istenilmeyen icraatların sonunda sığınılacak tek laf.
diyerek her lafın altından sıyrılan kız modeli vardır, bütün gece ortamdaki erkeklere sırnaşır, öpüşür, yalaşır ve ertesi gün herşeyi inkar eder. böylece kız arkadaşlarından gelicek tepkileri minimuma indirgemiş olucaktır.
ultra yalan ötesi
bazı kızların gece boyunca istediklerini yapıp, sabah olunca hatırlamıyorum ayağıyla durumdan sıyrılmaya çalışması
babamın,verdiği sözlerden kurtulmak için sarhoş olsa da olmasa da sarfettiği söz
*
söyleyenin de söylenenin de inanmadığı cümle.yine de bir halt yemiş olup da bu lafları sarfeden kişiye fazla kızılmaz.
(amorph, 10.12.2004 13:06 ~ 13:07)
arkasına gizlenilebilecek en baba bahanedir.özellikle sarhoşken söylenen,ayılınca pişman olunan sözler için ortaya atılan bir bahanedir.ancak unutulmamalıdır ki,insan sarhoş olunca bilinçaltını ortaya döker,bu yüzden en samimi,en saf insanlar sarhoş olanlarıdır.
birbirimizi kandırmayalım hiç bişi hatırlamayacak kadar sarhoş olunmaz, o kadar sarhoş olursa sızıp kalmıştır bi yerde uyuodur zaten
"küçükken kaç yaşındaydın?" sorusuna verilebilecek güzel cevaplardan biri.
sarhoşluk kisvesi altında tamamen isteyerek yapılmış olaylardan duyulan pişmanlık sonucu sarf edilen lüzumsuz kaçış cümlesidir; lakin kişi ancak kendini kandırır,kimse yutmaz bu lafı , asıl yapılması zor olan sarhoşken yapıp yapıp inkar etmek değil, ayıkken cesaret edip yapıcağını yapmak sonra inkar edip hatırlamamaktır...
tarihte bilinen ilk gayrımeşru çocuğun babası tarafından literatüre kazandırılmıştır.
*
bir önceki gün içilmişse çıkılamayan durumdan kolayca sıyrılabilmeyi sağlayan sözdür.
bu cümlenin kesinlikkle doğru olabileceğine hiç inanmamıştım ama başıma gelince anladım en son hatırladığım şeyler arasında tam 4 saatin olduğunu arkadaşlarım söledi zatne o günden sonrada içmeyi bıraktım ama evet bu durum artık sarhoşluğun dibine vurmak, suyunu çıkarmakla birlikte çok gereksizdir insan ne yaptığını bilmez en kötüsüde o gecenin sabahıdır deninen durumdur.
bazen doğrudur. ortalığa kusup saçma sapan konuşan da olur, bir köşede kendi kendine ağlayıp sonradan hatırlamayan da. önemli olan durumu en az zararla kurtarmaktır.
sarhoşken yapılan rezaletler hatırlanmadığı için klişeleşmiş cümle, veya hatırlamak istenmediği için.
(bkz:
sarhoştum yazdıklarımı hatırlamıyorum)" onmousedown="return bkc('1953564','+%60sarho%FEtum+yazd%FDklar%FDm%FD+hat%FDrlam%FDyorum%60')">
sarhoştum yazdıklarımı hatırlamıyorum)
- çok sarhoştum hatırlamıyorum.
- lan ramazan ramazan içilir mi çat çut.
- bir dakika yahu içki sarhoşluğu değil aşk şarhoşluğu bu, ben yürürüm yane yane, aşk boyadı beni kana, ne âkilem ne divane, gel gör beni aşk neyledi...
- alo bakırköy akıl ve ruh sinir hastalılarımı burda bir deli var.
- bir dakika ben deli değilim aşığım arkadaş...
- yok sen kesin kafayı yemişin, bu devirde aşık olmak manyaklıktır be.. elektriğin kilowatı kaç para haberin var mı?
- yok.
- o halde niye aşık oluyorsun behey manyak.
- doğru lan eşşek gibi fatura aşkı bitirir ergeç vazgeçtim ben aşık olmaktan arkadaş.
- ha söyle, bu hafta fenerin maçı ne olur?
- avrupa maçı varsa berabera yoksa banko galibiyet.
....
-çok sarhoştum hatırlamıyorum.
+siktin ama rıza?!
-e sen de verdin anam..
+hayvanmısın rıza neler diyorsun?
-hayvan değilim,seni hayata benzeten bir bünyeyim.hayat ayık kafayla çekilmiyor sende sikilmiyorsun okşan.oghşş.
en evrensel mazeret...
attıkları yalanların ve de yaptıkları densizliklerin sorumluluğunu alamayacak kadar zayıf ve korkak insanlardır kanımca. yaptıkları hataların vicdani yükünden böylelikle kurtulurlar kendi sığ akıllarınca.
- hani dün akşam şöyle demiştin ya...
- hatırlamıyorum
- hani şöyle şöyle olmuştu, sen de şöyle şöyle yapmıştın!
- yok valla hatırlamıyorum
- nassı yaaa...
- geçen akşam bara gitmiştik ya hani, sen orada bir hatuna laf atmıştın, sonra da seni uyaran adamı dövmüştün, hatırlıyor musun?
- yok çok sarhoştum hatırlamıyorum!!
- trafikte küçük bir kız çocuğuu ezdiniz beyefendi!!
- valla hakim bey, çok sarhoştum hiç bir şey hatırlamıyorum.
özrü kabahatinden bin beter olan insanlardır kısacası. her insan kendi edimlerinden akıl sağlığı yerinde olduğu müddetçe sonuna kadar sorumludur. hele ki, tanrıya falan da inanmıyorsa, yaptıklarına kader falan da diyemez. sığınacağı hiç bir mercii yoktur kendinden başka. bu yüzden korkaktırlar nitekim. çünkü bilirler, hatırlamak en büyük sorumluluktur. bilirler, hatırlamak sorumluluk yükler, onu kaldırabilmek ise, sağlam karakter ve de dürüstlük gerektirir.
sarhoşken yaptıklarını "hatırlamıyorum" lafının arkasına saklayan insan, yaşamında kendine çift karakter geliştirmiş, sarhoşken yaptığı tüm iğrençliklerin bedelini, normal yaşamında ödemek istemeyen, üstelik kendinde buna hak görecek kadar densiz insandır. bazılarının durumu psikiyatrik hastalıklarla bitebilir.
sarhoşken yapılan herşeyin hatırlandığına %1500 ben eminim. çünkü ben de yeri geldi, zil zurna sarhoş oldum ve zaman zaman hata sayılacak şeyler yapmış olsam da, sabaha herşeyi en ince ayrıntısına kadar hatırlıyordum, ve hatırlıyorum da hala... yüzleşmeye gücü olması gerek, insan olanın... (hatırlamadığım bir günü; ben hatırlamıyorum :)
işin komik tarafı işte bunu yapamayan insanlar, gözlemlediğim kadarıyla, iki farklı "rol" dünyasında yaşamaktalar. otoriter olması gerekecek kadar çok insan yöneten, başkalarından ve kendinden sorumlu olmak duygusunu taşıyan, yeri geldiğinde ortamı yumuşatmak için sempatik, yeri geldiğinde haksızlığa karşı çıkacak kadar cesaretli insanların, sarhoşken "iktidarsız" çıkabildiğini, ne kadar kendinden bile "sorumsuzca" davranabildiğini, ne kadar agresif ve "kırıcı" konuşabildiğini ve gene tüm bunları yaptığı halde, ertesi gün "olması gereken" " günlük haline dönüp, aciz ve korkak insanlar gibi "hatırlamıyorum" diyebildiğine şahit olursunuz. çünkü yaptıkları; giymesi gereken günlük "profesyonel" kıyafetinin içine sığmamaktadır. üstelik onun gibi üzerine de, insanlığa hiç yakışmamaktadır. "sığ" düşünmekten ve hissetmekten kurtaracak bilgi birikimi ise dibe doğru sınırları zorlamaktadır aslında.
bu "roller" insanın kafasını karıştırıyor. "dengesiz" bir terazinin üzerinde durmak, bir bacağı 'kısa' sandalyenin üzerine oturmak gibi bir durumu ifade ediyor olsa gerek biz muhatap kalanlar için.
hey, öğrenecek çok şeyi olan, hala daha çocuk kalmış ruhlar, ama sarhoşken yapılanlar mazeret kabul etmiyor. cevap "hatırlamıyorum" olsa bile...
(shiba, 20.02.2008 18:54 ~ 19:29)
şu sıralar bütün apaçi gençlerin üstlerindeki t-shirt lerde bulunan cümle.
"raki was the answer but i dont remember the question" yazılı tişörtlerle yansıtılmaya çalışılan ruh hali
kaçmak için erkeklerin kullandığı en klişe bahanedir.
bunu sözleyen adamdan zerre hayır gelmez, siz de onu hatırlamayın; en sağlamıdır. salaklığının farkına varıp döndüğünde de kanmayın; zira başka bir sabah aynı şeyi başka bir dişiye söyleyip, kuşlar gibi uçacaktır elinizden...
sizinle içki içmek isteyen erkekten değil, ayık kalıp sabahı sizinle karşılamak isteyen erkekten umun güzel şeyleri...