çok yiyip şişmanlamayan insan   

adana çık aradan

1. şişman arkadaşlarının gizli gizli kin tuttukları insan modeli
    (mudflow, 23.02.2007 22:39)
  2. bi taraflarında kurt bulundugunu düşündüğüm insan modeli.
    (bkz: kendimden biliyorum)
    (marv, 23.02.2007 22:39)
  3. (bkz: su içsem yarıyor)
    (lazarushadow, 23.02.2007 23:04)
  4. sopayla dövülesi insanlardır. genç yaşlı, bütün şişmanlar ve kilolular rahatsızdır kendilerinden.
    aslında kurttan ve metabolizmadan bahsetmeyi düşünüyordum, ama yazıldığı için bana tek seçenek kalıyor :
    afedersiniz ama, kolum kadar sıçan insanlardır demek ki.
    (ornitrin, 23.02.2007 23:10)
  5. metabolizmanın sıçabiliteye yardımları dolayısıyla yedikçe yakan, yaktıkça sıçan, sıçtıkça acıkan, acıktıkça yiyen, yedikçe yakan, yaktıkça sıçan,..... devamlı böyle kısırca dönen insanlardır.

bir örneği için:
    (bkz: ben)
    (bkz: sıçıyorum o halde varım)
    (causam sui, 23.02.2007 23:37 ~ 23:38)
  6. vücutta iki tip yağ dokusu bulunur, bir tanesi bildiğimiz yağ dokusudur; karında kalçada vs bulunur, alınan kalorinin bir kısmını ısıya bir kısmını da ihtiyaca göre kullanılmak üzere atpye çevirir, kullanılmayan kısmı ise vücutta yağ olarak depolanır. diğeri kahverengi yağ dokusudur, sırtta vb bulunur , bu dokuda alınan kaloriler vücut tarafından kullanılacak atp enerji tipi yerine tamamen ısıya çevrilir (bebeklerde daha fazla bulunur bu doku, bu yüzden bebekleri kat kat giydirmek gereksizdir); böylece enerjinin harcanmayan kısmının depolanması önlenmiş olur. bazı insanlarda kahverengi yağ dokusu normalden fazla bulunur, bu insanlar "yiyip yiyip şişmanlamayan" kişileri oluşturup "su içse yarayan" insanları sinir ederler
    (nepenthe, 24.02.2007 16:46)
  7. bazı zamanlarda hayattan zor zevk alan insanlardır. 3 tabak silme doldurulmuş yemek tabağını zıkkımlanıp doymadım diyebilirler, ya da yemek yedikten 1 saat sonra "annnee.." diye bağırdıklarına şahit olunur.

ama genel toplama bakarsak her halükârda kârlı çıkan insanlardır, göt göbek seyirtmezler. 3-4 senedir aynı kilo aralığı koruyanları boldur, teraziyle baskülle kaloriyle işleri olmaz. yemeğin tadını çıkartırlar, şapırdatarak.

kilo almamalarının da bir iki sebebi olabilir
    1. çok hareket edip yediklerini yakmaları
    2. yediklerini kusmaları (düşman başına, kusmayanlara değiniyor)

ayrıca, çok zor üşüyor böyle insanlar, soğuk yağmurlu sonbahar günlerinde kolları sıvalı gömlekle okula giden dingiller tanıdım.
    (venom, 24.02.2007 17:04 ~ 17:04)
  8. (bkz: ağla1)
    (hypnotica girl, 24.02.2007 17:09)
  9. (bkz: yiyip yiyip sıçmayarak şişmanlayan insan)
    (los lunes al sol, 24.02.2007 17:26)
  10. (bkz: çok yiyip şişmanlayamayan insan modeli)
    (anthrax, 24.02.2007 17:30)
  11. hipertiroidi hastası olabilir. hemen gidip bi t3 t4 tsh baktırsa iyi eder.
    (gxix, 25.02.2007 01:21)
  12. conversations with other women filminde başrol kadın kahramanın(filmde adı hiç geçmiyor) mükemmel özetlediği insanlardır..aslında genel olarak diet yapanlardan bahsetmektedir..

erkek:diet mi yapıyorsun?
    kadın:hayır..
    erkek gülümser...
    kadın:aslında hayır diyet yapmıyorum diyen kişiler yediklerine dikkat edenlerdir...ve bir de herşeyi yiyorum ama hiç kilo almıyorum diyenler vardır ya işte onlar aslında hiçbirşey yemezler...
    (fakespeare, 25.02.2007 01:23)
  13. ne yaparsa yapsın kilo alamayan kilo alamadığı için de üzgün olan insandır.hızlı bir metabolizmaya sahiptirler,aynı anda yemek yediği arkadaşlarından 3-4 saat önce sıçarlar herkesden önce acıkırlar doymak bilmezler bunun yanında yemeği fazla kaçırmak gibi bir sorunları yoktur.
    (monteburns, 25.02.2007 17:03 ~ 27.12.2007 01:21)
  14. kıskanılan insan..gıcık olurum böylelerine o derece
    (eleanor, 25.02.2007 17:24)
  15. tiroid bezi fazla çalışıyordur..o da kusurlu yani.. (o kusurdan biz de istiyoruz..)
    (inflack, 07.03.2007 09:51)
  16. obezler kadar olmasa da hallerine üzülen insanlardır. 1 ay tıka basa yemek yenilerek alınan 2 kilo 1 hafta normal beslendikleri zaman uçup gider. sıkça "aa ne kadar zayıfsın biraz kilo alsana" sözleriyle karşılaşırlar. alınsa alırdık kardeşim keyfimden mi zayıf kalıyorum?
    örnekle olayı açalım 4 ay süren sıkı beslenme sonucu 72 kiloya çıkılır, aynaya bakıp "he he iyi oldu lan kilo aldım denir" daha sonra normal bir tempoyla çalışılan 2 hafta sonunda tartı 62 kiloyu göstermektedir. hızlı kilo verme sonucunda göz altları simsiyah olmuştur. gözler ferini kaybetmiştir.
    ayrıca küçükkende bu durumu yaşamışsanız aileniz ciddi psikolojik baskı altına girebilir
    (bkz: siz bu çocuğu besleyemiyorsunuz)
    (talisman, 07.03.2007 10:22)
  17. fazla yemek yediğim halde 70'in 3 aşağısı 5 yukarısında dolanmam ile benimde dahil olduğum insan grubudur. sürekli "aa bu hayone gibi yiyoooo ama kilo almıooo, ay keşke bende öle olsaaaam" diye laflar duyarsınız.

böyle olmanın enteresan sakatlıkları vardır.

birincisi genelde kilo alıp vermede cimri olduğunuzdan tartı eğer 74'ü gösterirse " ulan acaba abarttık mı bu sefer galiba kilo patlaması olacak o 1 paket makarnayi yememek lazımdı" demeye başlar insan.

ikincisi ise güzel bir bayram yemeği sonrasında iş tatlının yenmesine geldiği zaman " aman fazla yeme çok kalorili bunlar " denmesine karşın " amaan ben kilo almıyorum nasılsa anasını satayım bu dünyanın " dedikten sonra 5-6 baklava ve diğer tatlıların mideye indirilmesi sonucunda mide spazmi şeker yükselmesinden doğan aşırı atalet isteğide insan vucüdünda görülebilir.

(bkz: kalori)
    (bkz: kilo)

üçüncüsü olarak zaten vucüdunuzun yüksek metabolizmasına karşın birde haftada 4-5 gün spor yapmaya başlarsanız artık evin yiyecek içecek masrafları için devlet bütçesinden yardım istemeniz gerekebilir.

(bkz: insan görünümlü kurt)
    (mikeyx, 07.03.2007 10:24)
  18. bu ben oluyorum desem yeridir. açıklaması da promosyon.
    okulda öğle aralarında tam ekmek döner yerdim. arkadşlarla pideciye gittiğimizde onlar 1 porsiyon hadi 1.5 olsun yiyorlardı ben 4-5 porsiyon yerdim. ekmek benim önüme koyulduğu anda biterdi miktarı belirsiz. peki bunlar şimdi de olmuyor mu oluyor. neden şişmanlamıyorum ben de bilmiyorum.
    (pgsg, 05.08.2008 20:45)
  19. hiçbir zaman böyle midesinde kurt varmışçasına insan olamadım. tam tersine ben de su içse yarayan cinslerdenim. ulan hayatım zehir oldu be yok onu yeme yok bunu ye, şunu yapma o zarar bunu yapma siker. ben insan değil miyim be..
    (bkz: allahım neydi günahım)
    (daxxery, 05.08.2008 20:50 ~ 20:50)
  20. genelde hipotroid hastasıdır
    (irgatez, 05.08.2008 20:51 ~ 20:52)
  21. içten yanmalı motor taktırmış olması muhtemel insandır.
    (pinkpillsandblueshots, 05.08.2008 21:29)