belki ilginizi çeker
  1. · korkarak yaşıyorsan
  2. · sevdiğini bir türlü belli edememek
  3. · platonik takılmak
  4. · sevdiğini bir türlü belli edememek
  5. · çok sevip belli etmemek
gündem
  1. · ece gürsel
  2. · domuz gribi
  3. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  4. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  5. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  6. · the twilight saga new moon
  7. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  8. · kimlik
  9. · amın oğlu

çok sevip belli edememek  

sayfa  / 2
  1. çekingenlik ve korku bu saçma eylemin başrol oyuncularıdır.
    doktor reçetesi ise şöyledir:
    sabah akşam öğlen günde beş vakit
    korkarak yaşıyorsan adlı şarkıyı dinle
    (allah kızlara güvenseydi zar koymazdı, 06.02.2005 22:44 ~ 01.12.2005 08:23)
  2. (16v, 06.02.2005 23:46)
  3. çok çok zor bir iştir nitekim..o özel insana daha yakın olabilmek için herşeyi yapmaya hazır olmak ile bunu belli etmeden yaşamak arasıdaki ince çizgiyi iyi kavrayabilmek gerekir..
    (zeus, 06.02.2005 23:49 ~ 23:50)
  4. istenmeden ortaya çıkan bir durum bu karşıdaki insanı sevmemek anlamına gelmez..anlayışla karşılanması gerekir..(bkz: yapı bi yerde)
    (traşköpüğü, 24.02.2005 00:27)
  5. (comatose, 24.02.2005 20:23)
  6. (hell guardian, 24.02.2005 20:28)
  7. insanı kilitleyip, şekilden şekle sokan, gayet zorlayan, yerin dibine sokup çıkartıp yerden yere vuran bir duygu olduğunu geçmiş bir vakitte tecrübeyle sabitlediğim için diyebilirim ki;
    akla zarar, kalbe ölüm, ruha işkence...ama açılma sonrası sonu güzelse cennetten çıkma bir bahçeye dönüşür.
    (hell guardian, 22.03.2005 21:20)
  8. (sidar, 22.03.2005 21:41)
  9. x: merhaba naber ?
    y: aaa iyiyim sen nasılsın ?
    x: ben de iyiyim. akşam rüyamda seni gördüm. uzun zamandır da görüyorum. ne güzel dimi ?
    y: aaa! bi rüya tabirleri kitabı var ben de du yarın getireyim sana.
    x: nasıl yani ?
    y: yani insan rüyasında bi kız gördüğünde ne anlama gelir bakman için diyorum. ayy benim derse girmem gerek hadi hoşçakall !!
    x: ...?
    x: ...?

x: mına koim, salak!!!
    (pablo, 22.03.2005 23:01 ~ 23:02)
  10. (traşköpüğü, 22.03.2005 23:12)
  11. iki ucu boklu değnek durumudur.kişi bazen 'acep arkadaşlığımızı bozar mıyım?,ya onu tamamen kaybedersem' tarzı triplere girer ki hiç gerek yoktur,birine deli gibi aşıkken ne kadar saklayabilir ki bunu ya da neden saklasın ki...
    sevmek suç mudur kardeşim!!!
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 01.07.2005 01:46)
  12. belli etmemek çok zordur, hemen farkeder bunlar ama anlamazlıktan gelirler.
    (zoko, 01.07.2005 04:41)
  13. ruh hali bozuk türk gençliğinin en büyük nedenlerinden birisi. çünkü doğuda hala evet hala aile büyüklerinin yanında anne canı çocuğunu sevdiğini belli edemez, baba ciğeri çocuğunu sevdiğini belli edemez, hele erkek karısını sevecek, kıçıyla güler millet. ayıptır nedense. sonra ne mi olur? seni seviyorum deme özürlü bir millet olur. gördüğü her sevgi kırıntısına atlayan, aşk hayatında bir çizgi tutturamayan, sonucunda da ya karşı cinse düşman olan ya da aşkı cinsellikten ibaret görmeye başlayan bir genç çıkar ortaya. oysa ki hepsinin ilacı bir adet 'seni seviyorum'.
    (easy company, 01.07.2005 12:06 ~ 12:09)
  14. karşındakinin hislerinden emin değilsen belli edememenin suç olmaktan çıkması gerekir.
    (koltuk, 12.10.2005 13:54)
  15. sevginin saklanması, şu bir kere geldiğimiz hayatta yaptığımız ve yapabileceğimiz en büyük yanlışlardır biridir. saklanmış aşklar, söylenmemiş sevgiler üzerine yazılmış birçok hikaye de bulunmaktadır...birileri bunun yanlış olduğunu anlatmaya çalışırken, birileri bu yanlışı yapmaya devam etmektedir. zor bulunan birşeyi saklamak, onu daha değerli kılmayacağı gibi; ağlayarak, üzülerek, kahrederek, o kişinin yanında kasılarak geçen zaman da hayatımızdan bile bile çaldığımız kocaman bir kayıptır.
    (bourcou, 12.10.2005 17:29)
  16. imkansıza yakın bir durumdur.nitekim ellerin,sesin bi şekilde titrememesi,avuç içlerinin terlememesi,gözgöze gelmekten korkmamak,yanında sendelemeden yürüyebilmek,bir cümleyi onbeş kere değil bi seferde düzgün kurabilmek...bu gibi sıradan eylemler zor işler haline gelir.
    o bir şekilde sizin tam gözünüzün içine bakacak,kaçıramayacaksınız,bir şekilde elinize değecek,irkilmenizi durduramayacaksınız,size soru soracak cümleyi kuramayacaksınız,şakacıktan size değdiğinde titremenize hakim olamayacaksınız.
    şu ana dek belli edemeyen görmedim,karşı taraf bi şekilde hisseder.
    o andan sonra da herşey danışıklı dövüştür
    (felis, 30.11.2005 22:51)
  17. bazı şeyler görülemiyecek denli büyük bazı duygularsa hissedilemiyecek denli ağırdır. demiştir neil gaiman konuyla ilgili olarak.
    (dream endless, 29.01.2007 15:26 ~ 15:29)
  18. belli edip de söyledikten sonra reddedilmek çok daha kötüdür kanımca.
    (beşinci silahşör, 16.03.2007 20:39)
  19. aşağı tükürsem bıyık yukarı tükürsem sakal dedirten... durum belli etsen bu sevgi beni boğuyor belli etmesen sen beni gerçekten sevmiyorsun cümlelerini duymak muhtemeldir
    (eche, 24.02.2008 22:29)
  20. sadece sevgiliye değil, tüm insanlara karşı takınılan bir tavır olduğunda soğuk nevale imajı çizmenin kolay yolu.
    (bkz: kendimden biliyorum)
    (bkz: gayrı ihtiyari)
    (perfect, 24.02.2008 22:41)
  21. aşkı haline ,tavrına,davranışlarına yansı(ta)mayan kişinin sevgisine kuşkuyla karışık üzüntüyle bakıyorum. aşık kişi ya yeterince sevmiyor ya da aşkını ağız tadıyla yaşayamayacak kadar çevresel baskı altındadır.
    (yagmuradam, 24.02.2008 22:44)
  22. olsa olsa çok sevdiğini sanmaktır.çok sevdiğinde belli edememek istenilen ama bir türlü elde edilemeyen bir durumdur bence.saçmalasa bile engel olamaz insan.akar gider hisler,insanın her zerresine yansır.
    bir de çok sevilen ama göremeyenler vardır.
    yapmayın.
    ayıp.
    (leda, 24.02.2008 22:54)
  23. kimisi dokunuşlarıyla, kimisi sözleriyle, kimisi de gözleriyle sever.

ortada sevgi varsa eğer mutlaka bir şekilde çıkış yolu bulur kendine, sizden izin almaya gerek duymaz.

çok sevip de belli edememekten ziyade, farklı şekillerde belli etmektir söz konusu olan.
    (applepie, 24.02.2008 23:04 ~ 23:05)
  24. eğer aşık olunan kişiyle iletişim kurma yolları kısıtlıysa da başa gelebilecek durum. kişinin kendi suratsızlığı, gereksiz gururu ve elbette mallığı da buna eklenince sevdiğini belli edebilme şansı neredeyse sıfıra düşer. zordur vesselam. üzer de.
    (çılgın orman meyvesi, 24.02.2008 23:14 ~ 23:15)
  25. yakup'dan platonik adlı parça bol bol dinlenir bu dönemde. fakat bi yerden sonra artık bünyeye tak eder bu durum her türlü risk göze alınarak açılma durumu gerçekleştirilir. sonucuna katlanılmak zorundadır.

(bkz: win or go home)
    (eomer, 24.02.2008 23:20)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil