelir: 'üç ay da baksan anlayaman' der. haklıdır da.
    (bee veil, 20.06.2007 13:57)
  12. bu bir soygundur repliğinin söylendiği amerikan filmlerinde kafaya takılması farz olan şey.
    (trişka, 20.06.2007 14:00 ~ 14:00)
  13. biz türkler tarafından kirlendigi ancak ve ancak koklanarak anlaşılabilen ayakkabı ile ayak arasına sıkışmış gaz bombası.
    ahmedinejatın kimyasal silah yerine biyolojik silaha geçip kullanması muhtemel zarzevat da denebilir.
    (junzi, 24.08.2007 05:23)
  14. amerikan pastasında ayaktan başka uzuvlara da takılabileceğini gördüğümüz işlevsel cisim...
    (albatros2424, 13.04.2008 14:30)
  15. terk edildiğinde, çıkarıp atıldığında en itici, en rahatsızlık verici görüntülerden birisini yaratan obje.
    can yücel'in bir dizesindeki gibi, nereye atılsa, hangi köşede dursa, "eski terlikler gibi bakar" insanın yüzüne.
    (cohen, 13.04.2008 14:37)
  16. besleyici olmayan bir tür köpek maması.
    (tazmanya canavarı, 13.04.2008 14:40)
  17. tüm giyinme sürecimin %75 ini umarsızca tüketen eylemdir bu sevgili çorabı giymek.
    (ecologist, 13.04.2008 15:20)
  18. ''çorap dediğin siyahtır abicim'' adamları vardır etrafta.
    bunlar eşofman altına spor ayakkabı içine bile siyah klasik çorap giyerler.olmaz.olmamalı.
    çorap ayrı bir dünyadır.her çorabın hikayesi bile vardır.
    öyle ki beyaz çorap bile sevilir benim tarafımdan.siyah kumaş pantolon altına giyip beyaz çorabı, altına sandalet de geçirmişliğim vardır.ama sadece evde.
    dışarısı buna hazır değil.ama çorap bu.hakkını vericeksin.
    kişi çorabından tanınınır;bırakın saaatınden ayakkabısından cart curtlarını.

---çorap kişiliği ele veriyor !----

farz-ı mahal ; ben parmaklı ve enine rengarenk çizgili çorapları seviyorum.ebemkuşağı o derece parlak.bu benim direkt palyaço kişiliğimi ele veriyor.böyle düşününce pek hoş olmadı.bunu geçiyorum hemen.

her kıyafetine uygun renkte çorap giyen vardır ; bu epey kasıntı kişiliği gösterir.açsan iç çamaşırı da aynı tondadır bunların.arkadaşlık kurulmaz , kurulsa da sizi de kendine benzetip her şeyin uyum ve huşu içinde olduğu mükemmel bktan sıkıcı bir dünyaya sevk eder.arkadaşlık kurulmaması daha iyiymiş,bakın.kaçın!

üçtanesibirmilyon çorapları giyenler de vardır.renktir efendime söyliyeyim desendir umrunda değildir.oysaki her çorabın dili vardır unutmuşlardır.
    bu da neişolsayaparımabi lik değildir de nedir? samimiyetsizliktir başka birşey değil,yeminle.

bir de yaz kış çorapsız gezen vardır.çoraba kıymet vermeyen.oysa bilmez ki çoraptır adamı adam yapan.yok,bilmez.ayağıma zerre kıymet vermiyorum hiçbişey giymesin pezemek demektir aynı zamanda bu. ki ayıptır ayak ta candır.kaldı ki her ayak bir çorabı hakeder.parmağı delinmiş bile olsa.

bunun merserizesi var , yünlü angorası var , pamuklusu var.var..var..
    her ortama her mevsime uydurulmuş bu kadar uyumlu bir giyecek daha başka var mı? var.. var.. yok ulan yok!

bu bakımdan tanışacağım adamın çorabına bakarım diyen günümüz kızı akıllı kızdır.hemen taktiği kapmış , evlilik hayatında başarı sağlayacak, gelecek başarılı ev hanımları arasında aday adayıdır.

çorap diyip geçme , tanı!
    (zefura, 23.04.2008 19:18)