belki ilginizi çeker
  1. · gucume gidiyor boyle yasamak
  2. · tam sikilecek yaştasın
  3. · bebek yüzlü erkekler
  4. · mor etekli kızlar
  5. · r i p
  6. · ne yaptın asuman
  7. · kırmızı donlu kızlar
  8. · çok güzel sikilirler
  9. · çok güzel sevilirler
  10. · orospu çocuğu
gündem
  1. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  2. · darwin i bitiren balık
  3. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  4. · annenin gençlik fotoğrafları
  5. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  6. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  7. · beşiktaş
  8. · ünzile
  9. · 19 mayıs 2007 galatasaray fenerbahçe maçı

çok güzel sikilirler*  

1. rahmetli gucume gidiyor boyle yasamak tarafından dile getirilmiş bir sevgi/coşku nidası idi. dünyaya farklı bir açıdan bakmamızı sağlamıştır ki, hatırladıkça hüzünleniriz. (bkz: r i p)
    (radiance, 04.11.2005 03:32)
  2. bebek yüzlü erkekler

2. genelde eşcinsel olurlar ve çok güzel sikilirler. - gucume gidiyor boyle yasamak

şeklinde zikredilmiş ve hafızalara kazınmış, günümüzün favori bkz'ı.
    (wolfshade, 04.11.2005 03:36 ~ 14.10.2007 16:00)
  3. 2007 yılına bile damgasını vurmuş olan, sözlük efsanesi.
    (dünyayı kurtaran adam, 09.10.2007 11:56)
  4. devlet gibi arıların sarıldıkları yeni bir dal. yazılı olmayan kaideler yoluyla yazılı olanlarını çiğnemekte, işinize geldiğinde yazılı olanları öne sürmektesiniz.

çok iyi sikilir öyle mi? tamam, madem isteyen istediği gibi istediği başlıkta bkz veriyor, o zaman hadi biri girsin ve birinin nick altına (bkz: orospu çocuğu) desin. hatta olayı abartıp özel kişilerin adına açılmış başlıklarda "amına kodumun çocuğu" şeklinde bakınızlar versin. biri bu yolla peygambere sövsün, diğeri atatürk başlığana türlü türlü bkz versin. öbürü de pkk başlığına (bkz: biji apo) (bkz: biji kürdistan) yazıversin. sonra da çıkıp "ben sadece ya sözlükte böyle bir başlık var belki ilginizi çeker gibilerinden yazdım" desin. biz de inanalım buna.

bazı arkadaşlar çok iyi sikmeyi savunurken o sikin bir gün dönüp kendilerine girebileceğini, kendilerine girdiği vakit nasıl celallenip saygısızlıktan, sözlük içi hakaretten dem vuracaklarını hesaplayamıyor. oysa iqsu 60 olan insanlar bunu çok rahat farkedip, istedikleri başlıkta istedikleri gibi bkz vermiyorlar, ne diğer üyelere ne de kendilerine olan saygılarını yitirmiyorlar.
    (bayermuhen, 14.04.2008 15:22)
  5. nükteli bir kelime sıralaması. bana bayağı eğlendirici geliyor. açıkçası başkalarına eğlenceli gelip gelmemesini de yadırgamam.

bunu severek kullanıyorum evet, çünkü kırmızı donlu kızlar, mor etekli kadınlar gibi ne idüğü belirsiz, anket desem değil, tespit desem değil, komik desem hiç değil, başlıklara uyuz oluyorum ve tepkimi de böyle dile getiriyorum. bu hareketimin anlamlı veya anlamsız olması görecelidir, okurun takdirindedir.

gelelim bunun üzerinden gelen başka tespitlere. yâhu bunun, pippa bacca ile ne alakası var? o şanssız ve savunmasız kadına tecavüz eden sapık, itü sözlükten* mi esinlenmiş, uyurken bile sütyen takan kızları* mı düşünmüş bu eylemi yaparken? çalı arkasında tecavüz ederken, aklına vay " itü sözlük'te de zaten böyle yazıyordu, o zaman bu karı çok mu güzel sikilir " demiş. konuyla ilgisiz doneleri dile getirmenin mantığı nedir?

çok güzel sikilirler gibi anlamlı bir söze böyle bir eleştiri getirileceğine, türkiye gibi bir ülkede kadınların sorunlarına, aileiçi şiddet veya, tecavüz gibi konulara değinilmesini tercih ederim. ama ben bu konularda konuşmam deyip, amaç bir kişiyi hedef göstermek olursa o zaman da " maksatınız üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek " der köşeme çekilirim, takdir sizlerin.

ekleme: " sözlük hiçbir kurum ve kuruluşla ilgisi olmayan, kafasına göre takılan bir komünite olup her yazılanda mutlak doğruya ulaşma amacı gütmediğinden yer yer yalan, dolan, hurafe, kan ve pislik içerebilir"
    (dünyayı kurtaran adam, 14.04.2008 15:26 ~ 15:31)
  6. şahit olunmuştur.... han solo kadıköy iskeledeki hasır tabureli çay bahçelirinden birinde beklemekte sinirden habire çay ve sigara tüketmektedir. tam solunda yüzü benimle aynı yöne dönük oturan biri orta yaşını geçmiş diğeri genç iki kişi vardır. tam karşıdan lise üniformalarını modifiye etmiş kendi çaplarında marjinal liseli kız güruhu gelmektedir.
    genç: abi çıtır işte bunlar lolita hesaaabı...
    yaşlı: nessssskilir onlar şimdi var yaaaaaa..... onların pıttıhları böyle pıt pıt pıt atıyodur.
    (han solo, 14.04.2008 15:29)
  7. anlamı, anlamsızlığından gelir.
    (azureel, 14.04.2008 15:35)
  8. bunu eleştirirken ortaya atılan diğer bir sav ise hakaret kapsamına girmesidir.

imdi, bir sözlük yazarının, bir şarkıcının, bir modelin, veya herhangi birisinin başlığına bu ifade yazılırsa, tartışmasız hakaret sebebi olmakla beraber, cezai yaptırımı vardır ülkemiz kanunlarına göre. böyle bir girinin sözlükte bulunması sözlük admini ile beraber bunu yazan denyonun da başına bela açacağı için bu giri silinir.

soru 1) efendim mor etekli kızlar başlığına bunu yazmışlar, yarın birisi nickaltına orospu çocuğu yazarsa?

cevap 1) denemesi bedava, istersen yaz görelim olacakları.

soru 2) efendim bunun sözlükte varolması, yarın öbürgün bölücübaşını öven kelime gruplarının verilmesine de yer açabilir mi?

cevap 2) valla çok güzel sikilirler ifadesi ile akla abdullah öcalan, biji apo gibi ifadeler geliyorsa, topluma faydalı bir mesaj verilmiş denebilir. ne alakası var, çok güzel sikilirler ile bölücü örgüt propagandası yapmanın.

itü sözlük, yazarlarına yazma yetkisi veriyor, yazmama yetkisi değil. "o öyle olursa ", " bu böyle olursa ne yaparız " gibi düşünceler akla gelirse, yazınsal şekilde hiçbir materyal üretemez, yerimizde sayarız.

not: kamuoyuna saygı ile duyurulur.
    (dünyayı kurtaran adam, 14.04.2008 16:49 ~ 16:56)
  9. bir iç ses , bir isyan , bir haykırıştır. insanın bundan daha saf bir düşüncesi , bundan daha saf bir düşünce aktarımı olamaz. buna kızanlar , karşı çıkanlar neden böyle yapmaktadırlar anlamam bir türlü. dünya sanki çok güzel şeylerle çevrili de bu çok güzel sikilirler mi battı efendim ? bu cümleyi ortaya atan arı uçurulmuş sanırım ama beden ölür namı kalır diye buna demişler herhalde. ben de bu uçan arı için bir sagu yazacağım da tam olsun.

yedim ülker hanımeller
    bahçelerde kerevizler
    ha o kızları mı diyorsun
    çok güzel sikilirler

neden battı sana babuş
    bu isyankar cümleler
    korkma hele sen de el et
    çok güzel sikilirler

sikiş sokuş diye diye
    çürüdü ömrüm yollarında
    elektrik gitti ver fener
    çok güzel sikilirler
    (hplovecraft, 14.04.2008 17:02)
  10. tribute sureti ile sözlük tarihindeki en eski kullanımı şu giride görülebilir.
    (bkz: @546099)

şu ana kadar 100'e yakın başlıkta bkz olarak verilmiş olmasına rağmen çoğundan silindi (çoğunu ben yazdım ordan biliyorum ahah). afaik, an itibari ile 54 başlıkta bu ibare bulunmakta (istatistik ne güzel ne güzel). en çok kullanan ise sanırım dünyayı kurtaran adam, 13 başlıkta bu cümleyi kullanmış canım benim. ahaha her gördüğümde gülüyorum, süper!
    - komik ulan gabulit
    (azureel, 27.08.2008 22:55 ~ 22:56)
  11. "alternatif çözümler" sunar;

(bkz: hiç güzel sikilmezler)
    (bkz: çok güzel sevilirler)
    (ageylan, 03.11.2008 19:35)
  12. (uçurtmayı vursunlar, 02.01.2009 22:49)
  13. (tutkulu düş, 02.01.2009 22:53)
  14. paradoksal halüsinasyon yaratan kolpa zeki kayahan coşkun esprisi.
    deneyin siz de haz duyacaksınız.
    çok güzel hareketler.
    (bkz: ideal sözlük yazarları) *
    (impossible, 08.07.2009 18:08)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil