|
|
- etrafı bilmeyenlerle çevrili garibin, üç beş süslü sözle kazandığı itibarı sökmeyene geçirme arzusu. sıkar tabii...
(heidi, 01.12.2007 23:32)
- (bkz: sayın her şeyi bilen) *
- çok acı çeken olmaktır.
- çeşitli ortamlarda artist sıfatını yemenize neden olan durumdur. evet çeşitli konularda bilginiz vardır ya da arkadaşlarınızla bişeyler paylaşmak istiyorsunuzdur. ancak çevredeki insanlar siz konuşmaya başlayınca böle suratlarını falan ekşitirler, acayip triplere girerler falan. nefret edersiniz, tiksinirsiniz konuşmaktan. bir daha konuşmak istemezsiniz. hayata küsersiniz. konuşmazsınız birdaha, soranlara da 'bilmiyorum abi ben o konu hakkında bişey' dersiniz, salağa yatarsınız. velhasıl zordur çok bilen olmak.
- kültür mantarı lakabı almanıza sebebiyet verebilir. bunun yanında güzel de bir olaydır ta ki ortamda sizden çok bilen biriyle karşılaşıncaya kadar. bu durumda sakın bilgi yarıştırmak yoluna gitmeyiniz. zira bünye üzerinde sinirden morarmak ve bunu takiben sivilce çıkarmaya kadar gider. ama susup bilgece bir tavır takınırsanırız söz gümüşse sükut altındır havası verebilirsiniz.
- internet zamanını sözlük ortamlarında harcamaktan ileri gelir...
çok da güzeldir anasını satıyım
- (bkz: eskiden bilgiç amcalar vardı şimdi google)
- belli bir hayat salıncağında sallanıp olacaklar hakkında fazlası ile tecrübe sahibi olmakla eş değer durumdur. nedense bizim toplumumuz da - benim pek necip egosu yüksek defansif toplumumda- nedense para olan hırsız, bilgisi olan ise ukala, dangalak ve bilgiç damgası yer.
bir de üstüne üstlük alaylı ile okullu arasında sürüp giden bir çekişme vardır ki bunu her sektörde görüyoruz. - doktorlukta bu olmaz çünkü doktorluk meslektir diğerleri laga lugadır-
bir çok aziz nesin hikayesinde bu tip olgular işlenir. cahillik ve buna bağlı olarak babalanma kültürü ülkemizde egemendir.
en eğitimli adam bile diğerlerine kulak vermez ve koşa koşa felakatine koşar.
sonuç mu? olan uyarıyı yapana olur biter geçer gider....
- doğuştan eksper olmak
|